Πώς να χρησιμοποιήσετε το Crimson στον τομέα της εκτύπωσης και του σχεδιασμού ιστοσελίδων

Η δύναμη χρώματος purple φέρει τον συμβολισμό της αγάπης και του αίματος

Το Crimson αναφέρεται σε ένα λαμπερό κόκκινο με μια απόχρωση του μπλε. Συχνά θεωρείται το χρώμα του φρέσκου αίματος ( κόκκινο αίμα ). Το Dark Purple είναι κοντά στο καφέ και είναι ένα ζεστό χρώμα , μαζί με το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Στη φύση, το crimson είναι συνήθως ένα ρουμπίνι κόκκινο χρώμα που εμφανίζεται σε πουλιά, λουλούδια και έντομα. Το έντονο κόκκινο χρώμα της αγάπης που είναι γνωστό ως βυσσινί αρχικά ήταν μια βαφή που παράγεται από ένα έντομο κλίμακας.

Χρησιμοποιώντας το Crimson Color στα αρχεία σχεδιασμού

Το Crimson είναι ένα λαμπερό χρώμα που ξεχωρίζει εμφανώς. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ για να επιστήσετε την προσοχή σε μια φράση ή στοιχείο ή σε ένα φωτεινό φόντο που υποδηλώνει κίνδυνο, θυμό ή προσοχή. Αποφύγετε τη χρήση του σε συνδυασμό με το μαύρο, καθώς τα δύο χρώματα παρέχουν χαμηλή χρωματική αντίθεση. Το λευκό παρέχει μια πολύ καλύτερη αντίθεση με το purple. Το Crimson εμφανίζεται συχνά σε σχέδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τα Χριστούγεννα.

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδίασης που προορίζεται για εμπορική εκτύπωση, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για πινελιές στο λογισμικό διάταξης σελίδας. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρησιμοποιήστε ονομασίες Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Οι φρυγανιές αποχρώσεις επιτυγχάνονται καλύτερα με τις ακόλουθες συνταγές:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πλησιέστερα στο Πορφυρό

Όταν εργάζεστε με μελάνι σε χαρτί, μερικές φορές ένα συμπαγές χρώμα χρώματος πορφυρού, αντί για ένα μείγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων στον κόσμο. Χρησιμοποιήστε το για να καθορίσετε ένα σημείο χρώματος στο λογισμικό διάταξης σελίδας. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτάθηκαν ως οι καλύτεροι αγώνες με τις σκούρες αποχρώσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Σύμβολο του Πορφυρού

Το Crimson φέρει τον συμβολισμό του κόκκινου χρώματος και το χρώμα της αγάπης. Είναι επίσης συνδεδεμένο με την εκκλησία και τη Βίβλο. Διάφορες αποχρώσεις του crimson συνδέονται με 30 αμερικανικά κολέγια, όπως το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα και το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα-το Crimson Tide. Στην εποχή της Ελίζαμπεθάν, η φλύαρη συσχετίζεται με τα δικαιώματα, την ευγένεια και άλλους με υψηλή κοινωνική θέση. Μόνο τα άτομα που ορίζονται από το αγγλικό δίκαιο θα μπορούσαν να φορούν το χρώμα.