Συμβουλές για την εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι

Μάθετε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα δημιουργώντας τις δικές σας εκτυπώσεις φωτογραφιών

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για την ψηφιακή φωτογραφία σε σχέση με τη φωτογραφία του κινηματογράφου είναι ότι χρειάζεται μόνο να κάνετε εκτυπώσεις των φωτογραφιών που φαίνονται υπέροχα. Με την κινηματογραφική σας ταινία, εκτός αν έχετε αναπτύξει τη δική σας ταινία και φτιάξατε τις δικές σας εκτυπώσεις στο σκοτεινό σας δωμάτιο, η εταιρία επεξεργασίας ταινιών σας έστειλε εκτυπώσεις για κάθε φωτογραφία στην αρνητική λωρίδα, ακόμη και αν ο θείος σας είχε κλείσει τα μάτια σε ένα γυρίσμα, ο αντίχειρά σας κάλυψε τον φακό σε μια άλλη βολή.

Η εκτύπωση των φωτογραφιών σας στο σπίτι - και μόνο η εκτύπωση των καλών - είναι αρκετά εύκολη, αρκεί να έχετε τον σωστό εκτυπωτή και τεχνικές.

Χρησιμοποιήστε χαρτί υψηλής ποιότητας

Ίσως το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν κάνετε ψηφιακές εκτυπώσεις φωτογραφιών στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικό φωτογραφικό χαρτί. Είτε γυαλιστερό είτε ματ φωτογραφικό χαρτί θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα από το τυποποιημένο χαρτί εκτύπωσης - οι φωτογραφίες θα φαίνονται καλύτερα. Επειδή το εξειδικευμένο φωτογραφικό χαρτί μπορεί να είναι λίγο ακριβό, φροντίστε να εκτυπώνετε μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες σας σε αυτό.

Συντελεστές αντιστοίχισης

Ένα άλλο στοιχείο κλειδιού που μπορείτε να παρακολουθήσετε κατά την εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι είναι να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα που θέλετε να εκτυπώσετε χρησιμοποιεί την ίδια αναλογία εικόνας με το χαρτί στο οποίο θα εκτυπώσετε τη φωτογραφία. Αν προσπαθήσετε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία όπου ο λόγος διαστάσεων της εικόνας δεν ταιριάζει με το μέγεθος του χαρτιού, ο εκτυπωτής μπορεί να τραβήξει ή να τραβήξει την φωτογραφία χωρίς λάθος, αφήνοντάς σας με μια περίεργη φωτογραφία.

Τεχνολογία μελάνης εναντίον λέιζερ

Ένας εκτυπωτής inkjet θα πρέπει να σας δώσει μερικές εξαιρετικές έγχρωμες εκτυπώσεις. Μην αισθάνεστε όπως πρέπει να επενδύσετε σε έγχρωμο εκτυπωτή λέιζερ για να λάβετε εξαιρετικές εκτυπώσεις, καθώς οι περισσότεροι εκτυπωτές inkjet μπορούν να χειριστούν την εργασία περισσότερο από επαρκώς.

Πάρτε χρόνο για εκτύπωση στο & # 34; Best & # 34; Σύνθεση

Αν έχετε το χρόνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τις φωτογραφίες που θα εκτυπωθούν στη ρύθμιση "best". Θα εκπλαγείτε με το πόσο μεγάλη είναι η διαφορά που κάνει αυτή η ρύθμιση στις φωτογραφίες σε σχέση με τη ρύθμιση "κανονική" ή "γρήγορη". Ωστόσο, χρειάζονται δύο έως πέντε φορές για να εκτυπώσετε μια φωτογραφία σε λειτουργία "καλύτερη" σε σχέση με τη λειτουργία "κανονική".

Παρακολουθήστε την μέτρηση IPM

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο εκτυπωτή inkjet, δώστε προσοχή σε μια σχετικά νέα τυποποιημένη μέτρηση που θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε τα μοντέλα. Οι "εικόνες ανά λεπτό" ή η IPM, η μέτρηση θα πρέπει να σας δώσει μια καλή ιδέα για την ταχύτητα του εκτυπωτή, καθώς είναι περισσότερο αντικειμενική μέτρηση. Άλλες μετρήσεις ταχύτητας, όπως σελίδες ανά λεπτό (PPM), μπορούν να τροποποιηθούν από τον κατασκευαστή του εκτυπωτή, οπότε δεν πρέπει να βασιστείτε σε αυτές για να συγκρίνετε εκτυπωτές.

Επεξεργασία πρώτα, στη συνέχεια Εκτύπωση

Εάν είναι δυνατόν, εκτελέστε οποιαδήποτε επεξεργασία εικόνων στις φωτογραφίες πριν τις εκτυπώσετε. Παρόλο που μπορεί να είναι ευκολότερο να δείτε ελαττώματα και περιοχές που χρειάζονται μικροαλλαγές μετά την εκτύπωση της φωτογραφίας, θα χάνετε πολύ χαρτί και μελάνι ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες σε μια απότομη οθόνη υπολογιστή, κάντε τις αλλαγές επεξεργασίας και εκτυπώστε τις μόνο αφού επεξεργαστούν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εκτυπώνετε κάθε φωτογραφία μόνο μία φορά.

Παρακολουθήστε τα κόστη

Τέλος, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται για το ατομικό κόστος κάθε εκτύπωσης, η εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι συνεπάγεται κάποια δαπάνη. Αν εκτυπώνετε μια σειρά από μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες, για παράδειγμα χρησιμοποιείτε αρκετό μελάνι. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη λήψη φωτογραφιών σε μια επαγγελματική επιχείρηση για εκτύπωση, αν έχετε αρκετά από αυτά.

Εκτύπωση ενός αντιγράφου

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα κατά την εκτύπωση φωτογραφιών στο σπίτι είναι να εκτυπώσετε μόνο ένα αντίγραφο. Αν κάνετε μια εκτύπωση και στη συνέχεια δείτε ένα ελάττωμα που πρέπει να διορθώσετε με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, αναγκάζοντάς σας να κάνετε μια δεύτερη εκτύπωση, θα σπαταλάτε μελάνι και χαρτί ... και χρήματα. Στη συνέχεια ίσως σε εκείνη τη δεύτερη εκτύπωση, αποφασίζετε ότι θα πρέπει να έχετε περικόψει την εικόνα κάπως διαφορετικά, οδηγώντας σε μια τρίτη εκτύπωση και ούτω καθεξής. Περάστε το χρόνο για να τελειοποιήσετε την εικόνα πριν εκτυπώσετε, οπότε χρειάζεται μόνο να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο.