Καθαρισμός μυκήτων στην κάμερά σας

Ο μύκητας του φακού της κάμερας είναι ένα από τα προβλήματα που ίσως δεν έχετε ακούσει για πολλά, αλλά, ανάλογα με το κλίμα στην τοποθεσία σας, θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα με το οποίο θα πρέπει να εξοικειωθείτε.

Ο μύκητας του φακού προκαλείται από υγρασία παγιδευμένο μέσα ή πάνω στην επιφάνεια της κάμερας, όπου, όταν συνδυάζεται με ζεστασιά, μπορεί να αναπτυχθεί μύκητας από την υγρασία. Ο μύκητας, καθώς μεγαλώνει, μοιάζει σχεδόν με ένα μικρό ιστό αράχνης στην εσωτερική επιφάνεια του φακού.

Την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι βροχερές συνθήκες είναι συνηθισμένες και υπάρχει μεγάλη υγρασία στον αέρα, ίσως είναι πιο πιθανό να βρεθείτε μπροστά στο θέμα του μύκητα του φακού κάμερας. Οι φωτογράφοι σε περιοχές όπου η υγρασία στον αέρα είναι υψηλή και όπου οι θερμοκρασίες είναι σταθερά ζεστές θα πρέπει να είναι ειδικά για την εμφάνιση της πιθανότητας του μύκητα του φακού. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα προβλήματα μύκητα φακών κάμερας

Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή στεγνή

Προφανώς, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον μύκητα του φακού είναι να αποτρέψετε την είσοδο υγρασίας στην κάμερα. Μερικές φορές, δυστυχώς, αυτό είναι αναπόφευκτο, ειδικά εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου η υγρασία είναι κοινή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής σε ημέρες με υψηλή υγρασία και κατά τη διάρκεια του υγρού καιρού. Μείνετε έξω από τη βροχή, ακόμη και σε μια δροσερή μέρα, καθώς η υγρασία μπορεί να εισέλθει στον φακό σε αυτή την βροχερή, δροσερή μέρα και, στη συνέχεια, να προκαλέσει το σχηματισμό του μύκητα του φακού όταν οι θερμοκρασίες ζεσταίνουν ξανά.

Λάβετε προφυλάξεις για να στεγνώσετε μια υγρή κάμερα

Αν η φωτογραφική σας μηχανή είναι υγρή , θα θελήσετε να επιχειρήσετε να την στεγνώσετε αμέσως. Ανοίξτε τα διαμερίσματα της φωτογραφικής μηχανής και σφραγίστε το σε μια πλαστική τσάντα φερμουάρ με μια συσκευασία σιλικαζέλ, για παράδειγμα, ή με άψητο ρύζι. Αν η κάμερα διαθέτει φακό που μπορεί να αποσυνδεθεί από το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, αφαιρέστε το φακό και σφραγίστε τον με τη δική του πλαστική σακούλα με μια γέλη ή ρύζι.

Αποθηκεύστε τη φωτογραφική μηχανή σε στεγνή θέση

Εάν πρέπει να χειριστείτε τη φωτογραφική σας μηχανή σε υψηλή υγρασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει την κάμερα αργότερα σε μια ξηρή, δροσερή θέση. Είναι καλύτερο αν το δοχείο επιτρέπει την είσοδο φωτός, καθώς οι περισσότεροι τύποι μύκητα προτιμούν το σκοτάδι. Ωστόσο, μην αφήνετε το φακό και τη φωτογραφική μηχανή σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάμερα όταν εκτίθεται σε υπερβολική θερμότητα.

Προσπαθήστε να καθαρίσετε το λουτρό του φακού

Επειδή ο μύκητας τείνει να αναπτυχθεί μέσα στους φακούς και μεταξύ των γυάλινων στοιχείων, ο καθαρισμός του φακού στον εαυτό σας είναι εξαιρετικά δύσκολος χωρίς να καταστραφούν τα εξαρτήματα του φακού. Η αποστολή του επηρεαζόμενου φακού σε ένα κέντρο επισκευής φωτογραφικών μηχανών για καθαρισμό είναι μια καλή ιδέα. Εάν δεν θέλετε να στείλετε τη φωτογραφική σας μηχανή σε ένα κέντρο επισκευών, δοκιμάστε να το στεγνώσετε τελείως χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, οι οποίες ενδέχεται να επιλύσουν το πρόβλημα.

Καθαρίστε τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα λάδια από την κάμερα

Μύκητας μπορεί να εισαχθεί στην κάμερα και το φακό σας όταν αγγίζετε την επιφάνεια του φακού και το σκόπευτρο. Προσπαθήστε να αποφύγετε την απομάκρυνση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε αυτές τις περιοχές και καθαρίστε αμέσως τα δακτυλικά αποτυπώματα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Παρόλο που ο μύκητας συνήθως αναπτύσσεται στο εσωτερικό του φακού ή του εικονοσκοπίου, ενδέχεται να εμφανίζεται περιστασιακά στο εξωτερικό αφού αγγίξετε μια περιοχή.

Αποφύγετε την εμφύσηση του φακού

Προσπαθήστε να αποφύγετε την εμφύσηση του φακού με το στόμα σας για να καθαρίσετε τη σκόνη ή να αναπνεύσετε τον φακό για να ομίξετε σκόπιμα το γυαλί για καθαρισμό. Η υγρασία στην αναπνοή σας μπορεί να προκαλέσει τον μύκητα που προσπαθείτε να αποφύγετε. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα φυσητήρα για να αφαιρέσετε τα σωματίδια από την κάμερα και ένα καθαρό, στεγνό πανί για να καθαρίσετε το φακό .

Καθαρίστε το μύκητα αμέσως

Τέλος, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μύκητες στο εξωτερικό της φωτογραφικής μηχανής, θα πρέπει να καθαρίσετε το φακό. Ένα μείγμα ξιδιού και νερού τοποθετημένο σε ένα στεγνό πανί μπορεί να καθαρίσει τον μύκητα.