Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή του Mac

Χρησιμοποιήστε το αναγνωριστικό της Apple ή το βοηθητικό πρόγραμμα Reset Password για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης

Έχετε ποτέ ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού διαχειριστή του Mac; Αυτός είναι ο λογαριασμός που ορίσατε για πρώτη φορά στο Mac σας. Το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης Apple σας έτρεξε μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού και έπειτα σας έστειλε να χρησιμοποιήσει το Mac σας.

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, ίσως έχετε δυσκολία στη σύνδεση στο λογαριασμό σας ή στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών που απαιτούν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Ευτυχώς, μπορείτε να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού χρήστη, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε λογαριασμού διαχειριστή, χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Χρησιμοποιήστε έναν υπάρχοντα λογαριασμό διαχειριστή για να επαναφέρετε έναν άλλο λογαριασμό διαχειριστή

Η επαναφορά ενός λογαριασμού διαχειριστή δεν είναι δύσκολη, αρκεί να έχετε έναν δεύτερο λογαριασμό διαχειριστή που θα χρησιμοποιήσει. Στην πραγματικότητα, εδώ στο About: Macs συστήνουμε ιδιαίτερα να έχετε έναν δεύτερο λογαριασμό διαχειριστή που να έχει ρυθμιστεί για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ξεχνώντας έναν κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, αυτό υποθέτει ότι δεν έχετε ξεχάσει επίσης τον κωδικό πρόσβασης για τον άλλο λογαριασμό διαχειριστή . Αν δεν θυμάστε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις άλλες δύο μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

  1. Εάν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης για το δεύτερο λογαριασμό διαχειριστή, συνδεθείτε στο συγκεκριμένο λογαριασμό.
  2. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Χρήστη και Ομάδες.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου προτιμήσεων και, στη συνέχεια, δώστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
  4. Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε το λογαριασμό διαχειριστή του οποίου ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να επαναφερθεί.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
  6. Στο φύλλο που πέφτει κάτω, εισάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης στο αναπτυσσόμενο φύλλο.
  8. Η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης δημιουργεί ένα νέο αρχείο κλειδιού για τον λογαριασμό χρήστη. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παλιό αρχείο κλειδιού, ανατρέξτε στις παρακάτω οδηγίες.

Χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple σας για να επαναφέρετε έναν λογαριασμό διαχειριστή

Ένα από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται με το OS X Lion είναι η δυνατότητα χρήσης του αναγνωριστικού της Apple για να επαναφέρετε τον λογαριασμό διαχειριστή στον Mac σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για οποιονδήποτε τύπο λογαριασμού χρήστη, συμπεριλαμβανομένου ενός τυποποιημένου λογαριασμού, ενός διαχειριζόμενου λογαριασμού ή ενός λογαριασμού κοινής χρήσης.

  1. Για να χρησιμοποιήσετε το Apple ID για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης ενός λογαριασμού, το αναγνωριστικό της Apple πρέπει να συσχετιστεί με αυτόν το λογαριασμό. Θα συσχετίζετε το αναγνωριστικό σας Apple με το λογαριασμό χρήστη είτε όταν ρυθμίσατε αρχικά το Mac ή όταν προσθέσατε λογαριασμούς χρήστη.
  2. Αφού εισάγετε τον κωδικό σας λανθασμένα τρεις φορές στην οθόνη σύνδεσης, ένα μήνυμα θα εμφανίσει τον υπαινιγμό σας για τον κωδικό πρόσβασης (εάν το ορίσετε), καθώς και την επιλογή επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple σας. Κάντε κλικ στο μικρό μικρό κουμπί προς τα δεξιά δίπλα στο "... επαναφορά χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό της Apple".
  3. Εισαγάγετε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.
  4. Εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο σας ενημερώνει ότι η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης θα προκαλέσει τη δημιουργία ενός νέου αρχείου κλειδιού . Το μπρελόκ σας περιέχει τους συχνά χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης. η δημιουργία ενός νέου μπρελόκ σημαίνει συνήθως ότι θα πρέπει να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης για ορισμένες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ορισμένων ιστότοπων που έχετε ορίσει για αυτόματη σύνδεση. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.
  5. Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης, μαζί με μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.
  1. Θα συνδεθείτε και θα εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας.

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή χρησιμοποιώντας ένα διαμέρισμα εγκατάστασης DVD ή ανάκτησης HD

Η Apple περιλαμβάνει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για να επαναφέρετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή σε κάθε διαμέρισμα εγκατάστασης DVD και στο διαμέρισμα Recovery HD . Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Reset Password, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε το Mac χρησιμοποιώντας είτε το DVD εγκατάστασης είτε το Recovery HD.

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες στον οδηγό " Αντιμετώπιση προβλημάτων Mac" - Επαναφορά οδηγιών χρήσης λογαριασμού χρήστη για να κάνετε επανεκκίνηση του Mac με τα κατάλληλα μέσα εκτύπωσης και εκκινήστε την εφαρμογή "Επαναφορά κωδικού πρόσβασης". Μόλις ανοίξετε το παράθυρο εφαρμογής, επιστρέψτε εδώ για να συνεχίσετε.
  2. Στο παράθυρο Επαναφορά κωδικού πρόσβασης, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που περιέχει το λογαριασμό χρήστη που θέλετε να επαναφέρετε. αυτό είναι συνήθως η εκκίνηση σας.
  3. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή λογαριασμού χρήστη για να επιλέξετε τον λογαριασμό του οποίου ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να επαναφερθεί.
  4. Εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης στα πεδία επιβεβαίωσης κωδικού πρόσβασης και κωδικού πρόσβασης.
  5. Εισαγάγετε μια νέα υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.
  7. Εμφανίζεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο σας ενημερώνει ότι ο κωδικός πρόσβασης του κλειδιού δεν έχει επαναφερθεί και ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για τον κωδικό πρόσβασης που αντιστοιχεί στον νέο κωδικό πρόσβασης που καταχωρίσατε. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  8. Κλείστε την εφαρμογή Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.
  9. Κλείστε το τερματικό.
  10. Εγκαταλείψτε τα βοηθητικά προγράμματα OS X
  11. Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει με ερώτημα εάν θέλετε πραγματικά να κλείσετε το OS X Utilities, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση.

Ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή έχει επαναφερθεί.

Πρώτη σύνδεση με νέο κωδικό πρόσβασης

Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά μετά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή, θα σας υποδεχτεί ένα παράθυρο διαλόγου που σας λέει ότι το σύστημα δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την κλειδαριά εισόδου σας.

Μπορεί να φανεί ένα τεράστιο πρόβλημα ότι το αρχικό κλειδί σας σύνδεσης είναι κλειδωμένο στον αρχικό κωδικό πρόσβασης και βρίσκεστε αναγκασμένος όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα νέο keychain αλλά και να επαναφέρετε όλα τα αναγνωριστικά λογαριασμού και τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου με του Mac σας.

Αλλά στην πραγματικότητα, έχοντας κλειδί κλειδί σύνδεσης από την πρόσβαση είναι ένα πολύ καλό μέτρο ασφάλειας. Μετά από όλα, δεν θα θέλατε κάποιον να καθίσει στο Mac σας και να χρησιμοποιήσετε μία από τις μεθόδους που περιγράψαμε εδώ για να επαναφέρετε τον λογαριασμό διαχειριστή σας. Εάν επαναφέρετε τον λογαριασμό διαχειριστή και επαναφέρετε τα αρχεία του κλειδιού, τότε οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σύνδεσης που χρησιμοποιείτε με πολλές υπηρεσίες, όπως τραπεζικές υπηρεσίες, πιστωτικές κάρτες και επενδύσεις, καθώς και όλους τους άλλους ιστότοπους στους οποίους έχετε λογαριασμούς. Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα χρησιμοποιώντας το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή να χρησιμοποιούν Μηνύματα για να σας υποδηλώνουν.

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη ταλαιπωρία να πρέπει να αναδημιουργήσετε όλες τις παλιές σας πληροφορίες σύνδεσης, αλλά σίγουρα χτυπά την εναλλακτική λύση.

Αποφυγή του προβλήματος σύνδεσης του κλειδιού

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια ασφαλή υπηρεσία κωδικού πρόσβασης τρίτων ως χώρο για την αποθήκευση των στοιχείων σύνδεσής σας για διάφορες υπηρεσίες. Αυτό δεν αποτελεί αντικατάσταση του keychain του Mac, αλλά ένα ασφαλές αποθηκευτικό χώρο για να διατηρήσετε τις πληροφορίες ασφαλείς, μία από τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης και, αν μη ξεχάσετε, τον κωδικό πρόσβασης.

Ένα από τα αγαπημένα μου για αυτή τη δουλειά είναι το 1Password , αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, όπως το LastPass, το Dashlane και το mSecure. Εάν θέλετε να βρείτε περισσότερες επιλογές διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, ανοίξτε το Mac App Store και αναζητήστε τη φράση "κωδικός πρόσβασης". Εάν κάποια από τις εφαρμογές φαίνονται ενδιαφέροντα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον ιστότοπο του κατασκευαστή. πολλές φορές περιλαμβάνουν demos που δεν είναι διαθέσιμα από το Mac App Store.