Πώς η 'Forwarding Port' επιταχύνει τις λήψεις μου;

Η προώθηση των θυρών είναι η ανακατεύθυνση σημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την παρακολούθηση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών διαδρομών στον υπολογιστή σας. Εάν το σήμα του υπολογιστή μπορεί να βρει το δρόμο του στον υπολογιστή σας μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερα, θα προσθέσει μέχρι να είναι δραματικές αυξήσεις ταχύτητας για το παιχνίδι σας ή τη λήψη σας.

65.536 μονοπάτια για να διαλέξετε: αυτό το λεπτό καλώδιο δικτύου (ή προσαρμογέας ασύρματου δικτύου) στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας περιέχει 65.536 μικροσκοπικά μονοπάτια μέσα σε αυτό. Το καλώδιο δικτύου σας είναι το ίδιο με ένα σημαντικό αυτοκινητόδρομο, εκτός από το καλώδιο δικτύου που διαθέτετε έχει 65.536 λωρίδες και υπάρχει μια λεωφορείο για κάθε λωρίδα. Καλούμε κάθε λωρίδα «λιμάνι».

Το σήμα σας στο Διαδίκτυο αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά μικρά αυτοκίνητα που ταξιδεύουν σε αυτές τις 65.536 λωρίδες. Καλούμε αυτά τα μικρά αυτοκίνητα "πακέτα μεταφοράς". Τα πακέτα μεταφοράς υπολογιστών μπορούν να ταξιδεύουν πολύ γρήγορα (μέχρι χιλιάδες χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο), αλλά τηρούν ένα σύνολο κανόνων που σταματά και πηγαίνουν, όπου πρέπει να σταματούν σε κάθε μεγάλη διασταύρωση δικτύου σαν να ήταν διέλευση συνόρων μεταξύ χώρες. Σε κάθε διασταύρωση, το πακέτο πρέπει να κάνει τρία πράγματα:

  1. Βρείτε ένα ανοιχτό λιμάνι,
  2. Περάστε τη δοκιμή αναγνώρισης που θα το επιτρέψει μέσω αυτής της θύρας, και αν όχι,
  3. Μετακινηθείτε στην επόμενη θύρα και προσπαθήστε ξανά, μέχρι να επιτραπεί η διέλευση από τα διόδια.


Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πακέτα που αποστέλλονται από τους χάκερ θα παγιδευτούν και θα κρατηθούν στη διασταύρωση, όπου στη συνέχεια θα διαλυθούν σε τυχαία ηλεκτρόνια. Όταν συμβαίνει αυτό, ονομάζεται "φιλτράρισμα πακέτων" ή "πακεταρίσματος"

Τι θύρες θέλουν τα πακέτα υπολογιστών να χρησιμοποιήσουν;

Κάθε λογισμικό στον υπολογιστή σας συνήθως προγραμματίζεται για να στείλει τα πακέτα του μέσω μιας συγκεκριμένης θύρας. Αυτές οι επιλογές θύρας καθορίζονται συχνά ως πρότυπα προγραμματισμού στον κλάδο των υπολογιστών. Κατά συνέπεια, ο δρομολογητής σας πρέπει να λάβει εντολή να επιτρέψει πακέτα μέσω αυτών των θυρών, μήπως επιβραδύνετε την ταχύτητα με την οποία μεταφέρονται από / προς τον υπολογιστή σας:

Ερωτήσεις: Πώς γίνεται η προώθηση των θυρών & # 39; Παράγοντας σε αυτό;

Η προώθηση των θυρών είναι όταν δώσετε εντολή στον δρομολογητή δικτύου να εντοπίσει και να ανακατευθύνει προοδευτικά κάθε πακέτο για να ταξιδέψει σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές λωρίδες. Αντί να έχει κάθε πακέτο να σταματά σε κάθε θύρα με τη σειρά του μέχρι να βρει μια ανοιχτή θύρα, ένας δρομολογητής μπορεί να προγραμματιστεί για να επιταχύνει τη διαδικασία εντοπίζοντας και ανακατευθυνόμενο πακέτα χωρίς να τους σταματήσει σε κάθε θύρα. Στη συνέχεια, ο δρομολογητής σας δρα σαν ένας τύπος υπερασπιστής αστυνομίας κυκλοφορίας που κατευθύνει την κυκλοφορία μπροστά στους θαλάμους διοδίων.

Ενώ αυτή η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και προώθηση διαρκεί μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου, ο χρόνος που εμπλέκεται αυξάνεται γρήγορα καθώς εκατομμύρια ηλεκτρονικά πακέτα εισέρχονται και εξέρχονται από τον υπολογιστή σας στο διαδίκτυο. Εάν προγραμματίζετε σωστά την προώθηση της θύρας, μπορείτε να επιταχύνετε την εμπειρία του Διαδικτύου σας μερικά δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση της λήψης μεγάλων αρχείων, όπως η κοινή χρήση P2P torrent, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον εαυτό σας σε ώρες λήψης, προγραμματίζοντας το λιμάνι σας προς τα εμπρός. Ένα τραγούδι που πήρε 3 ώρες για να κατεβάσετε μπορεί τώρα να τελειώσει σε λιγότερο από 10 λεπτά αν η θύρα σας είναι σωστά ρυθμισμένη.

Πώς μπορώ να μάθω πώς να προγραμματίσω τις εντολές προώθησης θύρας του δρομολογητή μου;

Ενώ ο προγραμματισμός της αποστολής θυρών μπορεί να είναι κάπως εκφοβιστικό, υπάρχουν tutorials στο διαδίκτυο που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους. Ο συνηθέστερος λόγος για τον προγραμματισμό της προώθησης θύρας είναι η βελτίωση της ταχύτητας λήψεων του BitTorrent, ακολουθούμενη από τη βελτίωση της απόδοσης των παιχνιδιών και των μέσων συνεχούς ροής. Προς αυτούς τους σκοπούς, υπάρχει ένας υπέροχος πόρος από τους ανθρώπους στο www.portforward.com. Για να επιταχύνετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήψης προγράμματος-πελάτη, παιχνιδιού ή λογισμικού: βρείτε το ακριβές όνομα του δρομολογητή και του λογισμικού σας και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα για ένα οπτικό μάθημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο δρομολογητής σας λαμβάνει εντολές προώθησης θυρών.