Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις Safari στο iPhone ή το iPod touch

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες iPhone και iPod touch που εκτελούν iOS 8 ή νεότερη έκδοση.

Δεν ήταν πολλά χρόνια πριν ότι οι επεκτάσεις ήταν ένα νέο φαινόμενο, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα των προγραμμάτων περιήγησης ιστού μας με πολλούς τρόπους. Με το πέρασμα του χρόνου, οι φιλόδοξοι προγραμματιστές άρχισαν να πιέζουν τα όρια όσον αφορά το τι θα μπορούσαν να επιτύχουν αυτά τα add-ons . Αυτό που ξεκίνησε ως μικρά προγράμματα με απλά σύνολα χαρακτηριστικών σύντομα έγινε περίπλοκα κομμάτια κώδικα που πήρε πραγματικά τις δυνατότητες του προγράμματος περιήγησης σε νέα ύψη.

Καθώς οι περισσότεροι χρήστες αρχίζουν να περιηγούνται στις φορητές συσκευές τους, φαίνεται μόνο σαν μια φυσική πρόοδος για τις επεκτάσεις να βρουν το δρόμο τους στην κινητή αρένα. Αυτό αποδεικνύεται στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple, όπου ολοένα και περισσότερες επεκτάσεις γίνονται διαθέσιμες για το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Αυτό το σεμινάριο εξηγεί πώς λειτουργούν οι επεκτάσεις του Safari στο iPhone και το iPod touch, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για τον τρόπο ενεργοποίησης και χρήσης τους.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση , που αντιπροσωπεύεται από ένα τετράγωνο που περιέχει ένα βέλος επάνω και βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.

Κοινή οθόνη

Οι επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης στο iOS συμπεριφέρονται λίγο διαφορετικά από αυτό που πιθανώς χρησιμοποιείτε σε υπολογιστή ή Mac. Πρώτα απ 'όλα, δεν μεταφορτώνονται και εγκαθίστανται ως ανεξάρτητα εξαρτήματα όπως είναι στην επιφάνεια εργασίας. Οι επεκτάσεις iOS ενσωματώνονται στις αντίστοιχες εφαρμογές τους, εγκατεστημένες αλλά όχι πάντα ενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Όχι μόνο τα άτομα που έχουν αρχικά απενεργοποιηθεί, η παρουσία αυτών των επεκτάσεων δεν καλείται ρητά - πράγμα που σημαίνει ότι οι αντίστοιχες εφαρμογές τους δεν διαφημίζουν συχνά την ύπαρξη αυτών των χρήσιμων προσθέτων. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δείτε όλες τις επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες στο Safari, ωστόσο, καθώς και για να τις αλλάξετε και να τις απενεργοποιήσετε.

Το αναδυόμενο μενού που είναι γνωστό ως η οθόνη κοινής χρήσης πρέπει τώρα να είναι ορατό. Η πρώτη και η δεύτερη σειρά περιέχουν εικονίδια για επεκτάσεις εφαρμογών που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και επομένως είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Η πρώτη σειρά περιέχει αυτές που ταξινομούνται ως επεκτάσεις κοινής χρήσης, ενώ η δεύτερη εμφανίζει τις διαθέσιμες ενέργειες επεκτάσεων. Μεταβείτε στην άκρα δεξιά αυτής της γραμμής και επιλέξτε το κουμπί Περισσότερα .

Δραστηριότητες

Θα εμφανιστεί τώρα η οθόνη Δραστηριότητες , όπου θα εμφανίζονται όλες οι επεκτάσεις κοινής χρήσης που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Για να προβάλετε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις ενεργειών, επιλέξτε το κουμπί Περισσότερα που βρίσκεται στην αντίστοιχη σειρά. Όπως ίσως παρατηρήσετε και αρκετοί άλλοι έχουν εγκατασταθεί επίσης. Ωστόσο, δεν είναι πάντα ενεργοποιημένα και επομένως δεν είναι προσβάσιμα στο πρόγραμμα περιήγησης.

Για να ενεργοποιήσετε μια επέκταση του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε το κουμπί στα δεξιά του ονόματός του έως ότου γίνει πράσινο. Για να απενεργοποιήσετε μια επέκταση, απλά επιλέξτε το ίδιο κουμπί μέχρι να γίνει λευκό.

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε την προτεραιότητα μιας επέκτασης και, ως εκ τούτου, τη θέση της στην Κοινόχρηστη οθόνη του Safari, επιλέγοντας και σύροντάς την προς τα πάνω ή προς τα κάτω στη λίστα.

Εκκίνηση μιας επέκτασης

Για να ξεκινήσετε μια συγκεκριμένη επέκταση, απλά επιλέξτε το αντίστοιχο εικονίδιο της από την παραπάνω οθόνη Share.