Πώς να ξεκλειδώσετε το Android τηλέφωνο σας με Fitbit σας

Όλοι γνωρίζουν ότι το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας με έναν περίπλοκο κωδικό πρόσβασης μπορεί να είναι ένας πραγματικός πόνος στο άκρο. Heck, ακόμη και ένας τετραψήφιος κωδικός πρόσβασης μπορεί να είναι μια πραγματική δοκιμή, ειδικά αν πρέπει να το εισάγετε 100 φορές την ημέρα.

Ως συνήγορος ασφαλείας, συνιστώ πάντα να εξασφαλίζετε το τηλέφωνό σας με έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά πολλοί λαοί επιλέγουν να παρακάμπτουν τους κωδικούς πρόσβασης για λόγους ευκολίας και άμεσης πρόσβασης στο τηλέφωνό τους.

Πρέπει να υπάρχει κάποια στιγμή να εξισορροπηθεί η ευχρηστία με ευκολία πρόσβασης, σωστά; Λοιπόν για πολύ καιρό πραγματικά δεν έχει υπάρξει. Οι χρήστες iPhone κέρδισαν πρόσφατα την απελευθέρωση με βάση το βιομετρικό κινητό τηλέφωνο μέσω του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, το οποίο εισήχθη με το iPhone 5S και έχει ενσωματωθεί στο iPhone 6 και τα τελευταία iPads.

Ωστόσο, οι χρήστες Android δεν διέθεταν μέχρι στιγμής ένα χαρακτηριστικό γρήγορης ξεκλειδώματος ροκ με την προσθήκη των δυνατοτήτων Smart Lock που βρέθηκαν στο λειτουργικό σύστημα Android Lollipop 5.0 .

Το Smart Lock πρόσθεσε αρκετές νέες μεθόδους κλειδώματος / ξεκλειδώματος και επίσης βελτιώθηκε στην προηγούμενη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που προσφέρεται σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Η νέα λειτουργία Smart Lock του Android 5.0 έχει πλέον προσθέσει τη δυνατότητα χρήσης της παρουσίας μιας αξιόπιστης συσκευής Bluetooth για ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας.

Εδώ είναι πώς να ρυθμίσετε το Android Smart Lock για να χρησιμοποιήσετε ένα Fitbit (ή οποιαδήποτε αξιόπιστη συσκευή Bluetooth) για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας:

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει κωδικό πρόσβασης ή πρότυπο για τη συσκευή σας.

Εάν πρέπει να ρυθμίσετε ένα για πρώτη φορά, Ανοίξτε το μενού "ρυθμίσεις" της συσκευής Android, μεταβείτε στην επιλογή "Προσωπικά" και επιλέξτε "Ασφάλεια". Στην ενότητα "Ασφάλεια οθόνης", επιλέξτε "Κλείδωμα οθόνης". Εάν υπάρχει υπάρχων κωδικός PIN ή κωδικός πρόσβασης, θα πρέπει να τον εισαγάγετε εδώ, διαφορετικά ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα νέο πρότυπο, κωδικό πρόσβασης ή PIN για να ασφαλίσετε τη συσκευή σας.

2. Ενεργοποιήστε το Smart Lock

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Smart Lock με μια αξιόπιστη συσκευή Bluetooth, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι το Smart Lock είναι ενεργοποιημένο.

Ανοίξτε το μενού "Ρυθμίσεις" της συσκευής Android. Στην ενότητα με τίτλο "Προσωπικά", επιλέξτε "Ασφάλεια". Πλοηγηθείτε στο μενού "Advanced" και επιλέξτε "Trust agents" και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Smart Lock" είναι ενεργοποιημένη στη θέση "On".

Στην ενότητα "Ασφάλεια οθόνης", επιλέξτε "Smart Lock". Εισαγάγετε το PIN κλειδώματος οθόνης, τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο που δημιουργήσατε στο βήμα 1 παραπάνω.

3. Ορίστε το Smart Lock για να αναγνωρίσετε το Fitbit σας ως μια "αξιόπιστη συσκευή Bluetooth"

Μπορείτε να έχετε το Smart Lock για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας Android όταν μια συσκευή Bluetooth της επιλογής σας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Για να ρυθμίσετε το Smart Lock να εμπιστεύεται μια συσκευή Bluetooth για το ξεκλείδωμα της συσκευής σας, βεβαιωθείτε πρώτα ότι το Bluetooth στη συσκευή σας Android είναι ενεργοποιημένο.

Από το μενού "Smart Lock", επιλέξτε "Αξιόπιστες συσκευές". Επιλέξτε "Προσθήκη αξιόπιστης συσκευής" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Bluetooth". Επιλέξτε το Fitbit (ή οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth επιθυμείτε) από τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών Bluetooth.

Σημείωση: η συσκευή Bluetooth που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχει ήδη αντιστοιχιστεί στη συσκευή σας Android, ώστε να είναι διαθέσιμη για χρήση ως Smart Trusted Bluetooth Device.

Για να απαλλαγείτε από μια προηγουμένως επιτρεπόμενη συσκευή Trusted Bluetooth στο Smart Lock

Επιλέξτε τη συσκευή από τη λίστα "Αξιόπιστες συσκευές" στο μενού "Έξυπνο κλείδωμα", επιλέξτε "Κατάργηση της συσκευής" από τη λίστα σας και επιλέξτε "OK".

Σημείωση: Ενώ αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, ανάλογα με την εμβέλεια του ραδιοφώνου Bluetooth του τηλεφώνου σας, κάποιος που βρίσκεται κοντά θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, αν η συσκευή που έχετε αντιστοιχίσει για το Smart Unlock βρίσκεται κοντά. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε σε μια συνάντηση στο δωμάτιο δίπλα στο γραφείο σας και το τηλέφωνό σας παραμείνει χωρίς επιτήρηση στο γραφείο σας, κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης, επειδή η συζευγμένη σας συσκευή (Fitbit, ρολόι κ.λπ.) είναι αρκετά κοντά για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.