Ένας οδηγός DIY για την εγκατάσταση μιας νέας κεντρικής μονάδας

01 από 09

Εγκατάσταση στερεοφωνικού αυτοκινήτου

Η τοποθέτηση της κύριας μονάδας σας δεν είναι τόσο δύσκολη αν το πάρετε ένα βήμα κάθε φορά. Brad Goodell / Stockbyte / Getty

Το σκάσιμο σε μια νέα κεφαλή είναι μια από τις πιο απλές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε στο αυτοκίνητό σας, γι 'αυτό είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να ξεκινήσετε ένα άπειρο do-it-yourselfselfer. Ένα νέο στερεοφωνικό σύστημα θα σας δώσει πρόσβαση σε όλα τα ραδιοφωνικά κανάλια HD στην περιοχή σας, αλλά μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε σε δορυφορικό δέκτη , συσκευή αναπαραγωγής DVD ή μια σειρά από άλλες επιλογές διασκέδασης. Αν αντικαθιστάτε μόνο μια παλιά μονάδα με μια νέα μονάδα, είναι συνήθως μια αρκετά απλή δουλειά.

Εργαλεία Εμπορίου

Πριν ξεκινήσετε, ίσως θελήσετε να συγκεντρώσετε μερικά βασικά εργαλεία. Συνήθως θα χρειαστείτε και τα κατσαβίδια για επίπεδη λεπίδα και το κεφάλι Phillips για να αντικαταστήσετε ένα ραδιόφωνο. Ορισμένα ραδιόφωνα κρατούνται με βίδες, βίδες κεφαλής Torx και άλλους τύπους συνδετήρων, ώστε να χρειαστείτε επίσης κάποια ειδικά εργαλεία.

Θα χρειαστεί επίσης κάποιος τρόπος να συνδεθείτε στη νέα μονάδα. Αν δεν έχετε μια τσέπη προσαρμογέα έτοιμη να πάει, τότε μερικές συνδέσεις πτύχωσης ή ένα συγκολλητικό σίδερο θα κάνουν ωραία.

02 του 09

Κάθε όχημα είναι διαφορετικό

Ελέγξτε την παύλα για όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να καταργήσετε. Τζέρεμι Λουκκόνεν
Αξιολογήστε την κατάσταση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να αφαιρέσετε κάποιο είδος περιβλήματος για πρόσβαση στο στερεοφωνικό. Αυτά τα κομμάτια κομμένα μερικές φορές pop ακριβώς έξω, αλλά πολλά από αυτά έχουν κρυμμένες βίδες πίσω από το δίσκο τέφρα, διακόπτες ή βύσματα. Αφού αφαιρέσετε όλες τις βίδες, μπορείτε να εισάγετε ένα κατσαβίδι επίπεδης λεπίδας και να προσπαθήσετε να ανοίξετε το κομμάτι.

Ποτέ μην πιέζετε ένα κομμάτι, ένα πέλμα ή άλλο πλαστικό εξάρτημα. Εάν αισθάνεται ότι το στοιχείο είναι δεσμευμένο σε κάτι, είναι πιθανότατα. Ελέγξτε προσεκτικά την περιοχή στην οποία είναι δεσμευμένη και πιθανότατα θα βρείτε μια βίδα, ένα μπουλόνι ή άλλο συνδετήρα.

Ορισμένα ραδιόφωνα κρατούνται με άλλες μεθόδους. Οι μονάδες κεφαλής της Ford OEM κρατούνται μερικές φορές από εσωτερικές κάλτσες που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με ειδικό εργαλείο.

03 του 09

Μην βιάζεστε

Κομμένα κομμάτια μπορεί να είναι εύθραυστα, γι 'αυτό να τα επεξεργαστείτε απαλά. Τζέρεμι Λουκκόνεν
Τραβήξτε προσεκτικά το Trim Back.

Το εξάρτημα αποκοπής θα χαλαρώσει αφού αφαιρέσετε όλα τα αλιευτικά στοιχεία, αλλά ενδέχεται να συνδεθείτε με εξαρτήματα κάτω από την ταμπέλα. Μπορεί να χρειαστεί να αποσυνδέσετε διάφορους διακόπτες και είναι σημαντικό να μην τραβήξετε τα καλώδια. Ορισμένα οχήματα έχουν επίσης κλιματιστικά στοιχεία που συνδέονται με ράβδους, γραμμές κενού και άλλα εξαρτήματα.

Αφού αποσυνδέσετε όλους τους διακόπτες, μπορείτε να τραβήξετε ελεύθερα το κομμάτι.

04 του 09

Είναι σαν το τράβηγμα ενός δοντιού

Ορισμένα στερεοφωνικά συστήματα συγκρατούνται με βίδες ή βίδες Torx, αλλά αυτό είναι λίγο πιο απλό. Jeremy laukkonen
Απελευθερώστε το στερεοφωνικό

Ορισμένες μονάδες κεφαλής OEM κρατούνται με βίδες, ενώ άλλες χρησιμοποιούν βίδες Torx ή ιδιόκτητη μέθοδο στερέωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, το στερεοφωνικό συγκρατείται με τέσσερις βίδες. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τους συνδετήρες, να τα τοποθετήσετε σε ασφαλή θέση και στη συνέχεια να τραβήξετε προσεκτικά τη μονάδα κεφαλής χωρίς την παύλα.

05 του 09

Το Dos και το Don'ts του διπλού DIN

Από τη στιγμή που εγκαθιστούμε μια άλλη ενιαία μονάδα κεφαλής DIN, θα χρειαστεί να επαναχρησιμοποιήσουμε αυτό το στήριγμα. Τζέρεμι Λουκκόνεν

Αφαιρέστε τυχόν πρόσθετες αγκύλες.

Αυτό το στερεοφωνικό OEM είναι εγκατεστημένο σε ένα βραχίονα που μπορεί να κρατήσει μια πολύ μεγαλύτερη μονάδα κεφαλής. Εγκαθιστούμε μόνο μια άλλη ενιαία μονάδα κεφαλής DIN εδώ, έτσι θα επαναχρησιμοποιούμε τη βάση. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει ένα τέτοιο στήριγμα, θα πρέπει να καθορίσετε αν χρειάζεται ή όχι η νέα σας κεντρική μονάδα. Μπορεί να μπορείτε να εγκαταστήσετε μια διπλή μονάδα κεφαλής DIN ή μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε ένα από τα λίγα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για μονάδα κεφαλής 1,5 DIN .

06 του 09

Κατσαβίδια καθολικής τοποθέτησης

Το καθολικό περιλαίμιο δεν θα χωρέσει στο βραχίονα του ΚΑΕ, έτσι θα απορρίψουμε το κολάρο. Τζέρεμι Λουκκόνεν

Προσδιορίστε αν χρειάζεστε το καθολικό περιλαίμιο.

Τα περισσότερα στερεοφωνικά συστήματα μετά την πώληση έρχονται με ένα καθολικό περιλαίμιο που θα λειτουργεί σε διάφορες εφαρμογές. Αυτά τα περιλαίμια μπορούν συχνά να εγκατασταθούν χωρίς πρόσθετο υλικό τοποθέτησης, επειδή έχουν μεταλλικές γλωττίδες που μπορούν να λυγίσουν για να πιάσουν τις πλευρές του δοχείου ταμπέλας.

Στην περίπτωση αυτή, το ενιαίο κολάρο DIN είναι πολύ μικρό για να χωρέσει απευθείας στην ταμπέλα και επίσης δεν χωράει μέσα στο υπάρχον στήριγμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Αντ 'αυτού, απλά βιδώνουμε τη νέα κεφαλή στο υπάρχον βραχίονα. Σημειώστε ότι οι υπάρχουσες βίδες μπορεί να μην έχουν το σωστό μέγεθος, επομένως ίσως χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στο κατάστημα υλικού.

07 του 09

Επιλογές καλωδίωσης

Το παλιό βύσμα δεν θα χωρέσει στη νέα κεφαλή, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια καλωδίωση. Τζέρεμι Λουκκόνεν
Ελέγξτε τα βύσματα.

Το βύσμα OEM και η κεντρική μονάδα μετά την αγορά δεν ταιριάζουν, αλλά υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα εξάρτημα προσαρμογής. Εάν βρείτε μια ιμάντα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μονάδα κεφαλής και το όχημά σας, μπορείτε απλά να την συνδέσετε και να πάτε. Μπορεί επίσης να μπορείτε να βρείτε μια πλεξούδα που μπορείτε να συνδέσετε στο pigtail που ήρθε με τη νέα σας μονάδα κεφαλής.

Η άλλη επιλογή είναι να κόψετε την καλωδίωση OEM και να συνδέσετε απευθείας το δευτερεύον γουρουνάκι. Εάν επιλέξετε να μεταβείτε στη διαδρομή αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε συνδέσμους με πτύχωση είτε συγκολλήσεις.

08 από 09

Συρραφή όλα μαζί

Μπορείτε να συνδέσετε το καλώδιο σε μια νέα μονάδα κεφαλής αρκετά γρήγορα αν χρησιμοποιείτε συνδετήρες πτύχωσης. Τζέρεμι Λουκκόνεν
Σύρμα στη νέα κεφαλή.

Ο γρηγορότερος τρόπος για να συνδέσετε μια δευτερεύουσα αγορά σε ένα εξάρτημα OEM είναι με συνδετήρες πρεσαρίσματος. Απλά λυγίζετε δύο σύρματα, σύρετε τους σε ένα συνδετήρα και στη συνέχεια πιέζετε το. Σε αυτό το στάδιο, είναι ζωτικής σημασίας να συνδέσετε κάθε σύρμα σωστά. Ορισμένες μονάδες κεφαλής OEM έχουν σχεδιαγράμματα καλωδίωσης τυπωμένα επάνω σε αυτά, αλλά μπορεί να χρειαστεί να κοιτάξετε ένα για να είστε σίγουροι.

Κάθε ΚΑΕ έχει το δικό του σύστημα για χρώματα σύρματος ηχείων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάθε ομιλητής θα αντιπροσωπεύεται από ένα μόνο χρώμα και ένα από τα καλώδια θα έχει έναν μαύρο ιχνηθέτη. Σε άλλες περιπτώσεις, κάθε ζεύγος καλωδίων θα είναι διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα διάγραμμα συνδεσμολογίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμαστική λυχνία για την αναγνώριση των καλωδίων γείωσης και τροφοδοσίας. Όταν εντοπίσετε τα καλώδια τροφοδοσίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε σημειώσει ποιο είναι πάντα ζεστό.

Μπορείτε επίσης να προσδιορίσετε την ταυτότητα κάθε καλωδίου ηχείου με μπαταρία 1.5v. Θα χρειαστεί να αγγίξετε τους θετικούς και αρνητικούς ακροδέκτες της μπαταρίας σε διαφορετικούς συνδυασμούς καλωδίων. Όταν ακούτε ένα μικρό στατικό στατικό από ένα από τα ηχεία, αυτό σημαίνει ότι βρήκατε και τα δύο καλώδια που συνδέονται με αυτό.

09 του 09

Αυτό το στερεοφωνικό σύστημα πηγαίνει σε έντεκα

Αφού τελειώσετε την καλωδίωση στη νέα κεφαλή, επανατοποθετήστε τα πάντα με τον τρόπο που τα βρήκατε. Τζέρεμι Λουκκόνεν
Βάλτε το ξανά με τον τρόπο που το βρήκατε.

Αφού συνδεθείτε στη νέα μονάδα κεφαλής, μπορείτε απλά να αντιστρέψετε τη διαδικασία αφαίρεσης. Θα πρέπει απλώς να βιδώσετε τη νέα μονάδα κεφαλής στη θέση της, αναποδογυρίζοντας το κομμάτι πίσω και ενεργοποιώντας το ολοκαίνουργιο στερεοφωνικό σας.