Πλήκτρα πρόσβασης BIOS Setup Utility για σημαντικούς κατασκευαστές BIOS

Κλειδιά πρόσβασης BIOS για το Phoenix, το βραβείο, το AMI και πολλά άλλα!

Η πρόσβαση στο BIOS είναι συνήθως ένα πολύ εύκολο πράγμα. Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει τα βασικά βήματα πρόσβασης στο BIOS και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να μπείτε, υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Η πρώτη μας πρόταση θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά σε μία ή και στις δύο αυτές λίστες των κλειδιών πρόσβασης του BIOS:

Κλειδιά πρόσβασης BIOS Setup Utility για δημοφιλή συστήματα υπολογιστών

Κλειδιά πρόσβασης του BIOS Setup Utility για δημοφιλείς μητρικές πλακέτες

Η μητρική πλακέτα κάθε υπολογιστή διαθέτει κατασκευαστή του BIOS, οπότε αν δεν βοηθά κανένας από τους παραπάνω πόρους του BIOS, αυτή η λίστα εντολών πληκτρολογίου BIOS με βάση τον αρχικό κατασκευαστή του BIOS θα πρέπει να σας εισάγει χωρίς πρόβλημα.

Καθώς ο υπολογιστής εκκινεί , αναζητήστε ένα από τα παρακάτω ονόματα κατασκευαστή BIOS να αναβοσβήνει στην οθόνη. Το όνομα του κατασκευαστή του BIOS εμφανίζεται συνήθως ως λογότυπο στην επάνω αριστερή γωνία ή ως κείμενο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αφού επαληθεύσετε τον δημιουργό του BIOS στο σύστημά σας, ανατρέξτε στην παρακάτω λίστα και χρησιμοποιήστε την κατάλληλη εντολή πληκτρολογίου για να αποκτήσετε πρόσβαση στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης του BIOS.

Συμβουλή: Εάν δεν είστε βέβαιοι για το όνομα του BIOS και δεν μπορείτε να το βρείτε κατά τη διάρκεια μιας επανεκκίνησης, ανατρέξτε στην ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για κάποιες άλλες μεθόδους.

AMI (American Megatrends)

AMIBIOS, AMI BIOS

Βραβείο Λογισμικού (τώρα μέρος της Phoenix Technologies)

ΒραβείοBIOS, βραβείο BIOS

DTK (Datatech Enterprises)

DTK BIOS

Λογισμικό Insyde

Insyde BIOS

Έρευνα μικροοργανισμών

MR BIOS

Φοίνιξ Τεχνολογίες

Phoenix BIOS, BIOS του Phoenix-Award

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στο BIOS ή δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια εταιρεία διέθεσε το BIOS στη μητρική σας πλακέτα, εδώ είναι μερικές εντολές πληκτρολογίου που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε τυχαία εκτός από αυτές που αναφέρονται παραπάνω:

Σημείωση: Η λίστα με τις εντολές πληκτρολογίου πρόσβασης BIOS σε αυτήν τη σελίδα είναι μια εργασία σε εξέλιξη, οπότε οποιαδήποτε εισήγηση από εσάς θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Πώς να βρείτε τον κατασκευαστή του BIOS

Εάν δεν γνωρίζετε ποιος κατασκευαστεί το BIOS στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες κατά την επανεκκίνηση, δεν είστε κολλημένοι να μαντέψετε όλα αυτά τα κλειδιά πρόσβασης που αναφέρονται παραπάνω! Μπορεί να υπάρχουν κάποια άλλα πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον κατασκευαστή του BIOS.

Μια εύκολη μέθοδος είναι να ανοίξετε ένα εργαλείο πληροφοριών συστήματος και να αναζητήσετε πληροφορίες BIOS εκεί. Τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα πληροφοριών συστήματος θα πρέπει να περιλαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες.

Ένας άλλος τρόπος να βρείτε τον κατασκευαστή του BIOS που δεν απαιτεί λήψη λογισμικού είναι να αναζητήσετε το εργαλείο πληροφοριών συστήματος που περιλαμβάνεται στα Windows. Δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον έλεγχο της τρέχουσας έκδοσης BIOS για να μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε πληροφορίες BIOS στον υπολογιστή σας, που περιλαμβάνει όχι μόνο την έκδοση αλλά και τον κατασκευαστή του BIOS.

Επίσης σε αυτόν τον σύνδεσμο στην τελευταία παράγραφο υπάρχουν μερικές εναλλακτικές μέθοδοι για την εύρεση πληροφοριών του BIOS, όπως η χρήση ενός εργαλείου ενημέρωσης BIOS ή του μητρώου των Windows .