Μάθετε την περίεργη ιστορία των βιβλίων ραπτικής

Η συρραφή της σέλας είναι μια μέθοδος δέσμευσης βιβλιαρίων που μπορεί να είναι ανατριχιαστική

Η συρραφή της σέλας είναι μια διαδικασία βιβλιοδεσίας που εξασφαλίζει χαλαρές εκτυπώσεις, διπλωμένες και ένθετες σελίδες με δύο ή τρεις συρμάτινες συρραφές κάτω από το μέσο της πτυχής, που γίνεται η σπονδυλική στήλη. Το όνομα προέρχεται από τη σέλα μηχανής στην οποία τοποθετούνται οι διπλωμένες υπογραφές για ραφές.

Τύποι εκδόσεων που είναι ραμμένες με σέλλα

Η συρραφή σε σέλλα είναι μια κοινή μέθοδος σύνδεσης για μικρά φυλλάδια, ημερολόγια, βιβλία διευθύνσεων τσέπης και μερικά περιοδικά. Η σύνδεση με ράψιμο με σέλα δημιουργεί φυλλάδια που μπορούν να ανοίξουν επίπεδη. Η μέθοδος σύνδεσης είναι μια καλή επιλογή δέσμευσης για φυλλάδια με σχετικά χαμηλό αριθμό σελίδων. Ο αριθμός των σελίδων που μπορούν να δεσμευτούν με συρραφή σε σέλα περιορίζεται από το μεγαλύτερο μέρος του χαρτιού στον οποίο εκτυπώνεται, αλλά η τυπική σύσταση είναι 64 σελίδες ή λιγότερα για ένα ωραίο, επίπεδες φυλλάδια.

Σχετικά με τη συρραφή της σέλας

Πώς είναι συναρμολογημένο φυλλάδιο με ραφή σε σέλα

Για να φτιάξετε ένα φυλλάδιο 8,5 x 11 ιντσών (για παράδειγμα), εκτυπώνονται φύλλα χαρτιού 11 έως 17 ίντσες με τέσσερις σελίδες του φυλλαδίου - τα δύο πρώτα και τα δύο τελευταία. Τα επόμενα φύλλα τυπώνονται με τις επόμενες δύο σελίδες με σειρά και δίπλα στις τελευταίες δύο σελίδες με σειρά. Στη συνέχεια, τα εκτυπωμένα φύλλα διπλώνονται σε 8,5 με 11 ίντσες και ταξινομούνται με διπλωμένο κάλυμμα, ολισθαίνοντας κάθε σετ τεσσάρων σελίδων μέσα στις διπλωμένες σελίδες που έρχονται πριν από αυτό. Αυτό αφήνει τις μεσαίες τέσσερις σελίδες του φυλλαδίου στο ακριβές κέντρο. Τα ράμματα συρράπτονται σε όλες τις σελίδες από το εξωτερικό κάλυμμα έως τη μεσαία διάδοση των σελίδων.

Τι είναι λοιπόν ο ερπετός;

Τα βιβλία με ραφή σε σέλα με λίγες μόνο σελίδες δεν απαιτούν πρόσθετο περιθώριο στην πλευρά απέναντι από την πτυχή. Σε φυλλάδια με μεγάλο αριθμό σελίδων, οι σελίδες στη μέση του βιβλίου τείνουν να φαίνονται έξω από το κάλυμμα - μια κατάσταση που αναφέρεται ως ερπυσμός. Η περικοπή των σελίδων που σέρνουν κάνει το φυλλάδιο να φαίνεται πιο ξεκάθαρο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφα περιθώρια και ενδεχομένως να αποκόψει κείμενο σε φυλλάδια με στενά περιθώρια. Αυτό αντισταθμίζεται με την κατασκευή ενός επιτρεπόμενου ορίου ερπυσμού πριν από την εκτύπωση των σελίδων, η οποία περιλαμβάνει την προσαρμογή των εσωτερικών και εξωτερικών περιθωρίων, οπότε όταν ληφθεί το περίγραμμα, τα περιθώρια σε όλο το φυλλάδιο μοιάζουν τα ίδια.

Ρύθμιση Ψηφιακών αρχείων για φυλλάδια που Stitch Saddle

Στο παρελθόν, ένας καλλιτέχνης γραφικών μπορεί να έχει εκπαιδευτεί να δημιουργήσει ένα αρχείο σελίδας φυλλαδίου που αντιστοιχούσε την πρώτη σελίδα με το τελευταίο και ούτω καθεξής. Μπορεί μάλιστα να έχει δοθεί εντολή να φθάσει σε ερπυσμό, κάτι που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο γιατί πρέπει να γνωρίζετε το ακριβές πάχος του χαρτιού που χρησιμοποιείται στο φυλλάδιο και στη συνέχεια να προσαρμόσετε κάθε υπογραφή σε διαφορετική τιμή ανάλογα με την απόσταση από την πτυχή.

Η επιβολή σελίδων και ο υπολογισμός της ερπυσμού γίνεται τώρα σχεδόν αποκλειστικά από εμπορικούς εκτυπωτές που χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό για τους σκοπούς αυτούς. Ελέγξτε με τον εκτυπωτή σας για να το επιβεβαιώσετε και στη συνέχεια να ρυθμίσετε τα αρχεία γραφικών σας σε σελίδες μεμονωμένων σελίδων ή σε δύο σελίδες όπως συνήθως και αφήστε τους επαγγελματίες να ανησυχούν για ερπυσμό και σελίδα.