Οι 9 καλύτεροι σκληροί δίσκοι SATA που αγοράζουν το 2018

Επιλογή καλύτερων σκληρών δίσκων για αξία, χωρητικότητα, απόδοση και χαρακτηριστικά

Η άνοδος των μονάδων αποθήκευσης νέφους και στερεάς κατάστασης έχει αρχίσει να μειώνει την ανάγκη για σκληρούς δίσκους που βασίζονται σε SATA. Το Serial ATA, SATA για λίγο, ήταν κάποτε το εξαιρετικό πρότυπο τόσο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για τους φορητούς υπολογιστές πριν από τη δημοτικότητα των Ultrabooks, όπου προτιμώνται οι λεπτότεροι δίσκοι SSD (SSD). Ωστόσο, αν θέλετε να αναβαθμίσετε ή να δημιουργήσετε ένα νέο υπολογιστή, λίγες μονάδες δίσκου μπορούν να προσφέρουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης και την αξιοπιστία μιας μονάδας δίσκου SATA. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Η Seagate και η Western Digital κυριαρχούν στο χώρο και διαθέτουν τις καλύτερες μονάδες SATA για όλες τις ανάγκες σας, καθώς και για μεγάλους και μικρούς προϋπολογισμούς.

Ενώ η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο, η μονάδα Seagate 2TB 7200RPM FireCuda 3,5 ιντσών SATA προσφέρει περισσότερο από αρκετό χώρο για μουσική, βίντεο και εικόνες. Με αρκετό χώρο για αποθήκευση 80 παιχνιδιών μεγέθους 25GB, το Seagate εκτελεί έως και πέντε φορές ταχύτερους ρυθμούς από τους συμβατικούς επιτραπέζιους δίσκους 7200RPM. Σε 3,5 ίντσες σε μορφή φορέα, ο οδηγός είναι ιδανικός για επιτραπέζιους υπολογιστές, μηχανές τυχερών παιχνιδιών και σταθμούς εργασίας, όπου υπολογίζονται καθημερινά αξιόπιστες και ποιοτικές επιδόσεις. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα (και για επιπλέον ψυχραιμία), η σειρά FireCuda προστατεύεται με μια περιορισμένη εγγύηση καλής ποιότητας, πενταετούς διάρκειας. Με τη δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής ταχύτητας μεγαλύτερης των 200MB / s, το Seagate είναι μια φανταστική επιλογή για κάθε αγοραστή SATA.

Ιδανική για επιτραπέζιους υπολογιστές, ο εσωτερικός σκληρός δίσκος SATA 3,5 ιντσών Seagate 3TB 7200RPM BarraCuda αποτελεί την ιδανική επιλογή για αγοραστές που αναζητούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό αποθήκευσης, ποιότητας και ταχύτητας. Δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων με ταχύτητα περίπου 210MB / s, το BarraCuda είναι ευπροσάρμοστο και αξιόπιστο. Είτε πρόκειται για δουλειά είτε για παιχνίδι, αποθήκευση ταινιών ή μουσικής, το BarraCuda μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 300.000 τραγούδια χωρίς να χάσει χώρο. Είναι ιδανικό τόσο για υπολογιστές όσο και για υπολογιστές all-in-one, αλλά και η Seagate προσφέρει ένα επιπλέον μοντέλο 2,5 ιντσών που είναι ιδανικό για φορητούς υπολογιστές. Υποστηριζόμενη από μια περιορισμένη εγγύηση δύο ετών, το BarraCuda προσφέρει το σωστό συνδυασμό ευελιξίας και αξιοπιστίας σε συνδυασμό με μια μεγάλη αξία που καθιστά μια δύσκολη επιλογή να περάσει επάνω.

Το WD Blue 1TB της Western Digital, που κυκλοφόρησε το 2012, μπορεί να είναι ελαφρώς παλαιότερο, αλλά προσφέρει έναν εξαιρετικό λόγο τιμής-απόδοσης που εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος πωλητής της Amazon για εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Οι 7200 σ.α.λ. προσφέρει 1TB χώρου, το οποίο είναι μικρότερο από τις περισσότερες από τις υπόλοιπες επιλογές σε αυτόν τον κατάλογο, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετό χώρο για 200.000 τραγούδια ή περισσότερες από 17 ώρες μουσικής. Επιπλέον, το WD Blue προσφέρει χαρακτηριστικά όπως το IntelliSeek, το οποίο υπολογίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για να μειώσει τόσο την κατανάλωση ρεύματος, όσο και τον θόρυβο και τους κραδασμούς για προστασία από την απώλεια δεδομένων. Επιπλέον, το Western Digital προσφέρει λογισμικό Acronis True Image που μπορεί να μεταφορτωθεί από τον ιστότοπό του για να αντιγράψει πλήρως όλα τα δεδομένα από τον προηγούμενο σκληρό δίσκο για να ξεκινήσει αμέσως. Έχει επίσης ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής περίπου 170MB / s.

Εάν η ταχύτητα που επιθυμείτε, η σειρά WD Black θα σας γοητεύσει. Η γραμμή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την απόδοση των βαρύτερων υπολογιστών, ιδανικό για δημιουργικά και gamers. Διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα που διπλασιάζει τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός τυπικού επεξεργαστή μονού πυρήνα για βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ως εκ τούτου, αναφέρεται ότι προσφέρει 218MB / s σε σταθερές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και έχει σημαντικά μεγέθη μνήμης μέχρι 128MB DRAM. Συνδυάζεται με την τεχνολογία δυναμικής προσωρινής μνήμης της WD, η οποία συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των αλγορίθμων κρυφής μνήμης σε πραγματικό χρόνο και δίνει προτεραιότητα στη μνήμη cache ανάμεσα στις αναγνώσεις και τις εγγραφές. Έτσι μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι ένας από τους πιο γρήγορους σκληρούς δίσκους SATA στην αγορά. Εκτός από όλα, το WD Black έρχεται με πενταετή περιορισμένη εγγύηση για να παραδώσει την προστασία που σας αξίζει.

Για τους ανθρώπους που κάνουν πολύ εντατική εργασία στον υπολογιστή, όπως η επεξεργασία βίντεο / μουσικής, ο σχεδιασμός γραφικών ή η μοντελοποίηση υπολογιστών, ενδέχεται να είναι απαραίτητη και η μεγαλύτερη χωρητικότητα. Όταν η αποθήκευση είναι απαραίτητη, η WD Blue 4TB είναι η καλύτερη επιλογή.

Αυτός ο σκληρός δίσκος διαθέτει δίσκο 3,5 "με δυνατότητα αποθήκευσης 4TB. Λειτουργώντας με μια τυπική ταχύτητα 5400 σ.α.λ., είναι αρκετά γρήγορη για να δουλέψει με εντατικά αρχεία πολυμέσων χωρίς να περιμένει το δίσκο να προφθάσει. Άλλες δυνατότητες αποθήκευσης και ταχύτητες δίσκου είναι διαθέσιμες και αν χρειάζεστε κάτι πιο συγκεκριμένο στις ανάγκες σας.

Η λειτουργία IntelliSeek της μονάδας είναι μια ενεργή προσθήκη που διαχειρίζεται την ταχύτητα εγγραφής, την κατανάλωση ρεύματος και τον θόρυβο / κραδασμούς για να διατηρεί τα πάντα σε μέγιστη απόδοση. Ο σκληρός δίσκος λειτουργεί με το λογισμικό Acronis True Image της WD, ώστε να μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τη συσκευή για πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας. Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για την υγεία του σκληρού δίσκου, αυτή είναι η επιλογή για επιλογή.

Η μονάδα δίσκου BarraCuda SATA 2,5 ιντσών της Seagate αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους ιδιοκτήτες laptop που θέλουν να κλωτσήσουν την απόδοση και την αποθήκευση στο επόμενο επίπεδο. Με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 6GB / s και δυνατότητα ανάγνωσης και εγγραφής ταχύτητας μεγαλύτερης των 140-150MB / s, ο οδηγός έρχεται και στα 7mm και 15mm z-ύψη για να ταιριάζει καλύτερα στον φορητό υπολογιστή σας. Επιπλέον, η απόδοση ανάγνωσης και εγγραφής βελτιστοποιείται με τεχνολογία πολλαπλών βαθμίδων προσωρινής αποθήκευσης, το MTC για σύντομο χρονικό διάστημα, το οποίο βελτιστοποιεί τη ροή δεδομένων και επιτρέπει στις εφαρμογές να φορτώνονται πιο γρήγορα από ποτέ. Ως μπόνους, λειτουργεί καλά με πολυάριθμους all-in-one υπολογιστές, καθώς και εξαιρετικά λεπτούς επιτραπέζιους υπολογιστές. Έρχεται επίσης με τη 2ετή περιορισμένη εγγύηση της Seagate.

Με 8TB αποθήκευσης, η μονάδα δίσκου WD Gold 8TB Datacenter είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν εκτελείτε μια επιχείρηση και πρέπει να αποθηκεύετε μεγάλους όγκους δεδομένων. Για ορεκτικά, η WD διαφημίζει αυτή τη μονάδα ως ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις ή για χρήση σε κέντρα δεδομένων. Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, έχουν σχεδιάσει την τεχνολογία για να διαρκέσει. Θα μπορούσατε να εκτελέσετε μεταφορές δεδομένων 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα του έτους μεταφέροντας μέχρι 550TB ετησίως και δεν θα αποτύχει σε εσάς, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή όχι μόνο χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης υψηλής χωρητικότητας αν είστε επιχείρηση τεχνολογίας, χρειάζεστε αυτό το αποθηκευτικό χώρο για να είστε αξιόπιστο και να διαρκέσετε μέσω ενός εκτεταμένου αριθμού μεταφορών δεδομένων.

Η WD υποστηρίζει αυτή την αξίωση με 5ετή περιορισμένη εγγύηση που σας προστατεύει από ορισμένα επίπεδα εργοστασιακών ελαττωμάτων. Το ίδιο το προϊόν βρίσκεται σε αποτύπωμα 3,5 ιντσών, ώστε να ταιριάζει με τα πιο συνηθισμένα ράφια υπολογιστών ή διακομιστών και σας προσφέρει πρωτόκολλο μεταφοράς 6GB / s και 128MB κρυφής μνήμης, τα οποία είναι όλα τα πρότυπα προδιαγραφών για μονάδα δίσκου SATA ανώτατου επιπέδου .

Το VelociRaptor έχει ένα επίπεδο απόδοσης 10.000 RPM, δίνοντάς σας ταχύτητα 6GB / s και 64MB κρυφής μνήμης. Αυτά τα επίπεδα απόδοσης είναι εξαιρετικά χρήσιμα για παιχνίδια ή παραγωγή ή για οποιαδήποτε λειτουργία υπολογιστή που θα απαιτεί να εμφανίζονται συνεχώς αρχεία από τη μονάδα δίσκου. Αλλά με όλη αυτή την ταχύτητα, αυτό το πράγμα πιθανότατα παίρνει πολύ ζεστό, και θερμότητα σε ένα λειτουργικό, μηχανικό μέρος θα προκαλέσει προβλήματα μακροπρόθεσμα. Αυτό που κάνει αυτό το tech drive εξαιρετικά λειτουργικό και εξαιρετικά αξιόπιστο είναι το πλαίσιο στήριξης IcePack. Το γεμάτο μαύρο περίβλημα γύρω από το άργυρο γυμνό αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα ένα μηχανικό πλαίσιο για να κρατήσει αυτό το πράγμα τρέχει ομαλό και δροσερό, ακόμη και σε αυτές τις φουσκάλες ταχύτητες.

Η πλήρης χωρητικότητα σε αυτό το μοντέλο είναι 250GB, οπότε δεν είναι η μεγαλύτερη επιλογή στον κατάλογο, αλλά θα πρέπει να κάνει το κόλπο για μια βασική εγκατάσταση του υπολογιστή. Υπάρχει ακόμη και μια τεχνολογία Preemptive Wear Leveling (PWL για σύντομο χρονικό διάστημα) ενσωματωμένη, ώστε να μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοση για να προσαρμοστεί. Είναι όλα σε ένα περιβαλλοντικά συνειδητό πακέτο, επίσης, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε καλά για την αγορά σε αυτό το επίπεδο επίσης.

Οι περισσότερες μονάδες δίσκου SATA είναι πραγματικά μηχανικοί σκληροί δίσκοι βασισμένοι σε RPM ... η δοκιμασμένη και αληθινή τεχνολογία των επιτραπέζιων υπολογιστών. Αλλά SATA, εξ ορισμού, είναι πραγματικά μόνο ένα πρωτόκολλο σύνδεσης, έτσι μπορείτε να εφαρμόσετε το πρωτόκολλο σε μια μονάδα SSD, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύσετε δεδομένα και αρχεία στο comp σας στη μνήμη flash. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Λοιπόν, οι τυπικοί δίσκοι χρησιμοποιούν πράγματι περιστρεφόμενους δίσκους και συσκευές ανάγνωσης με λέιζερ που βρίσκονται μέσα τους για να ξύνουν τα αρχεία. Η μνήμη Flash λειτουργεί διαφορετικά, επιτρέποντας την άμεση κλήση δεδομένων από τη μονάδα. Και επειδή δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη σε ένα SSD, έχετε το επιπλέον πλεονέκτημα μιας τυπικά μεγαλύτερης διάρκειας ζωής επειδή δεν κινδυνεύετε την αποτυχία των μηχανικών εξαρτημάτων εάν ρίξετε τη μονάδα ή κάτι τέτοιο.

Αυτή η επιλογή από την SanDisk, την τεχνολογική μάρκα που είναι γνωστή κυρίως για δίσκους αντίχειρα και κάρτες SD, είναι μια εξαιρετικά γρήγορη επιλογή με χωρητικότητα 512GB. Οι ταχύτητες εγγραφής εισέρχονται σχεδόν στο μισό GB ανά δευτερόλεπτο, κάτι που είναι πολύ πιο γρήγορο από ό, τι οι περισσότεροι δίσκοι αυτής της λίστας. Όπως αναφέρθηκε, συνδέεται μέσω του πρωτοκόλλου SATA III, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για μια απλή σύνδεση "one-to-one" στο μηχάνημά σας, χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσθετες αποβάθρες ή μετατροπείς. Έρχεται με ένα ταμπλό SSD SanDisk που σας επιτρέπει να βλέπετε και τελικά να βελτιστοποιείτε την απόδοση, κάτι που είναι ένα πολύ μεγάλο χαρακτηριστικό.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .