Πώς να συνδέσετε HDMI σε μεγάλες αποστάσεις

Ενσύρματες και ασύρματες λύσεις για την επέκταση της σύνδεσης σύνδεσης HDMI

Αγαπάτε το ή το μίσος - Η HDMI είναι πλέον το προεπιλεγμένο πρότυπο για τη σύνδεση των εξαρτημάτων οικιακού κινηματογράφου.

HDMI - Μια ευλογία και μια κατάρα

Ένα μεγάλο πράγμα για το HDMI είναι ότι μπορείτε να περάσετε τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο από μια πηγή (όπως το Blu-ray Disc player) σε έναν προορισμό (όπως δέκτη οικιακού κινηματογράφου ή τηλεόραση) χρησιμοποιώντας ένα μόνο καλώδιο. Ωστόσο, το HDMI έχει τα προβλήματά του, όπως τα περιστασιακά προβλήματα που προκύπτουν από τις απαιτήσεις χειραψίας και το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές εκδόσεις HDMI που καθορίζουν ποιες λειτουργίες είναι προσπελάσιμες καθώς και διαφορές ως προς το τι αποφασίζουν οι κατασκευαστές να παρέχουν ή να μην παρέχουν συγκεκριμένη εκδοχή.

Ωστόσο, ένα επιπλέον πρόβλημα με το HDMI είναι ότι δεν είναι πάντα αποτελεσματικό σε μεγάλες αποστάσεις. Συνιστάται ότι οι συσκευές πηγής και προορισμού HDMI δεν απέχουν περισσότερο από 15 πόδια για το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά υπάρχουν διαθέσιμα καλώδια HDMI που μπορούν να επεκταθούν αυτό αξιόπιστα σε περίπου 30 πόδια - επίσης, εάν είναι καλά κατασκευασμένα (και δεν το κάνω αναγκαστικά σημαίνει εξαιρετικά ακριβά), υπάρχουν μερικά καλώδια HDMI που μπορούν να επεκτείνουν την ακεραιότητα του σήματος έως και 50 πόδια.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ένα φαινόμενο γνωστό ως "λάμψη" και μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε αυξημένα προβλήματα χειραψίας. Από την άλλη πλευρά, ίσως εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε αυτά τα ζητήματα ακόμη και με σύντομα μήκη καλωδίων HDMI.

Λοιπόν, τι κάνετε αν θέλετε να επεκτείνετε αυτή την απόσταση σε απόσταση άνω των 50 ποδιών ή σε απόσταση έως 100 μοιρών, ή ακόμα και να συνδέσετε ολόκληρο το σπίτι σας ώστε οι συσκευές HDMI να μπορούν να προέρχονται και να προορίζονται σε πολλές τοποθεσίες;

HDMI Over Cat

Μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε πραγματικά καλώδια Ethernet ως μέρος της λύσης. Ο ίδιος τύπος καλωδίων Ethernet Cat5, 5e, 6 και Cat7 που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη σύνδεση συσκευών σε δρομολογητή διαδικτύου ή δίκτυο οικιακού / γραφείου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των σημάτων ήχου / εικόνας που χρησιμοποιούνται σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου.

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό χρησιμοποιώντας καλώδια ethernet γίνεται με μετατροπέα HDMI-to-Cat5 (5e, 6,7). Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή τη λύση σύνδεσης HDMI, διαβάστε δύο προηγούμενες κριτικές που έχω γράψει για δύο συγκεκριμένα προϊόντα μετατροπής HDMI-to-Cat από την Accell και την Atlona που παρέχουν παραδείγματα ενός τύπου προϊόντος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση μεγαλύτερων διαδρομών HDMI.

Εκτός από την επιλογή μετατροπής HDMI σε Cat5e, 6 ή 7 για τη μετάδοση σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, άλλες λύσεις περιλαμβάνουν HDMI over Fiber και HDMI over Coax. Η φυσική διάταξη είναι η ίδια, η πηγή HDMI συνδέεται με έναν "πομπό, ο οποίος μετατρέπει το σήμα HDMI σε Fiber ή Coax, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με ένα" δέκτη "που μετατρέπει το σήμα που εισέρχεται πάνω από το Fiber ή το Coax πίσω σε HDMI.

Ασύρματες Λύσεις - HDMI χωρίς καλώδια

Ένας άλλος τρόπος για να συνδέσετε συσκευές HDMI μαζί είναι να το κάνουμε ασύρματα. Αν και αυτή η επιλογή δεν είναι ανθεκτική ή μπορεί να χειριστεί εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις - μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για ένα μεγάλο καλώδιο HDMI σε ένα μεγάλο δωμάτιο, συνήθως σε απόσταση 30 έως 60 ποδιών, αλλά μερικές μονάδες μπορεί να παρέχουν έως και 100 - κάλυψη των ποδιών.

Ο τρόπος ασύρματης σύνδεσης HDMI είναι ότι συνδέετε ένα μικρό καλώδιο HDMI στην έξοδο HDMI μιας συσκευής πηγής (Blu-ray Player, Media Streamer, Cable / Satellite Box) σε έναν εξωτερικό πομπό που στέλνει το σήμα ήχου / βίντεο ασύρματα σε ένα δέκτη, που, με τη σειρά του, είναι συνδεδεμένος με τηλεοπτικό ή βιντεοπροβολέα χρησιμοποιώντας ένα μικρό καλώδιο HDMI.

Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές μορφές "ασύρματου HDMI", το καθένα υποστηρίζει τη δική τους ομάδα προϊόντων: WHDI και Wireless HD (WiHD).

Και οι δύο αυτές επιλογές έχουν ως σκοπό να καταστήσουν πιο βολική τη σύνδεση των πηγών και των οθονών HDMI χωρίς ένα άσχημο καλώδιο (ειδικά αν η τηλεόρασή σας ή ο βιντεοπροβολέας είναι απέναντι από το δωμάτιο).

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με την παραδοσιακή ενσύρματη συνδεσιμότητα HDMI, μπορεί να υπάρξουν "ιδιορρυθμίες", όπως η απόσταση, τα προβλήματα γραμμής και οι παρεμβολές που βρίσκονται κοντά σε ασύρματο δρομολογητή ή παρόμοια συσκευή (ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε WHDI ή WiHD).

Επίσης, υπάρχουν διαφορές ως προς τον τρόπο με τον οποίο και οι δύο μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο μάρκας και μοντέλου, όπως το κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν ορισμένοι τύποι surround ή 3D και οι περισσότεροι πομποί / δέκτες "ασύρματης HDMI" δεν είναι συμβατοί με 4K, το 2015, 4K έχει εφαρμοστεί σε επιλεγμένες μονάδες. Εάν χρειάζεστε 4K συμβατότητα, ελέγξτε σίγουρα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τις προδιαγραφές για να βεβαιωθείτε ότι παρέχεται.

Παραδείγματα ασύρματων λύσεων σύνδεσης HDMI περιλαμβάνουν:

Το Actiontec My Wireless MWTV2KIT01

IOGEAR Ασύρματο 5x2 HDMI Matrix PRO Switcher

Nyrius WS54

Nyrius Κριός NAVS502

Η κατώτατη γραμμή

Όπως ή όχι, το HDMI είναι το βασικό πρότυπο σύνδεσης που χρησιμοποιείται στο home cinema και δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Από τη θετική πλευρά των πραγμάτων, το HDMI παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς βίντεο HD (και τώρα 4Κ), καθώς και των απαιτούμενων μορφών ήχου από εξαρτήματα πηγής σε δέκτες οικιακού κινηματογράφου και οθόνες βίντεο. Ακόμη και ο κόσμος των Η / Υ έχει έρθει σε επαφή με τη συνδεσιμότητα HDMI τώρα ένα τυπικό χαρακτηριστικό για τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

Ωστόσο, παρά την ευρεία υιοθέτησή του, το HDMI δεν είναι χωρίς προβλήματα και μία από τις αδυναμίες του είναι η αδυναμία του να μεταφέρει σήματα βίντεο σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς πρόσθετη υποστήριξη.

Οι ενσύρματες επιλογές είναι οι πιο σταθερές, είτε χρησιμοποιούν HDMI σε συνδυασμό με Ethernet, Fiber ή Coax. Ωστόσο, το ασύρματο μπορεί να είναι αρκετό υπό ορισμένες συνθήκες.

Αν ρυθμίζετε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου όπου υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των εξαρτημάτων που έχετε συνδέσει HDMI και διαπιστώσετε ότι απλά δεν λειτουργούν, σκεφτείτε σίγουρα τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω ως πιθανές λύσεις.