Πώς να προσθέσετε εφέ κειμένου στο Adobe InDesign

Γνωρίζατε ότι πολλά από τα ίδια αποτελέσματα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο κείμενο χρησιμοποιώντας το Photoshop ή το Illustrator μπορούν επίσης να γίνουν απευθείας στο Adobe InDesign ; Εάν δημιουργείτε μόνο μερικούς ειδικούς τίτλους, μπορεί να είναι πιο εύκολο να το κάνετε απλά στο έγγραφό σας παρά να ανοίξετε άλλο πρόγραμμα και να δημιουργήσετε έναν τίτλο γραφικών. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ειδικά εφέ, η μετριοπάθεια είναι καλύτερη. Χρησιμοποιήστε αυτά τα εφέ κειμένου για καπάκια πτώσης ή για μικρούς τίτλους και τίτλους. Τα ειδικά εφέ που αντιμετωπίζουμε σε αυτό το σεμινάριο είναι τα Bevel and Emboss και τα εφέ Shadow & Glow (Drop Shadow, Inner Shadow, Outer Glow, Inner Glow).

01 του 06

Διάλογος αποτελεσμάτων

Η Jacci Howard Bear

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο των εφέ, μεταβείτε στο Παράθυρο> Εφέ ή χρησιμοποιήστε το Shift + Control + F10 για να το εμφανίσετε. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα εφέ από το κουμπί fx στη γραμμή μενού σας.

Τα πραγματικά παράθυρα διαλόγου και οι επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς, ανάλογα με την έκδοση του InDesign που χρησιμοποιείτε

02 του 06

Επιλογές λοξοτμήσεων και ανάγλυφων

Η Jacci Howard Bear

Οι επιλογές Bevel και Emboss μπορούν να φαίνονται εκφοβιστικές, αλλά η πρώτη επιλογή που θέλετε να αλλάξετε είναι να ελέγξετε το πλαίσιο προεπισκόπησης (κάτω αριστερή γωνία). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε μια ζωντανή προεπισκόπηση της επίδρασης στο κείμενό σας καθώς παίζετε με τις διάφορες ρυθμίσεις.

Οι περικοπές στυλ και τεχνικής είναι πιθανώς οι ρυθμίσεις που θέλετε να παίξετε με τους περισσότερους. Ο καθένας εφαρμόζει μια πολύ διαφορετική εμφάνιση στο κείμενό σας.

Οι επιλογές στυλ είναι:

Οι τεχνικές επιλογές για κάθε στυλ είναι λεία , σκληρή και σμίλη μαλακή . Επηρεάζουν τις άκρες των εφέ κειμένου για να σας δώσουν ένα πολύ απαλό, ήπιο βλέμμα ή κάτι πιο σκληρό και ακριβέστερο.

Άλλες επιλογές ελέγχουν την φαινομενική κατεύθυνση του φωτός, το μέγεθος των λοξοτμήσεων και ακόμη και το χρωματισμό αυτών των λοξοτμήσεων και το πόσο από το φόντο δείχνει.

03 του 06

Εφέ κτυπήματος και ανάγλυφου

Η Jacci Howard Bear

Αυτά τα παραδείγματα περιλαμβάνουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για διαφορετικές μορφές και τεχνικές κλίσης και αναγλυφοποίησης, καθώς και λίγα ειδικά εφέ που μπορείτε να επιτύχετε ως εξής:

Εκτός αν σημειώνεται διαφορετικά, τα παραδείγματα χρησιμοποιούν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Κατεύθυνσης: Επάνω, Μέγεθος: 0p7, Μαλακή: 0p0, Βάθος: 100%, Σκίαση 120 °, Υψόμετρο: 30 °, Σημειώσεις: Οθόνη / Λευκή αδιαφάνεια: 75% / Μαύρο, Αδιαφάνεια: 75%

Αυτά είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα της εμφάνισης που μπορείτε να επιτύχετε. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί.

04 του 06

Επιλογές σκιάς και λάμψης

Η Jacci Howard Bear

Όπως οι Bevel και Emboss, οι επιλογές σκίασης Drop μπορούν να φαίνονται εκφοβιστικές με την πρώτη ματιά. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να πάνε με την προεπιλογή μόνο επειδή είναι πιο εύκολο. Μη φοβάστε, όμως, να πειραματιστείτε. Επιλέξτε το πλαίσιο για προεπισκόπηση για να μπορείτε να παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στο κείμενό σας καθώς παίζετε με τις διάφορες επιλογές. Οι επιλογές για το εφέ εσωτερικής σκιάς είναι παρόμοιες με τη σκιά απόθεσης. Η εξωτερική λάμψη και η εσωτερική λάμψη έχουν λιγότερες ρυθμίσεις. Ακολουθούν τα διαφορετικά εφέ Shadow & Glow:

05 του 06

Εφέ σκιάς & λάμψης

Η Jacci Howard Bear

Οι σκιές από το χτύπημα μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά χρησιμοποιημένες, αλλά είναι χρήσιμες. Και, αν παίζετε με τις επιλογές που μπορείτε να πάτε πολύ πέρα ​​από τη βασική σκιά.

Συμπεριλαμβανομένου του κειμένου του Τίτλου, εδώ θα δείτε πώς έκανα κάθε εμφάνιση σε αυτή την εικόνα. Παραλείπω την απόσταση και τις αντισταθμίσεις X / Y εκτός εάν είναι κρίσιμη για το βλέμμα.

Σκιά: Πράσινη σκιά σταγόνας

& Glow: Μαύρο κείμενο σε μαύρο φόντο. Λευκό μέγεθος εξωτερικής λάμψης 1p5, 21% διάδοση

Εφέ κειμένου: Απόχρωση με Απόσταση και Χ / Υ Offsets όλα σε 0 (η σκιά κάθεται ακριβώς πίσω από το κείμενο), Μέγεθος 0p7, Spread 7%, Θόρυβος 12%. Το κρίσιμο κομμάτι αυτής της εμφάνισης είναι ότι το πλαίσιο "Object Knocks Out Shadow" στις επιλογές "Σκιασμένες εικόνες" δεν έχει επιλεγεί και το χρώμα του κειμένου έχει οριστεί σε λευκό με μια λειτουργία ανάμειξης κειμένου πολλαπλασιασμού (που έχει οριστεί στο παράθυρο "Εφέ" ). Αυτό καθιστά το κείμενο αόρατο και το μόνο που βλέπετε είναι η σκιά.

ΜΙ:

Κάντε το κείμενο σας ποπ, λάμψη, λάμψη, αιωρούνται ή ξεθωριάζουν με πειράματα με τα εφέ σκιά και λάμψη InDesign.

06 του 06

Συνδυασμός εφέ κειμένου

Η Jacci Howard Bear

Υπάρχουν πολλοί τρόποι συνδυασμού των αποτελεσμάτων κειμένου στο InDesign, αλλά θα παραμείνουμε με μερικά βασικά που καλύπτονται ήδη σε αυτό το σεμινάριο. Το κείμενο του τίτλου της εικόνας συνδυάζει μια βασική ομαλή εσωτερική κλίση με την προεπιλεγμένη σκιά σταγόνας.

Στην πρώτη σειρά του Ε έχουμε:

Στην κάτω σειρά του Ε έχουμε:

Αυτό μόνο γρατζουνίζει την επιφάνεια, αλλά ελπίζουμε να παίζετε με τις ρυθμίσεις για όλα τα εφέ Bevel and Emboss, Drop Shadow, Inner Shadow, Outer Glow και Inner Glow και να βρείτε νέους και ενδιαφέροντες τρόπους για να τις συνδυάσετε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εργασία με τα εφέ του InDesign από τα σεμινάρια για Photoshop και Illustrator. Πολλά από τα ίδια εφέ και επιλογές (αν και σίγουρα όχι όλα) είναι στο InDesign και μοιράζονται πολλά από τα ίδια παράθυρα διαλόγου