Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω μια συσκευή στη Διαχείριση Συσκευών στα Windows;

Ενεργοποιήστε μια συσκευή με ειδικές ανάγκες στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Κάθε συσκευή υλικού που περιλαμβάνεται στη Διαχείριση συσκευών πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, πριν τα χρησιμοποιήσουν τα Windows. Αφού ενεργοποιηθεί, τα Windows μπορούν να αντιστοιχίσουν πόρους συστήματος στη συσκευή.

Από προεπιλογή, τα Windows ενεργοποιούν όλο το υλικό που αναγνωρίζει. Μια συσκευή που δεν είναι ενεργοποιημένη θα επισημανθεί με ένα μαύρο βέλος στο Device Manager ή ένα κόκκινο x στα Windows XP . Οι συσκευές που έχουν απενεργοποιηθεί δημιουργούν επίσης ένα σφάλμα Code 22 στο Device Manager.

Πώς να ενεργοποιήσετε μια συσκευή των Windows στη Διαχείριση συσκευών

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια συσκευή από τις ιδιότητες της συσκευής στη Διαχείριση συσκευών. Ωστόσο, τα λεπτομερή βήματα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση μιας συσκευής ποικίλλουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα των Windows που χρησιμοποιείτε. οι μικρές διαφορές αναφέρονται κατωτέρω.

Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών .
    1. Σημείωση: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανοίγματος του Διαχειριστή Συσκευών των Windows, αλλά συνήθως είναι πιο γρήγορος μέσω του μενού Power User σε νεότερες εκδόσεις των Windows ή του Πίνακα Ελέγχου σε παλαιότερες εκδόσεις.
  2. Με τη Διαχείριση Συσκευών τώρα ανοικτή, εντοπίστε τη συσκευή υλικού που θέλετε να ενεργοποιήσετε. Οι συγκεκριμένες συσκευές υλικού παρατίθενται στις κύριες κατηγορίες υλικού.
    1. Σημείωση: Μεταβείτε στις κατηγορίες συσκευών υλικού κάνοντας κλικ στο εικονίδιο > ή στο [+] αν χρησιμοποιείτε Windows Vista ή Windows XP .
  3. Αφού εντοπίσετε το υλικό που ψάχνετε, κάντε δεξί κλικ στο όνομα ή το εικονίδιο της συσκευής και κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .
  4. Σε αυτό το παράθυρο Ιδιότητες , κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης .
    1. Εάν δεν εμφανίζεται η καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης , κάντε κλικ ή επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής από την καρτέλα Γενικά , ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη, κάντε κλικ / πατήστε το κουμπί Κλείσιμο και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 7.
    2. Μόνο χρήστες των Windows XP: Μείνετε στην καρτέλα Γενικά και επιλέξτε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Συσκευή χρήσης: στο κάτω μέρος. Αλλάξτε το σε Χρήση αυτής της συσκευής (ενεργοποίηση) και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 6.
  1. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Enable Device ( Ενεργοποίηση συσκευής ) εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή το κουμπί Enable ( Ενεργοποίηση ) για παλαιότερες εκδόσεις των Windows.
    1. Θα γνωρίζετε ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη αν το κουμπί αλλάξει αμέσως για να διαβάσει την " Απενεργοποίηση συσκευής" ή " Απενεργοποίηση" .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
    1. Αυτή η συσκευή πρέπει τώρα να είναι ενεργοποιημένη.
  3. Θα πρέπει τώρα να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του Device Manager και το μαύρο βέλος θα πρέπει να φύγει.

Συμβουλές: