Διαλόγου και διαλόγου του πλαισίου διαλόγου στο Excel 2007

Εισαγάγετε πληροφορίες και κάντε επιλογές σχετικά με τα χαρακτηριστικά του φύλλου εργασίας του Excel

Ένα παράθυρο διαλόγου στο Excel 2007 είναι μια οθόνη όπου οι χρήστες εισάγουν πληροφορίες και κάνουν επιλογές σχετικά με διαφορετικές πτυχές του τρέχοντος φύλλου εργασίας ή του περιεχομένου του - όπως δεδομένα, διαγράμματα ή εικόνες γραφικών. Για παράδειγμα, το πλαίσιο διαλόγου Ταξινόμηση επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν επιλογές όπως:

Διακομιστής διαλόγου

Ένας τρόπος για να ανοίξετε παράθυρα διαλόγου είναι να χρησιμοποιήσετε τον εκκινητή του πλαισίου διαλόγου, ένα μικρό βέλος προς τα κάτω που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία των μεμονωμένων ομάδων ή των πλαισίων της κορδέλας. Παραδείγματα ομάδων με πρόγραμμα εκκίνησης διαλόγου περιλαμβάνουν:

Λειτουργικά πλαίσια διαλόγου

Δεν υπάρχουν όλες οι εκτοξευτές πλαισίου διαλόγου στο Excel που βρίσκονται στη γωνία των ομάδων κορδέλας. Μερικοί, όπως αυτοί που βρίσκονται κάτω από την καρτέλα Φόρμες, συνδέονται με μεμονωμένα εικονίδια στην κορδέλα.

Η καρτέλα Φόρμες στο Excel περιέχει ομάδες λειτουργιών που έχουν παρόμοιους σκοπούς στη Βιβλιοθήκη λειτουργιών. Κάθε όνομα ομάδας έχει ένα σχεδιαστή εκκίνησης του διαλόγου που σχετίζεται με αυτό. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα κάτω βέλη ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού που περιέχει μεμονωμένα ονόματα λειτουργιών και κάνοντας κλικ στο όνομα μιας λειτουργίας στη λίστα ανοίγει το παράθυρο διαλόγου.

Το παράθυρο διαλόγου διευκολύνει τους χρήστες να εισαγάγουν πληροφορίες σχετικά με τα επιχειρήματα της λειτουργίας - όπως η θέση των δεδομένων και άλλες επιλογές εισαγωγής.

Επιλογές εκτός πλαισίου διαλόγου

Δεν είναι πάντα απαραίτητο να έχετε πρόσβαση σε λειτουργίες και επιλογές στο Excel μέσω ενός πλαισίου διαλόγου. Για παράδειγμα, πολλά από τα χαρακτηριστικά μορφοποίησης που υπάρχουν στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" της κορδέλας -όπως το τολμηρό χαρακτηριστικό- μπορούν να βρεθούν σε εικονίδια μιας επιλογής. Ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτά τα εικονίδια μία φορά για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία και κάνει δεύτερη κλικ για να απενεργοποιήσει τη λειτουργία.