Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφάνειες πορτρέτου και τοπίου στην ίδια παρουσίαση

Το PowerPoint έχει τη δυνατότητα προβολής διαφανειών σε οριζόντιο προσανατολισμό (που είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση) ή σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Ωστόσο, και οι δύο ρυθμίσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ίδια παρουσίαση. Πρέπει να επιλέξετε το ένα ή το άλλο.

Τα καλά νέα

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια λύση για αυτήν την κατάσταση, δημιουργώντας δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις - μία σε τοπίο και μία σε πορτραίτο προσανατολισμό. Όλες οι διαφάνειες χρησιμοποιώντας τον προσανατολισμό του τοπίου θα τοποθετηθούν σε μία παρουσίαση του PowerPoint ενώ οι διαφάνειες προσανατολισμού κατακόρυφου προσανατολισμού θα τοποθετηθούν στη δεύτερη παρουσίαση του PowerPoint.

Στη συνέχεια, θα τους συνδέσετε χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις δράσης από μια διαφάνεια στην παρουσίαση τοπίου στην επόμενη διαφάνεια που θέλετε - μια διαφάνεια προσανατολισμού πορτρέτου - η οποία βρίσκεται στη δεύτερη παρουσίαση (και αντίστροφα). Το τελικό slide show θα περάσει τέλεια και οι θεατές δεν θα παρατηρήσουν τίποτα εκτός συνήθειας εκτός από το ότι η νέα διαφάνεια έχει διαφορετικό προσανατολισμό σελίδας.

Λοιπόν, πώς το κάνετε αυτό;

  1. Δημιουργήστε ένα φάκελο και αποθηκεύστε όλα τα αρχεία που θα χρειαστείτε σε αυτήν την προβολή παρουσίασης, συμπεριλαμβανομένων όλων των αρχείων ήχων και των φωτογραφιών που θα εισαγάγετε στην παρουσίασή σας.
  2. Δημιουργήστε δύο διαφορετικές παρουσιάσεις - μία σε οριζόντιο προσανατολισμό και μία σε κατακόρυφο προσανατολισμό και αποθηκεύστε τις στο φάκελο που δημιουργήσατε στο Βήμα 1.
  3. Δημιουργήστε όλες τις απαραίτητες διαφάνειες σε κάθε παρουσίασή σας, προσθέτοντας διαφάνειες σε πορτρέτο με τις παρουσιάσεις πορτρέτου και τις διαφάνειες στυλ τοπίου στην παρουσίαση τοπίου.

Από το προσανατολισμό τοπίου σε πορτρέτο

Με την προβολή διαφανειών τοπίου, θα πρέπει τώρα να εμφανίσετε μια διαφάνεια πορτρέτου στην επόμενη προβολή παρουσίασης.

Από το πορτρέτο στο προσανατολισμό τοπίου

  1. Ακολουθήστε τα ίδια παραπάνω βήματα για να συνδέσετε πίσω από τη διαφάνεια πορτρέτου στην επόμενη διαφάνεια τοπίου.
  2. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις όταν πρέπει να αλλάξετε από μια διαφάνεια τοπίου σε μια οριζόντια διαφάνεια.