Εγκαταστήστε το δικό σας σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών μετά την αγορά

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι συστημάτων παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών μετά την πώληση. Ένας τύπος χρησιμοποιεί αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι μέσα στα ελαστικά, οπότε ο αισθητήρας είναι συνήθως ένα εσωτερικό μέρος του στελέχους της βαλβίδας. Ο άλλος τύπος χρησιμοποιεί αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι σε πώματα βαλβίδων. Κάθε τύπος αισθητήρα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά μόνο ο τύπος καλύμματος μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι.

Αν θέλετε ένα σύστημα που έχει αισθητήρες ενσωματωμένους στους βλαστούς βαλβίδων, έχετε δύο επιλογές. Το πιο εύκολο είναι να κάνετε τη δουλειά του μηχανικού σας. Το άλλο είναι να αφαιρέσετε τα ελαστικά σας στο σπίτι και να τα πάρετε σε ένα κατάστημα ελαστικών ή σε έναν μηχανικό ο οποίος διαθέτει έναν διακόπτη σφαιριδίων ελαστικών και μια μηχανή εξισορρόπησης. Μπορείτε τεχνικά να το κάνετε ακόμη και αυτό στο σπίτι εάν έχετε το δικό σας διακόπτη σφαιριδίων, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν αυτή την επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση μιας οθόνης ελέγχου πίεσης ελαστικών μετά την πώληση που χρησιμοποιεί εσωτερικούς αισθητήρες περιλαμβάνει τη διάσπαση του σφαιριδίου σε κάθε ελαστικό, την αφαίρεση των στελεχών βαλβίδων και την αντικατάστασή τους με αισθητήρες.

Τα συστήματα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών με βάση τα καπάκια μπορούν τυπικά να εγκατασταθούν χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Για να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο συστήματος, θα χρειαστείτε:

01 από 05

Προετοιμάστε το όχημά σας για τους αισθητήρες.

Αποθηκεύστε τα καπάκια σας όπου μπορείτε να τα βρείτε αργότερα. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τα καπάκια βαλβίδων και να τα αποθηκεύσετε κάπου ασφαλή . Δεν θα έχετε άμεση ανάγκη γι 'αυτά, αλλά θα τους χρειαστείτε εάν αποφασίσετε ποτέ να καταργήσετε το σύστημα παρακολούθησης στο μέλλον.

Αν έχετε ελέγξει πρόσφατα την πίεση των ελαστικών σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ελέγξετε εάν δεν το έχετε κάποτε.

Εάν η πίεση των ελαστικών σας είναι χαμηλή, θα χρειαστεί να την προσαρμόσετε στο σωστό επίπεδο του πληθωρισμού πριν εγκαταστήσετε τους αισθητήρες. Κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του απαιτήσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το εγχειρίδιο χρήστη, την πινακίδα προδιαγραφών ή τα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών, αν δεν είστε σίγουροι πόση πίεση χρειάζονται τα ελαστικά σας.

02 του 05

Βαθμολογήστε το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να βαθμονομήσετε κάθε αισθητήρα πριν από την εγκατάσταση. Μπορεί επίσης να μπορείτε να εκτελέσετε τη βαθμονόμηση μετά την εγκατάσταση. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Ορισμένες οθόνες πίεσης ελαστικών μετά την πώληση είναι εύκολο να βαθμονομηθούν και άλλα συστήματα δεν μπορούν να βαθμονομηθούν καθόλου. Εάν αγοράσετε ένα σύστημα που δεν μπορεί να βαθμονομηθεί, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα που να είναι συμβατό με την ποσότητα πίεσης στα ελαστικά σας.

Για παράδειγμα, αν τα ελαστικά σας πρέπει να φουσκωθούν στα 35 PSI, αλλά αγοράζετε αισθητήρες βαθμονομημένους σε 50 PSI, αυτοί θα δείχνουν πάντα τα ελαστικά σας ως υπο-διογκωμένα, αν και δεν είναι.

Εάν το σύστημα σας μπορεί να βαθμονομηθεί, φροντίστε να το ρυθμίσετε στο συγκεκριμένο ύψος πίεσης που χρειάζεται το όχημά σας. Μπορεί επίσης να μπορείτε να ρυθμίσετε το όριο με το οποίο σας ειδοποιεί το σύστημα. Επειδή μερικές οθόνες δεν δείχνουν την πραγματική πίεση στα ελαστικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο είναι το όριο συναγερμού.

03 του 05

Τοποθετήστε τους αισθητήρες πίεσης ελαστικών.

Βεβαιωθείτε ότι κάθε αισθητήρας είναι καθισμένος σφιχτά. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Η διαδικασία εγκατάστασης αισθητήρων πίεσης ελαστικών με βάση το καπάκι είναι εξαιρετικά απλή. Ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία στο αυτοκίνητό σας, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε τους αισθητήρες στη θέση των βαλβίδων.

Είναι σημαντικό να μην διασυνδέετε τους αισθητήρες, επειδή χρειάζεστε μια στεγανή σφράγιση για να λειτουργεί σωστά το σύστημα. Τα κανονικά πώματα των βαλβίδων δεν συγκρατούν την πίεση, επειδή οι βαλβίδες schrader είναι σχεδιασμένες να το κάνουν. Ωστόσο, οι αισθητήρες με βάση το καπάκι πιέζουν τις βαλβίδες με τον ίδιο τρόπο που κάνει οποιοσδήποτε άλλος ελεγκτής πίεσης ελαστικών. Αυτό σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να επιτύχετε μια σφικτή σφράγιση όταν βιδώνετε τον αισθητήρα.

Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μικροσκοπικό κομμάτι αντιολισθητικής σύνθεσης κατά την εγκατάσταση των αισθητήρων. Σε μερικές περιπτώσεις, τα σπειρώματα του αισθητήρα ενδέχεται να διαβρωθούν ή να συντηχθούν στα σπειρώματα του στελέχους βαλβίδας. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να μην μπορείτε να αφαιρέσετε τους αισθητήρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ένωση δεν συμπιέζεται προς τα πάνω στον μηχανισμό αισθητήρα.

04 του 05

Ενεργοποιήστε το σύστημα.

Εάν η οθόνη του δέκτη TPMS υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να το προσέξετε προτού υποφέρετε από μια καταστροφική αποτυχία ελαστικών. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Το τελευταίο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε την οθόνη πίεσης ελαστικών και να επαληθεύσετε ότι λαμβάνει σήμα από κάθε ελαστικό. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων για να προσδιορίσετε ποιο είναι το πρόβλημα.

Ορισμένα συστήματα που σχεδιάζονται για επιβατικά αυτοκίνητα μπορεί να μην έχουν αρκετή δύναμη σήματος για να εργάζονται σε ένα μακρύ φορτηγό, ένα SUV ή ένα όχημα αναψυχής. Το σύστημά σας μπορεί επίσης να μην λειτουργεί σωστά λόγω χαμηλών επιπέδων μπαταρίας στα καπάκια των αισθητήρων.

05 του 05

Αλλαγή ελαστικών ή αγορά νέου οχήματος.

Τα συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών που χρησιμοποιούν αισθητήρες καλύμματος μπορούν να μετακινηθούν από ένα όχημα στο άλλο αρκετά εύκολα. Φωτογραφία © Jeremy Laukkonen

Εάν αγοράζετε νέα ελαστικά ή ζάντες ή αναβαθμίζετε ολόκληρο το όχημά σας, είναι εύκολο να πάρετε μαζί σας ένα σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών με βάση το καπάκι. Ενώ οι οθόνες παρακολούθησης ελαστικών θα πρέπει συνήθως να χρησιμοποιούν το παλιό σας αυτοκίνητο σε περίπτωση που το πουλήζετε, είναι πολύ απλό να απλώσετε τους αισθητήρες σε ένα σύστημα με βάση το καπάκι και να τα πάρετε μαζί σας. Απλά αφαιρέστε τους αισθητήρες, αντικαταστήστε τους με τα καπάκια που αποθηκεύσατε κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας εγκατάστασης και είστε καλά.

Η εναλλαγή ενός συστήματος παρακολούθησης πίεσης ελαστικών μετά την πώληση σε ένα νέο όχημα είναι εξίσου εύκολο. Απλά εγκαταστήστε τους αισθητήρες στο νέο όχημα, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά βαθμονομημένα και ότι το καινούργιο σας όχημα θα έχει μια εποπτεία πίεσης ελαστικών μετά την αγορά ακριβώς όπως αυτή.