Το πρόβλημα με το ραδιόφωνο HD

Τα έξι μεγαλύτερα προβλήματα με το ραδιόφωνο HD

Ως η μόνη τεχνολογία ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής που εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την FCC, το HD Radio έχει επιτύχει μεγάλη διείσδυση στην αγορά από τότε που ο πρώτος σταθμός έγινε ψηφιακός το 2003. Η απόκτηση της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα μέσω των ΚΑΕ αποδείχθηκε εύλογη κινείται, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ποσοστό του ραδιοφωνικού ακροατηρίου που ακούει μόνο ενώ βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, αλλά ο δρόμος δεν ήταν ομαλός στα επόμενα χρόνια.

Παρόλο που ένα μεγάλο ποσοστό νέων ιδιοκτητών αυτοκινήτων διαθέτουν ραδιόφωνα υψηλής ευκρίνειας, ένας ανησυχητικός αριθμός από αυτούς δεν γνωρίζουν - ή πιθανόν να φροντίσουν - τι σημαίνει αυτό. Και ακόμη και όταν το κάνουν, μερικοί εγγενείς περιορισμοί της μορφής, σε συνδυασμό με ζητήματα που σχετίζονται με την πραγματικότητα της ραδιοφωνικής επιχείρησης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, σημαίνουν ότι το HD Radio δεν λειτουργεί πάντα όπως διαφημίζεται. Έτσι, ενώ ισχυρίζεται ότι η μορφή είναι νεκρή ή πεθαίνει, μπορεί να μην είναι απολύτως αληθινή , εδώ είναι έξι από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το ραδιόφωνο HD σήμερα:

01 του 06

Η υιοθεσία ήταν αργή

Η αργή υιοθέτηση της ραδιοφωνικής τεχνολογίας HD από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Η αγορά του αναλογικού ραδιοφώνου είναι τεράστια και προσοδοφόρα, ενώ τα αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ραδιοφωνικούς δέκτες HD εξακολουθούν να είναι σχετικά μικρά. Susanne Boehme / EyeEm / Getty

Αργός είναι ένας σχετικός όρος, για να είμαστε σίγουροι, και η iBiquity έχει κάνει σίγουρα επιπτώσεις από την άποψη της βάσης εγκατάστασης του καταναλωτή. Για παράδειγμα, ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το 2013 περιλάμβανε έναν ραδιοφωνικό δέκτη HD. Ωστόσο, αυτό αφήνει ακόμα πολλά παλαιότερα οχήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω με αναλογικά ραδιόφωνα και δεν υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι αλλαγής, ειδικά με επιλογές όπως το ραδιόφωνο Διαδικτύου που είναι διαθέσιμο. Ως άμεση σύγκριση των δύο, το 2012 περίπου το 34% των Αμερικανών δήλωσε ότι ακούει ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο - συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών όπως η Pandora και των online ροών σταθμών AM και FM - σε σύγκριση με περίπου 2% που ανέφεραν να ακούν το ραδιόφωνο HD.

Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι το ποσοστό υιοθέτησης της τεχνολογίας ραδιοφωνικής μετάδοσης HD, αφού δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καν ραδιόφωνο HD, κανείς δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εκπέμψει ψηφιακό σήμα. Αν και ο αριθμός των σταθμών που εγκατέστησαν την τεχνολογία αυξήθηκε σταθερά μεταξύ 2003 και 2006, λιγότεροι σταθμοί έχουν κάνει το διακόπτη κάθε χρόνο έκτοτε. Εάν ζείτε σε μια περιοχή με καλή ραδιοφωνική κάλυψη HD, τότε αυτό δεν είναι ένα ζήτημα. Για όσους ζουν σε περιοχές που εξυπηρετούνται από λίγους ή μη, ραδιοφωνικούς σταθμούς HD, η τεχνολογία ίσως δεν υπάρχει.

02 του 06

Οι ΚΑΕ μπορούν να εγκαταλείψουν το ραδιόφωνο συνολικά

Μερικοί από τους ΚΑΕ δήλωσαν ότι επιθυμούν να απομακρυνθούν από το ραδιόφωνο και από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Chris Gould / Επιλογή του φωτογράφου / Getty

Σε ένα σημείο, η γραφή έμοιαζε στον τοίχο για ραδιοφωνικούς δέκτες εγκατεστημένους στο εργοστάσιο, αναλογικοί ή ψηφιακοί. Ορισμένοι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν αναφερθεί ότι είχαν δεσμευτεί να καταργήσουν το ραδιόφωνο AM / FM και το ραδιόφωνο HD μέσω πληρεξουσίου, από τα ταμπλό τους μέχρι το 2014. Αυτό δεν έγινε και το ραδιόφωνο αυτοκινήτου φαίνεται να έχει παραμείνει στην εκτέλεση, αλλά η εικόνα είναι ακόμα κάπως λασπωμένος.

Η βιομηχανία του ραδιοφώνου στο σύνολό της και η iBiquity, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάζονται με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να κρατούν τους ραδιοφωνικούς δέκτες σε στερεοφωνικά αυτοκίνητα OEM, αλλά εάν τα μεγαλύτερα ονόματα στην αυτοκινητοβιομηχανία αποφασίσουν να πάνε με άλλο τρόπο, αυτό θα μπορούσε να είναι για το ραδιόφωνο HD .

03 του 06

Οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις HD μπορούν να παρεμποδίσουν τους παρακείμενους σταθμούς

Οι ισχυροί ραδιοφωνικοί σταθμοί HD δεν κάνουν πάντα για τους καλύτερους γείτονες. Νιλς Χέντρικ Μούλερ / Κουλτούρα

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία iBiquity εντός του καναλιού (IBOC), οι σταθμοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αποστέλλουν ουσιαστικά την αρχική αναλογική εκπομπή τους με δύο ψηφιακές "πλευρικές λωρίδες" στο κάτω μέρος και στην κορυφή της κατανεμημένης συχνότητας τους. Εάν η ισχύς που κατανέμεται στις πλευρικές λωρίδες είναι αρκετά υψηλή, μπορεί να αιμορραγεί στα γειτονικά κανάλια στις συχνότητες ακριβώς πάνω και κάτω από το σταθμό που χρησιμοποιεί IBOC. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές για να καταστρέψει την εμπειρία ακρόασης όποιος προσπαθεί να συντονιστεί σε αυτούς τους σταθμούς.

04 του 06

Οι ραδιοφωνικές μεταδόσεις HD μπορούν να παρεμβαίνουν στις δικές τους αναλογικές εκπομπές

Οι παρεμβολές στη πλευρική ζώνη μπορούν ακόμη και να οδηγήσουν σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που παραδίδει μια γροθιά νοκ-άουτ στον εαυτό της. ZoneCreative / E + / Getty

Με τον ίδιο τρόπο που οι ψηφιακές πλευρικές λωρίδες μπορούν να αιμορραγούν σε παρακείμενες συχνότητες και να προκαλέσουν παρεμβολές, μπορούν επίσης να παρεμβαίνουν στο δικό τους αναλογικό σήμα. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα όταν συμβαίνει επειδή ένα από τα σημαντικότερα σημεία πώλησης του IBOC είναι ότι επιτρέπει στα ψηφιακά και αναλογικά σήματα να μοιράζονται την ίδια συχνότητα που κάποτε είχε καταλάβει μόνο ένα αναλογικό σήμα. Είναι επίσης ένα είδος catch-22 λόγω του γεγονότος ότι η χαμηλή ισχύς του σήματος έχει ως αποτέλεσμα μια ραδιοφωνική μετάδοση HD που κανείς δεν μπορεί να λάβει, ενώ ένας ισχυρός μπορεί να παρεμβαίνει στο αναλογικό σήμα, το οποίο σχεδόν ακούει σχεδόν όλοι στην πρώτη θέση.

05 του 06

Κανείς δεν ξέρει τι HD ραδιόφωνο είναι

AM / FM, XM, HD, οτιδήποτε άλλο. Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ακρόαση μουσικής παρά για τη σούπα αλφάβητου. Sandro Di Carlo Darsa / Οργανισμός PhotoAlto Συλλογές RF / Getty

Αυτό είναι προφανώς υπερβολικό, αλλά ένας εκπληκτικός αριθμός ανθρώπων πραγματικά δεν ξέρουν τι είναι το HD Radio, το μπερδεύουν με το δορυφορικό ραδιόφωνο ή απλά δεν ενδιαφέρονται. Κατά τη διάρκεια της αρχικής ώθησης για την εγκατάσταση της τεχνολογίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα χέρια των καταναλωτών, το ενδιαφέρον δεν αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από 8%.

Αυτό είναι πολύ θλιβερό όταν εξετάζετε το γεγονός ότι η βιομηχανία ραδιοφωνικών εκπομπών παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη προς το τέλος αυτής της περιόδου, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει δύσκαμπτο ανταγωνισμό από επιλογές όπως το ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο και άλλο ηλεκτρονικό περιεχόμενο. Φυσικά, υπάρχει πιθανώς ένας λόγος για την έλλειψη ενδιαφέροντος:

06 του 06

Κανένας δεν ζήτησε ραδιόφωνο HD

Η μεγαλύτερη ερώτηση σχετικά με το ραδιόφωνο HD είναι ποιος το ζήτησε στην πρώτη θέση ;. John Fedele / Blend Images / Getty

Η ψυχρή, σκληρή αλήθεια είναι ότι το ραδιόφωνο HD είναι μια μορφή που αναζητά ένα κοινό που δεν το ζήτησε ποτέ. Μερικές φορές, οραματίζοντας ένα κοινό πριν από την ύπαρξή του, οδηγεί σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και οι επιχειρηματίες που είναι σε θέση να εκτελέσουν αυτό το μικρό θαύμα συχνά αποκαλούνται «ιδιοφυΐες».

Και στην περίπτωση του ραδιοφώνου HD, με την επιβολή της κυβέρνησης της FCC, φάνηκε πως όλες οι κάρτες της iBiquity ήταν σε θέση να αποσύρουν ένα σημαντικό πραξικόπημα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση μιας μεγάλης νέας αγοράς. Αλλά τα χρόνια που πέρασαν από τότε που εγκρίθηκε η IBOC ως η μοναδική τεχνολογία ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πράγματα δεν έχουν αποδειχθεί με αυτόν τον τρόπο.