Πώς να προσαρμόσετε το CarPlay και να ξεκλειδώσετε τα κρυμμένα μυστικά

Αξιοποιήστε στο έπακρο το CarPlay με αυτές τις συμβουλές

Το CarPlay της Apple δεν είναι τόσο μια εφαρμογή, όσο μια διασύνδεση που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του iPhone σας μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου σας

Αν δεν έχετε αγοράσει αυτοκίνητο, το σύστημα ψυχαγωγίας είναι αυτό που έχει εξελίξει το ραδιόφωνο / στερεοφωνικό. Το CarPlay γίνεται ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό στα καινούργια αυτοκίνητα και ενώ έχει μια οικεία οθόνη, είναι πραγματικά εύκολο να προσαρμόσετε το CarPlay με νέες εφαρμογές και να αναδιατάξετε τις εφαρμογές στην οθόνη. Το CarPlay έχει ακόμη μερικά κρυμμένα κόλπα επάνω στο μανίκι του.

01 από 03

Τι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για το CarPlay;

Στιγμιότυπο οθόνης του CarPlay

Το CarPlay συνοδεύεται αυτόματα από τις εφαρμογές Phone, Music, Maps, Messages, Podcasts και Audiobooks. Αυτό σας δίνει μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών που συμβαδίζουν με την οδήγηση, ή ακόμη καλύτερα, να πάτε με τα χέρια ελεύθερα με την οδήγηση.

Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή για το ίδιο το αυτοκίνητο. Αυτή η εφαρμογή είναι συνήθως ένα τιμόνι που έχει επισημανθεί για τον κατασκευαστή αυτοκινήτων, όπως η Kia ή η Mercedes, και η επιλογή του θα σας μεταφέρει στο σύστημα μενού από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Αλλά το καλύτερο μέρος για το CarPlay είναι η δυνατότητα προσαρμογής του με εφαρμογές τρίτων. Και η Apple έχει κάνει εξαιρετικά απλή την εγκατάσταση αυτών των εφαρμογών: απλά κατεβάστε τους στο iPhone σας και θα εμφανίζονται στην οθόνη CarPlay. Αν έχετε περισσότερες από οκτώ εφαρμογές, μπορείτε να μετακινηθείτε προς την επόμενη οθόνη ακριβώς όπως κάνετε στο iPhone σας.

Τι είδους εφαρμογές μπορείτε να εγκαταστήσετε στο CarPlay;

Περισσότερο "

02 του 03

Πώς να προσαρμόσετε την οθόνη CarPlay

Screenshot από το iPhone

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την οθόνη CarPlay μετακινώντας δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων στην κύρια οθόνη ή ακόμα και να κρύβετε μερικές από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές. Είναι πραγματικά εύκολο και μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή στο iPhone σας - ακόμη και όταν δεν έχετε ενεργό το CarPlay.

03 του 03

Κρυμμένα τεχνάσματα και μυστικά CarPlay

Στιγμιότυπο οθόνης του CarPlay

Το CarPlay είναι σχετικά προηγμένο και απλό στη χρήση. Ενεργοποιώντας το είναι τόσο εύκολο όσο συνδέετε το iPhone σας στο αυτοκίνητό σας και η διεπαφή είναι πολύ παρόμοια με αυτή που διαθέτουμε στο smartphone μας. Αλλά υπάρχουν μερικά κρυμμένα μυστικά που είναι θαμμένα μέσα στο CarPlay.