Εγκατάσταση κύριας μονάδας χωρίς καλωδίωση

Ανάλογα με αυτό που εννοείτε με την "καλωδίωση ενός ραδιοφώνου αυτοκινήτου χωρίς καλωδίωση", υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να επιλύσετε το πρόβλημα. Εάν έχετε την εργοστασιακή καλωδίωση, αλλά όχι την ιμάντα που ήρθε με τη μονάδα κεφαλής όταν ήταν καινούργια, τότε μπορείτε είτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα - εάν είναι διαθέσιμος - είτε να κατασκευάσετε τον εαυτό σας.

Εάν έχετε όλα όσα συνοδεύουν τη μονάδα κεφαλής, αλλά κάποιος, σε κάποιο σημείο, κόβει το εργοστάσιο από το αυτοκίνητο, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τα καλώδια και τη συγκόλληση στη μονάδα κεφαλής.

Από την άλλη πλευρά, εάν η κύρια μονάδα σας δεν έχει καλώδιο, και έχετε να κάνουμε με γυμνά καλώδια στο αυτοκίνητό σας, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο θα θέλατε, αλλά εξακολουθεί να είναι μέσα στη σφαίρα της πιθανότητας.

Ας ξεκινήσουμε με την ευκολότερη κατάσταση και εργάζεστε από εκεί. Μη διστάσετε να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε λύση ισχύει στην περίπτωσή σας.

Καλωδίωση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου χωρίς εργοστασιακή καλωδίωση

Αυτή είναι μια αρκετά κοινή κατάσταση. Παρόλο που υπάρχουν προσαρμογείς πλεξούδας μονάδας κεφαλής που επιτρέπουν την εγκατάσταση μονάδας head -plug-play, είναι σχετικά κοινό για τους τεχνίτες να απλώς κόβουν την εργοστασιακή πλεξούδα και να κολλήσουν στην πλεξούδα της κεφαλής κατά την εγκατάσταση. Αν αυτή η μονάδα κεφαλής έχει αφαιρεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, έχετε αφήσει γυμνά καλώδια. Ή αν θέλετε απλώς να αναβαθμίσετε σε μια νέα κεντρική μονάδα μετά την αγορά , αναγκάζετε να κόψετε το εξάρτημα μετά την αγορά και να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Παρόλο που μπορεί να φανεί δύσκολο να κοιτάξετε την παύλα σας και να δείτε μια άγρια ​​συρραφή καλωδίων, αυτό είναι ένα πολύ εύκολο πρόβλημα για να αντιμετωπίσετε. Η πιο εύκολη λύση είναι να αποκτήσετε ένα διάγραμμα καλωδίωσης για τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας ή να μεταβείτε στο διαδίκτυο και να αναζητήσετε ένα διάγραμμα ή πίνακα που δείχνει ποια καλώδια κάνουν ό, τι.

Εάν μπορείτε να βρείτε τα χρώματα του ηχείου, η ισχύς, η γείωση, η μνήμη να κρατήσει ζωντανή και όλα τα άλλα καλώδια, τότε μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα εντοπίσετε στην ταμπέλα και να τα προσαρτήσετε στα αντίστοιχα καλώδια της μονάδας κεφαλής.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο, ή προτιμάτε να κάνετε τα πράγματα με τον παλιό τρόπο, υπολογίζοντας ποια καλώδια κάνουν μια πολύ απλή διαδικασία. Με μερικά βασικά εργαλεία όπως ένα δοκιμαστικό φως, ένα πολύμετρο και ίσως μια μπαταρία 1.5V, μπορείτε να τα καταφέρετε όλα μέσα σε λίγα λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σωστό εντοπισμό του χάσματος των στερεοφωνικών καλωδίων αυτοκινήτου στην παύλα σας, ελέγξτε το βασικό μας βασικό στερεοφωνικό καλώδιο .

Καλωδίωση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου χωρίς ιμάντα κεφαλής

Αυτό είναι ένα πιο περίπλοκο ζήτημα που μπορεί να απαιτήσει κάποια κατασκευή. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε μια νέα, ή ακόμα και χρησιμοποιημένη, ιμάντα, αυτή θα είναι πάντα η πιο εύκολη λύση. Με την απαγόρευση της χρήσης μιας νέας πλεξούδας, ίσως μπορείτε να βρείτε ένα χρησιμοποιημένο από μια τοπική ναυάγιο ή την εξάτμιση εξαρτημάτων.

Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε μια ιμάντα αντικατάστασης για το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας, τότε θα έχετε την εργασία σας κομμένη για εσάς.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αποκτήσετε ένα διάγραμμα pinout για την κύρια μονάδα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε αυτό είναι να πάρετε τον αριθμό μοντέλου της μονάδας κεφαλής από την ετικέτα και στη συνέχεια να εκτελέσετε μια αναζήτηση στο Internet. Ακόμη και αν ο κατασκευαστής δεν παρέχει επαρκή τεκμηρίωση, ίσως μπορείτε να βρείτε πληροφορίες pinout σε ένα φόρουμ ή αλλού.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα δεδομένα αποκοπής για τη μονάδα κεφαλής, αυτό είναι λίγο πολύ ένας διακόπτης διαπραγμάτευσης.

Κατασκευή μιας πλεξούδας καλωδίωσης νέας μονάδας κεφαλής

Εάν μπορείτε να βρείτε τα δεδομένα pinout, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια νέα πλεξούδα. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να αποκτήσετε κάτι που ονομάζεται "ορθογώνιος σύνδεσμος" που έχει μέγεθος που να ταιριάζει στο κεφάλι σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένας διπλής γραμμής ορθογώνιος σύνδεσμος κεφαλίδας με θηλυκή υποδοχή που είναι τύπου "διαμπερής οπής". Αυτός ο τύπος συνδέσμου έχει σχεδιαστεί για να εγκατασταθεί σε μια πλακέτα κυκλώματος, αλλά θα λειτουργήσει και ως πρέζα ως θεμέλιο μιας στερεοφωνικής καλωδίωσης αντικατάστασης αυτοκινήτου.

Μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο με το σωστό διάστημα των ακίδων και τον σωστό αριθμό ακίδων. Ενώ η απόσταση των ακίδων είναι σημαντική, ο αριθμός των ακίδων δεν είναι. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλούς μικρότερους συνδέσμους είτε να κόψετε ένα μεγάλο για να ταιριάζει, όποιο από αυτά λειτουργεί καλύτερα.

Μόλις βρείτε ένα διάγραμμα pinout και αποκτήσετε έναν ορθογώνιο σύνδεσμο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε συρμάτινα καλώδια σε κάθε μία από τις καρφίτσες του συνδετήρα και έπειτα βάλτε τη συρρίκνωση θερμότητας σε κάθε σύρμα για να αποφύγετε τα σορτς.

Εάν το αυτοκίνητό σας εξακολουθεί να έχει εργοστασιακή καλωδίωση, τότε υπάρχουν δύο τρόποι για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Είτε αποκτήσετε έναν προσαρμογέα που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται στην πλεξούδα ή να κατασκευάσετε τον ίδιο όπως και με αυτόν που χρησιμοποιείτε για τη μονάδα κεφαλής.

Μπορείτε επίσης να κόψετε τα καλώδια και να τα συνδέσετε απευθείας στη νέα σας πλεξούδα, αν και αυτό θα μεταφέρει μόνο νέα προβλήματα στο επόμενο άτομο που προσπαθεί να αναβαθμίσει το στερεοφωνικό.

Καλωδίωση ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου χωρίς καθόλου καλώδιο

Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει ιμάντα και κάποιος κόβει το εξάρτημα από το αυτοκίνητό σας, τότε θα πρέπει να κάνετε έναν συνδυασμό των παραπάνω μεθόδων.

Το πρώτο βήμα είναι ακόμα να αποκτήσετε ένα pinout για το κεφάλι σας μονάδα και να κατασκευάσει μια νέα ιμάντα για αυτό. Μετά από αυτό, θα πρέπει να προσδιορίσετε όλα τα καλώδια στην παύλα για να καθορίσετε ποιες είναι για τα ηχεία, την ισχύ, το έδαφος και ούτω καθεξής.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εργοστασιακή πλεξούδα στην εικόνα, θα πρέπει να εξετάσετε τις επιλογές. Μπορείτε είτε να φτιάξετε μια νέα καλωδίωση για τα καλώδια του εργοστασίου που θα συνδέονται με την πλεξούδα της μονάδας κεφαλής, είτε να κολλήσετε την πλεξούδα της κεφαλής απευθείας στα καλώδια του εργοστασίου.