Δημιουργία φόντου εικόνας του PowerPoint

Ένας αναγνώστης ρώτησε πρόσφατα αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια από τις εικόνες του ως φόντο για το slide του PowerPoint. Η απάντηση είναι ναι και εδώ είναι η μέθοδος.

Ορίστε την εικόνα σας ως φόντο του PowerPoint

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φόντο της διαφάνειας, φροντίζοντας να αποφύγετε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε πλαίσια κειμένου.
  2. Επιλέξτε Format Background ... από το μενού συντόμευσης.

01 από 04

Επιλογές φόντου εικόνας του PowerPoint

Εικόνες ως φόντο διαφάνειας PowerPoint. © Wendy Russell
  1. Στο παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση φόντου (Format Background ), βεβαιωθείτε ότι το πλήκτρο Fill έχει επιλεγεί στο αριστερό παράθυρο.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εικόνα ή υφή ως τον τύπο πλήρωσης.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο ... για να εντοπίσετε τη φωτογραφία που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας. (Άλλες επιλογές είναι να εισαγάγετε μια εικόνα που είναι αποθηκευμένη στο πρόχειρο ή από το Clip Art.)
  4. Προαιρετικά - Επιλέξτε την κεραμική εικόνα αυτής της εικόνας (η οποία επαναλαμβάνει την εικόνα αρκετές φορές κατά μήκος της διαφάνειας) ή για να αντισταθμίσετε την εικόνα κατά ένα συγκεκριμένο ποσοστό προς την κατεύθυνση.
    Σημείωση - Η πιο συνηθισμένη χρήση για την πλακάτωση μιας εικόνας είναι να ορίσετε μια υφή (ένα μικρό αρχείο εικόνας που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας) ως φόντο και όχι ως φωτογραφία.
  5. Διαφάνεια - Εκτός αν η εικόνα είναι το σημείο εστίασης της διαφάνειας, είναι καλή πρακτική να ορίσετε μια διαφάνεια κατά ποσοστό, για την εικόνα. Κάνοντας αυτό, η εικόνα είναι πραγματικά ένα σκηνικό για το περιεχόμενο.
  6. Επιλέξτε μία από τις τελευταίες επιλογές:
    Επαναφορά φόντου εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή της εικόνας σας.
    Κλείσιμο για να εφαρμόσετε την εικόνα ως φόντο σε αυτή τη διαφάνεια και να συνεχίσετε.
    Εφαρμόστε στο All εάν θέλετε αυτή η εικόνα να είναι το φόντο όλων των διαφανειών σας.

02 από 04

Εικόνα φόντου εικόνας PowerPoint που έχει τεντωθεί για να προσαρμόσει τη διαφάνεια

Μια εικόνα ως φόντο του PowerPoint. © Wendy Russell

Από προεπιλογή, η εικόνα που επιλέγετε να είναι το φόντο των διαφανειών σας θα τεντωθεί για να χωρέσει στη διαφάνεια. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια εικόνα με υψηλότερη ανάλυση , η οποία επίσης έχει ως αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη εικόνα.

Στα δύο παραπάνω παραδείγματα, η εικόνα με την υψηλότερη ανάλυση είναι καθαρή και καθαρή, ενώ η εικόνα με την χαμηλότερη ανάλυση είναι θολή όταν μεγενθύνεται και τεντώνεται για να ταιριάζει με τη διαφάνεια. Η τάνυση της εικόνας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παραμορφωμένη εικόνα.

03 του 04

Προσθέστε το ποσοστό διαφάνειας στο φόντο του PowerPoint

Διαφανής εικόνα ως φόντο για διαφάνειες του PowerPoint. © Wendy Russell

Εκτός αν αυτή η παρουσίαση έχει σχεδιαστεί ως άλμπουμ φωτογραφιών , η εικόνα θα αποσπά την προσοχή του κοινού, εάν υπάρχουν άλλες πληροφορίες στη διαφάνεια.

Και πάλι, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία φόντου μορφής για να προσθέσετε μια διαφάνεια στη διαφάνεια.

  1. Στο παράθυρο διαλόγου Format Background ... , μετά την επιλογή της εικόνας που θα εφαρμοστεί ως φόντου διαφάνειας, κοιτάξτε στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου.
  2. Παρατηρήστε την ενότητα Διαφάνεια .
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Διαφάνεια προς το επιθυμητό ποσοστό διαφάνειας ή απλά πληκτρολογήστε το ποσοστό ποσοστού στο πλαίσιο κειμένου. Καθώς μετακινείτε το ρυθμιστικό, θα δείτε την προεπισκόπηση διαφάνειας της φωτογραφίας.
  4. Όταν έχετε κάνει την επιλογή ποσοστού διαφάνειας, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να εφαρμόσετε την αλλαγή.

04 του 04

Εικόνα κεραμιδιού ως φόντο του PowerPoint

Μια εικόνα με πλακάκια ως φόντο για διαφάνειες του PowerPoint. © Wendy Russell

Η πλακάτωση μιας εικόνας είναι μια διαδικασία όπου το πρόγραμμα υπολογιστή παίρνει μια μόνο εικόνα και επαναλαμβάνει αυτή την εικόνα πολλές φορές μέχρι να καλύψει ολόκληρο το φόντο. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συχνά σε ιστοσελίδες όταν μια υφή είναι επιθυμητή για φόντο και όχι για απλό υπόβαθρο. Η υφή είναι ένα πολύ μικρό αρχείο εικόνας και, όταν επαναλαμβάνεται πολλές φορές, φαίνεται να καλύπτει απρόσκοπτα το φόντο σαν να ήταν μια μεγάλη εικόνα.

Είναι επίσης δυνατή η προσκόμιση κάθε εικόνας σε μια διαφάνεια του PowerPoint για χρήση ως φόντο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποθαρρύνει το κοινό. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φόντο με πλακάκια για τη διαφάνεια του PowerPoint, τότε φροντίστε να το καταστήσετε διαφανές. Η μέθοδος για την εφαρμογή μιας διαφάνειας παρουσιάστηκε στο προηγούμενο βήμα.

Πλακάρετε το φόντο του PowerPoint

  1. Στο πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση φόντου ... , επιλέξτε την εικόνα που θα εφαρμοστεί ως φόντο διαφάνειας.
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην εικόνα κεραμιδιών ως υφή .
  3. Σύρετε το ρυθμιστικό δίπλα στη Διαφάνεια μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να εφαρμόσετε την αλλαγή.