Τελευταίες τεχνολογίες φιλοξενίας Ιστού που πρέπει να υποστηρίξει ένας οικοδεσπότης

Ως οικοδεσπότης, θα πρέπει να υποστηρίξετε όλες τις τεχνολογίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που ενδέχεται να απαιτούν οι πελάτες σας. διαφορετικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι περισσότεροι από τους μισούς πελάτες σας σύντομα θα σκεφτούν να αλλάξουν τον κεντρικό υπολογιστή τους!

Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή ως διακομιστή, οπότε ο ιστότοπος μπορεί να φιλοξενηθεί από αντίστοιχο ISP ... Ωστόσο, η σύνδεση στο Διαδίκτυο και η ασφάλεια είναι δύο σημαντικά ζητήματα που εμποδίζουν τους περισσότερους από αυτούς να το κάνουν.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος θέλει να οικοδομήσει και να φιλοξενήσει έναν αποδοτικό, ισχυρό δικτυακό τόπο με έναν μάλλον επαγγελματικό τρόπο, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετεί χιλιάδες αιτήσεις κάθε φορά, πρέπει να το χειρίζεται ένας επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστού.

Οι αξιόπιστοι πάροχοι φιλοξενίας εξασφαλίζουν ότι τα αρχεία εξυπηρετούνται απευθείας από ένα πολύ ισχυρό σύνολο επεξεργαστών που έρχονται επίσης με αρκετή μνήμη για την εύκολη αντιμετώπιση εκατοντάδων ταυτόχρονα ανυψωμένων αιτημάτων. Με λίγα λόγια, οι πελάτες εξοικονομούνται από τον πόνο για τον καθορισμό των τεχνικών δυσλειτουργιών που μπορεί να προκύψουν κάθε τόσο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οποιοδήποτε πρόβλημα με την ιστοσελίδα σας θα ληφθεί μέριμνα, από τον ίδιο τον οικοδεσπότη Ιστού.

Οι ισχυροί VPS και οι αποκλειστικοί κεντρικοί υπολογιστές είναι ικανοί να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ιστότοπους σε ένα μόνο διακομιστή και η εισερχόμενη κίνηση κατευθύνεται σωστά στον προοριζόμενο ιστότοπο του διακομιστή. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις τελευταίες τάσεις φιλοξενίας, και τις σχετικές τεχνολογίες που απαιτούνται από διάφορους πελάτες -
• Υποστήριξη Windows Hosting: Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς εφαρμογές της επιχείρησης λειτουργούν με Windows OS, έτσι ώστε η φιλοξενία των Windows θα είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας στο MS Expression Web ή σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε το ASP, το .Net, MS Access , ή / και MS SQL Server.

• Υποστήριξη φιλοξενίας Linux: Όταν ο ιστότοπος φιλοξενείται σε ένα κιβώτιο Linux, τα ζητήματα ασφάλειας τείνουν να είναι πολύ μικρότερα από τα Windows hosting. Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου λογισμικού blogging Wordpress, τρέχουν μόνο σε Linux και η φιλοξενία Wordpress βρίσκεται σήμερα σε πολύ μεγάλη ζήτηση, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να προσφέρετε την επιλογή φιλοξενίας Linux στους πελάτες σας.
• CGI: Είναι πιο συνηθισμένο στους διακομιστές Linux ή Unix και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαδραστικών και δυναμικών σελίδων.

Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου προσφέρουν δυνατότητες CGI.

• PHP: Είναι ένας από τους πιο ευρέως αποδεκτούς ανταγωνιστές της ASP. Είναι η τέλεια επιλογή για την ανάπτυξη ιστού και μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στους κώδικες HTML. Το καλύτερο μέρος για την PHP είναι ότι η σύνταξή της είναι πανομοιότυπη με αυτή των C και Perl. Βλέπουμε ότι η PHP χρησιμοποιείται με το Apache σε διαφορετικά είδη λειτουργικών συστημάτων, αλλά οι κεντρικοί υπολογιστές πρέπει να διασφαλίσουν ότι υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του PHP (επί του παρόντος 5.3.10)

• Unix: Είναι αξιόπιστο, σταθερό και οικονομικότερο από τα Windows. Χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του πρώτου OS web server.

• JSP: Αναπτύχθηκε από την Sun και είναι παρόμοια με την ASP όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Με τη βοήθεια του JSP, δυναμικές ιστοσελίδες μπορούν να δημιουργηθούν με την ενσωμάτωση κωδικών Java σε σελίδες HTML. Επίσης, είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε συγκεκριμένη πλατφόρμα που βασίζεται σε διακομιστές, δεδομένου ότι βασίζεται σε Java.

• Chili! Soft ASP: Αυτό το λογισμικό καθιστά την ASP ευέλικτη, καθιστώντας την συμβατή με το UNIX και μερικές άλλες πλατφόρμες και δεν περιορίζει τη χρήση της μόνο στην πλατφόρμα Windows.

• Adobe Dreamweaver: Η Adobe Systems διαθέτει αυτό το εργαλείο σχεδίασης ιστότοπου.

Βοηθά τους αρχάριους στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, ακόμη και αν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη ιστοσελίδων. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για Mac, οπότε πρέπει να υποστηρίζετε το Dreamweaver ως οικοδεσπότη με κάθε κόστος.

• Microsoft Expression Web: Αυτό το εργαλείο σχεδιασμού ιστοσελίδων αναπτύσσεται και ανήκει στην Microsoft. Ακριβώς όπως το Dreamweaver της Adobe, αυτό το εργαλείο βοηθά τους αρχάριους στην ανάπτυξη ιστοσελίδων. οπότε αν προσφέρετε φιλοξενία Windows, θα πρέπει να υποστηρίξετε τις επεκτάσεις του Microsoft Expression Web & MS Frontpage.

• Ασφαλής διακομιστής: Ο ασφαλής διακομιστής εξασφαλίζει τη μετάδοση δεδομένων σε κρυπτογραφημένη μορφή. Εάν υπάρχουν σελίδες στον ιστότοπό σας για ηλεκτρονικές συναλλαγές, τότε ο ISP πρέπει να σας παρέχει ασφαλή σύνδεση και ο διακομιστής ιστού πρέπει επίσης να είναι εξαιρετικά ασφαλής.

• ASP: Αυτή η τεχνολογία της Microsoft βοηθά στη δημιουργία δυναμικών σελίδων τοποθετώντας τα κατάλληλα σενάρια σε σελίδες HTML του ιστότοπού σας. Λειτουργεί με το κανονικό λειτουργικό σύστημα Windows.

• Cold Fusion: Αυτή είναι μια άλλη τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Adobe που χρησιμοποιείται για την παραγωγή δυναμικών ιστοσελίδων.

• Ruby-on-Rails: Αυτή είναι μια ακόμη αρκετά νέα τεχνολογία ιστού που κάνει γύρους στο Διαδίκτυο και συχνά χρησιμοποιείται από webmasters και προγραμματιστές ιστού, οπότε βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε υποστήριξη και στην εφαρμογή Ruby-on-Rails.

Τεχνολογική Υποστήριξη Σχετικής Βάσης Δεδομένων

Η διατήρηση της βάσης δεδομένων είναι υψίστης σημασίας σε περίπτωση οποιασδήποτε από τις τεχνολογίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αυτό έρχεται ειδικά στην εικόνα, όταν μεγάλο μέρος των πληροφοριών πρέπει να ενημερωθεί στην ιστοσελίδα ... Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες τεχνολογίες βάσεων δεδομένων που υποστηρίζονται από τους κορυφαίους οικοδεσπότες Ιστού σε όλο τον κόσμο.

• MS-SQL: Είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων που περιέχουν όλες τις πληροφορίες. Ο διακομιστής ιστού που χρησιμοποιείτε για την ανάκτηση πληροφοριών για τους ιστοτόπους σας θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων SQL ... Το MS-SQL είναι ιδιόκτητο πρόγραμμα της Microsoft, ενώ η MySQL είναι ανοικτού κώδικα.

• MySQL: Είναι ισχυρό και ισχυρό λογισμικό βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα για όλα τα είδη δικτυακών τόπων. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι πολύ προσιτό από την Oracle και τη Microsoft.

• MS Access: Όταν υπάρχει μια απαίτηση για μια πολύ απλή βάση δεδομένων, τότε η MS Access είναι η καλύτερη επιλογή για να γίνει η εργασία άψογα. Δεν προορίζεται για ιστότοπους με υψηλή επισκεψιμότητα και είναι λιγότερο ισχυρός σε σύγκριση με τους Oracle, MySQL και SQL Server.

• Oracle: Είναι επίσης μια από τις πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες για την εκτέλεση ιστοτόπων που βασίζονται σε βάση δεδομένων και εξυπηρετούν μεγάλους όγκους κίνησης.