Κατάλογος 9 μεγάλων στούντιο Animation και Visual Effects

Κορυφαία στούντιο για κινούμενα σχέδια και καριέρα VFX

Εάν σκέφτεστε μια καριέρα σε 3D κινούμενα σχέδια και οπτικά εφέ , είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού είναι οι θέσεις εργασίας και ποιος είναι ποιος στην βιομηχανία κινούμενων σχεδίων και οπτικών εφέ.

Ακολουθεί μια λίστα με κορυφαία στούντιο κινούμενων σχεδίων και σπιτιών παραγωγής οπτικών εφέ. Δεν πρόκειται να είναι πλήρης - υπάρχουν πολλά μικρότερα στούντιο που κάνουν σπουδαία δουλειά.

Έχουμε περιορίσει την επιλογή σε εννέα από τους μεγάλους παίκτες για να σας βοηθήσουμε να φέρετε τα ρουλεμάν σας. Ο καθένας έχει ένα σύντομο προφίλ για να σας δώσει μια ιδέα για το ποιοι είναι και τι κάνουν.

Animal Logic

Η Animal Logic έχει κάνει μαγική ταινία εδώ και πολλά χρόνια. Ιδρύθηκε το 1991, ξεκίνησε με δουλειά στη διαφήμιση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ταινίες μεγάλου μήκους σε τίτλους όπως "Babe" και "The Matrix". Το στούντιο αποτελείται από τρία τμήματα, Animal Logic Animation, Animal Logic VFX και Animal Logic Entertainment, τα οποία μαζί συνοδεύουν δημιουργική δουλειά σε οπτικά εφέ, animation και κινηματογραφική ανάπτυξη.

Τοποθεσίες: Σίδνεϊ, Αυστραλία. Burbank, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Βανκούβερ, Καναδάς
Ειδικότητα: Οπτικά εφέ, εμπορική διαφήμιση, κινούμενα σχέδια
Αξιοσημείωτο επίτευγμα:

Ταινίες:

Blue Sky Studios (Αλεπού)

Τα Blue Sky Studios ιδρύθηκαν το 1986 από έξι ανθρώπους που ξεκίνησαν με λίγους πόρους αλλά διαφορετικό ταλέντο και μια προσπάθεια να σπάσουν το έδαφος σε κινούμενα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή. Οι προόδους τους στο πεδίο έθεσαν νέες γραμμές στο πεδίο CGI, αντλώντας τελικά την προσοχή του Χόλιγουντ το 1996.

Το 1998, η Blue Sky δημιούργησε την πρώτη κινούμενη ταινία μικρού μήκους "Bunny", κερδίζοντας στο στούντιο το βραβείο Όσκαρ του 1998 για το καλύτερο κινούμενο μικρό φιλμ. Η Blue Sky έγινε μέλος του Twentieth Century Fox το 1999. Το στούντιο συνέχισε να μεγαλώνει και να παράγει λαϊκές ταινίες μεγάλου μήκους.

Τοποθεσία: Γκρήνουιτς, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Κινούμενη λειτουργία
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν:

DreamWorks Animation

Το DreamWorks SKG ιδρύθηκε το 1994 από τους τρεις γίγαντες των μέσων ενημέρωσης Steven Spielberg, τον Jeffrey Katzenberg και τον David Geffen, που συγκέντρωσαν ταλέντα από όλη την κινηματογραφική βιομηχανία. Το 2001, το στούντιο κυκλοφόρησε το τεράστιο hit "Shrek", το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη κινούμενη ταινία μεγάλου μήκους.

Το 2004, η DreamWorks Animation SKG στράφηκε στη δική της εταιρεία με επικεφαλής τον Katzenberg. Το στούντιο έχει δημιουργήσει πολλά γνωστά κινούμενα χαρακτηριστικά, κερδίζοντας βραβεία στη βιομηχανία.

Τοποθεσία: Glendale, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Κινηματογραφικό χαρακτηριστικό και τηλεόραση, online εικονικά παιχνίδια
Αξιοσημείωτα αποτελέσματα :

Η ταινία περιλαμβάνει:

Industrial Light & amp; Μαγεία

Είναι αδύνατο να υπερεκτιμηθεί η σημασία του Industrial Light & Magic, ή της ILM, στον τομέα των οπτικών εφέ και της κινούμενης εικόνας. Η ILM ιδρύθηκε το 1975 από τον George Lucas στο πλαίσιο της παραγωγικής της εταιρείας Lucasfilm. Μπορεί να έχετε ακούσει μια μικρή ταινία στην οποία εργάστηκαν, που ονομάζεται "Star Wars". Το πρωτοποριακό τους έργο εκτείνεται σε δεκαετίες ιστορίας κινηματογραφικών ταινιών, όπως ταινίες όπως το "Terminator 2: Judgment Day" και το "Jurassic Park". Η ILM έχει κερδίσει τα βραβεία και τα βραβεία της βιομηχανίας.

Το 2012, η ​​Lucasfilm και η ILM αποκτήθηκαν από την Walt Disney Company.

Τοποθεσία: Presidio του Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Οπτικά εφέ , κινούμενα σχέδια
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν:

Pixar Animation Studios

Η βιομηχανία ταινιών κινουμένων σχεδίων στον υπολογιστή οφείλει πολλά στο Pixar Animation Studios. Το Pixar ξεπήδησε από μια ομάδα ταλαντούχων δημιουργών που θα βοηθούσαν να ανοίξουν το πεδίο του κινούμενου από υπολογιστή υπολογιστή. Οι ταινίες μικρού μήκους και μεγάλου μήκους του έχουν οριστεί και κέρδισαν πολλά βραβεία.

Το λογισμικό RenderMan της Pixar έχει γίνει πρότυπο της βιομηχανίας κινηματογραφικών ταινιών για την απόδοση των γραφικών υπολογιστών.

Τοποθεσία: Emeryville, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Κινούμενο χαρακτηριστικό
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν:

Walt Disney Studios

Το Walt Disney είναι ένα άλλο στούντιο κινούμενων σχεδίων με μια μακρά και σημαντική ιστορία στην ταινία, ξεκινώντας με την πρώτη κινούμενη ταινία μεγάλου μήκους "Snow White και τους Επτά Νάνους" το 1937. Το στούντιο είναι υπεύθυνο για μερικές από τις μεγαλύτερες κινούμενες ταινίες ποτέ, Ποιος πλαισιώνεται ο Roger Rabbit, "" Κατεψυγμένος "και" Ο βασιλιάς των λιονταριών ".

Τοποθεσία: Burbank, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Κινούμενο χαρακτηριστικό
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Η ταινία περιλαμβάνει:

Weta Digital

Η Weta Digital ιδρύθηκε το 1993 από τους Peter Jackson, Richard Taylor και Jamie Selkirk. Με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, το στούντιο εδραιώθηκε ως πρωτοπόρος σε κινούμενα σχέδια με την τριλογία των ταινιών "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Οι Δύο Πύργοι" και "Επιστροφή του Βασιλιά" με βάση τα έργα του JRR Tolkein.

Τοποθεσία: Γουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία
Ειδικότητα: Οπτικά εφέ, Συλλογή απόδοσης
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν:

Sony Pictures Animation

Η Sony Pictures Animation ιδρύθηκε το 2002. Το στούντιο συνεργάζεται στενά με το αδελφό του στούντιο Sony Pictures Imageworks. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν η κινούμενη "Open Season" το 2006 και από τότε έχει αναπτύξει αρκετά επιτυχημένα franchise, όπως "The Smurfs" και "Hotel Transylvania".

Τοποθεσία: Culver City, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Ειδικότητα: Κινούμενη λειτουργία
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν:

Sony Pictures Imageworks

Μέρος της Sony Pictures Motion Picture Group, η Imageworks παρείχε οπτικά εφέ για ένα ευρύ φάσμα εταιριών και ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των "Men in Black 3", "Suicide Squad" και "The Amazing Spider-Man". Έχει οριστεί για πολλά βραβεία για το έργο VFX.

Τοποθεσία: Βανκούβερ, Καναδάς
Ειδικότητα: Οπτικά εφέ
Αξιοσημείωτα επιτεύγματα:

Οι ταινίες περιλαμβάνουν: