Απόσταση σε γκρι και εφέ χρώματος εικόνας στο PowerPoint 2010

Δημιουργήστε μια υβριδική εικόνα χρώματος / κλίμακας του γκρι για την επόμενη παρουσίασή σας

Όταν προσθέτετε χρώμα σε μέρος μιας φωτογραφίας σε κλίμακα του γκρίζου, εφιστούμε την προσοχή σε αυτό το τμήμα της εικόνας, επειδή πέφτει πάνω σας. Μπορείτε να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα ξεκινώντας με μια έγχρωμη εικόνα και αφαιρώντας το χρώμα σε μέρος της εικόνας. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο για την επόμενη παρουσίαση του PowerPoint 2010.

01 του 06

Το εφέ χρώματος του PowerPoint 2010

Αλλάξτε μια έγχρωμη εικόνα στο χρώμα και το κλίμα του γκρι στο PowerPoint. © Wendy Russell

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό σχετικά με το PowerPoint 2010 είναι ότι μπορείτε να κάνετε αλλαγές χρώματος σε μέρος μιας εικόνας μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς ειδικό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Photoshop.

Αυτό το σεμινάριο θα σας οδηγήσει στα βήματα για να δημιουργήσετε μια εικόνα σε μια διαφάνεια που είναι συνδυασμός χρώματος και κλίμακας του γκρι .

02 του 06

Κατάργηση φόντου της εικόνας

Κατάργηση φόντου από έγχρωμη εικόνα στο PowerPoint. © Wendy Russell

Για λόγους απλότητας, επιλέξτε μια εικόνα που βρίσκεται ήδη σε διάταξη τοπίου . Αυτό εξασφαλίζει ότι ολόκληρη η διαφάνεια δεν καλύπτεται με χρώμα φόντου διαφάνειας , αν και αυτή η τεχνική λειτουργεί και σε μικρότερες φωτογραφίες.

Επιλέξτε μια εικόνα με την εστίαση σε ένα αντικείμενο που έχει τραγανές και καλά καθορισμένες γραμμές όπως το περίγραμμα του.

Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί μια εικόνα παράδειγμα με ένα μεγάλο τριαντάφυλλο ως το επίκεντρο της εικόνας.

Εισαγωγή της έγχρωμης εικόνας στο PowerPoint

  1. Ανοίξτε ένα αρχείο PowerPoint και μεταβείτε σε μια κενή διαφάνεια.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή της κορδέλας.
  3. Στην ενότητα Εικόνες της κορδέλας, κάντε κλικ στο κουμπί Εικόνα .
  4. Μεταβείτε στη θέση στον υπολογιστή σας όπου αποθηκεύσατε την εικόνα και επιλέξτε την εικόνα για να την τοποθετήσετε στη διαφάνεια του PowerPoint.
  5. Επανατοποθετήστε την εικόνα αν είναι απαραίτητο για να καλύψετε ολόκληρη την ολίσθηση.

Αφαιρέστε το φόντο της έγχρωμης εικόνας

  1. Κάντε κλικ στην έγχρωμη εικόνα για να την επιλέξετε.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η γραμμή εργαλείων " Εργαλεία εικόνας" είναι ορατή. Εάν όχι, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία εικόνας πάνω από την καρτέλα Μορφή της κορδέλας.
  3. Στην ενότητα Προσαρμογή , κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση φόντου . Το σημείο εστίασης της εικόνας θα πρέπει να παραμείνει, ενώ το υπόλοιπο της εικόνας στην ολίσθηση μετατρέπεται σε χρώμα ματζέντα.
  4. Σύρετε τις λαβές επιλογής για μεγέθυνση ή μείωση του τμήματος εστίασης όπως απαιτείται.

03 του 06

Βελτιστοποίηση της διαδικασίας αφαίρεσης φόντου

Έγχρωμη εικόνα με φόντο αφαιρεθεί στο PowerPoint. © Wendy Russell

Μετά την αφαίρεση του φόντου (το τμήμα ματζέντα της εικόνας), μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάποια τμήματα της εικόνας δεν αφαιρέθηκαν όπως ελπίζατε ή αφαιρέθηκαν πάρα πολλά κομμάτια. Αυτό διορθώνεται εύκολα.

Η γραμμή εργαλείων Αφαίρεση φόντου εμφανίζεται πάνω από τη διαφάνεια. Τα κουμπιά εκτελούν τις ακόλουθες εργασίες.

04 του 06

Εισαγωγή εικόνας ξανά και μετατροπή σε κλίμακα του γκρι

Αλλάξτε την εικόνα από το χρώμα σε κλίμακα του γκρι στο PowerPoint. © Wendy Russell

Το επόμενο βήμα είναι να στοιβάζετε ένα αντίγραφο της αρχικής έγχρωμης εικόνας στην κορυφή της εικόνας που δείχνει τώρα μόνο το σημείο εστίασης (σε αυτό το παράδειγμα, το εστιακό σημείο είναι το μεγάλο τριαντάφυλλο).

Όπως και πριν, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή της κορδέλας . Επιλέξτε Εικόνα και μεταβείτε στην ίδια φωτογραφία που επιλέξατε για πρώτη φορά για να την επαναφέρετε στο PowerPoint.

Σημείωση : Είναι κρίσιμο για το σκοπό αυτό η νέα εισαγωγή να στοιβάζεται ακριβώς στην κορυφή της πρώτης εικόνας και να είναι ίδια σε μέγεθος.

Μετατροπή εικόνας σε κλίμακα του γκρι

  1. Κάντε κλικ στην πρόσφατα εισαγόμενη εικόνα στη διαφάνεια για να την επιλέξετε.
  2. Θα πρέπει να δείτε ότι τα κουμπιά της κορδέλας έχουν αλλάξει στα εργαλεία εικόνας . Εάν δεν συμβαίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία εικόνας πάνω από την καρτέλα Μορφοποίηση της κορδέλας για να την ενεργοποιήσετε.
  3. Στην ενότητα Προσαρμογή της γραμμής εργαλείων Εργαλεία εικόνας, κάντε κλικ στο κουμπί Χρώμα .
  4. Από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, κάντε κλικ στη δεύτερη επιλογή στην πρώτη σειρά της ενότητας Αποκατάσταση . Η σκιά του εργαλείου Η κλίμακα του γκρι θα πρέπει να εμφανίζεται καθώς αιωρείτε το κουμπί αν δεν είστε σίγουροι. Η εικόνα μετατρέπεται σε κλίμακα του γκρι.

05 του 06

Αποστολή εικόνας γκρίζου μεγέθους πίσω από έγχρωμη εικόνα

Μετακινήστε την εικόνα κλίμακας του γκρι για να επιστρέψετε στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Τώρα πρόκειται να στείλετε την έκδοση της εικόνας του γκρι της εικόνας προς τα πίσω έτσι ώστε να βρίσκεται πίσω από το σημείο εστίασης χρώματος της πρώτης εικόνας.

  1. Κάντε κλικ στην εικόνα της κλίμακας του γκρι για να την επιλέξετε
  2. Εάν η γραμμή εργαλείων Εργαλεία εικόνας δεν εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία εικόνας ακριβώς πάνω από την καρτέλα Μορφή της κορδέλας.
  3. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα της κλίμακας του γκρίζου και επιλέξτε Αποστολή προς Πίσω > Αποστολή προς Πίσω από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται.
  4. Εάν η ευθυγράμμιση φωτογραφιών είναι ακριβής, θα πρέπει να δείτε το σημείο εστίασης χρώματος τέλεια τοποθετημένο πάνω από το αντίστοιχο της κλίμακας του γκρι στην εικόνα του γκρι.

06 του 06

Τελική εικόνα

Γκρίζα κλίμακα και έγχρωμη φωτογραφία στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Αυτό το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να είναι μια ενιαία εικόνα με συνδυασμό τόσο της κλίμακας του γκρι όσο και του χρώματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποιο είναι το σημείο εστίασης αυτής της εικόνας.