Τι είναι μια άκρη Deckle;

Όταν το χαρτί κατασκευάστηκε πριν από τον 19ο αιώνα, η διαδικασία άφησε μια άκρη ή φτερωτή άκρη που είναι γνωστή ως άκρη καταστρώματος πάνω στο χαρτί. Αυτή η άκρη συχνά αποκόπτεται όταν το χαρτί κοπεί στο τελικό μέγεθος του φύλλου. Μια άκρη του μανδύα παίρνει το όνομά της από το πλαίσιο-αποκαλούμενο ένα deckle-που χρησιμοποιείται στο χειροποίητο χαρτί. Περιστασιακά, για ειδικές χρήσεις, η άκρη του μανδύα έμεινε στη θέση του ως διακοσμητικό χαρακτηριστικό του φύλλου χαρτιού. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές χαρτιού δεν χρησιμοποιούν πια καρέ, αλλά μπορούν να κατασκευάσουν τεχνητά άκρη σε χαρτί. Αυτή η φτερωτή άκρη εμφανίζεται μερικές φορές στις προσκλήσεις γάμου και μπορεί επίσης να δει σε μερικές ευχετήριες κάρτες, σας ευχαριστώ σημειώσεις, πτερύγια φακέλων και σελίδες λεύκωμα.

Εργασία με ένα Deckled Edge στο γραφικό σχέδιο

Όταν σχεδιάζετε ένα έργο εκτύπωσης που θα χρησιμοποιήσει ένα χάρτινο άκρο χαρτιού, ορίστε το μέγεθος του ψηφιακού σας εγγράφου ως συνήθως, αλλά αφήστε ένα περιθώριο κατά μήκος της άκρης όπου εμφανίζεται το φτερό που αρκεί για να συμπεριλάβει την άκρη και το συνηθισμένο περιθώριο που χρειάζεται το έγγραφο. Κατά τη δημιουργία του σχεδίου, μην ξεχνάτε ότι δεν μπορεί να εκτυπωθεί η άκρη του υαλοπίνακα και ότι κανένα τυπωμένο στοιχείο δεν μπορεί να αιμορραγεί από την άκρη του.

Σημεία εκτύπωσης

Η εργασία με χαρτί που έχει μια άκρη μανδύα έχει μερικές ιδιαίτερες εκτιμήσεις που επηρεάζουν την τιμή του τελικού κομμάτι.

Deckle Edge Paper Cutters

Εάν η εργασία εκτύπωσης είναι σύντομη - όχι πολλά κομμάτια - ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κοπτικό χαρτοκόπτη για να κόψετε το τελειωμένο κομμάτι και να αποφύγετε την τιμή και τις επιπλοκές που συμβαίνουν με την εκτύπωση σε χαρτιά ακμής. Αυτά είναι μικρά, χειροκίνητα τρίμματα που έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν ένα φτερωτό άκρο ή άκρη στο χαρτί όταν το κόβουν. Υπάρχουν επίσης rippers-άκρες ή δάκρυες χάρακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λυγίσει κυριολεκτικά ένα διάτρητο άκρο σε ένα φύλλο χαρτιού. Οι αντιγραφείς λειτουργούν μόνο με λεπτό χαρτί. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, προχωρήστε πρώτα και παραγγείλετε επιπλέον τυπωμένα κομμάτια για να λάβετε υπόψη την αλλοίωση. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε τον εκτυπωτή να αφήσει επιπλέον κενό χαρτί στο τέλος του κομματιού σας για να κάνει το κόψιμο ή το σχίσιμο δυνατό.