Επιλογή του σωστού μεγέθους οθόνης GPS

Μεγαλύτερη είναι καλύτερη, εκτός αν η προβολή του παρμπρίζ είναι αποκλεισμένη

Αρχικά, οι αποκλειστικές οθόνες συσκευών GPS αυτοκινήτων ήρθαν σε δύο διαγώνια μεγέθη: 3,5 ίντσες και 4,3 ίντσες. Χάρη εν μέρει στον ανταγωνισμό των smartphones και στην επιθυμία των κατασκευαστών GPS να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, οι μεγαλύτερες οθόνες είναι πολύ πιο συνηθισμένες τώρα. Οι οθόνες μεγέθους 5 ιντσών αποτελούσαν σπανιότητα, αλλά τώρα όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν τουλάχιστον μερικά μοντέλα 5 ιντσών. Μερικοί κατασκευαστές, όπως ο Magellan, έχουν αποτολμήσει στην περιοχή με αιγυπτιακή οθόνη με οθόνες 7 ιντσών.

Επιλέγοντας ένα μέγεθος οθόνης GPS

Έτσι ποιο είναι το σωστό μέγεθος οθόνης για εσάς; Ενώ υπάρχουν ακόμα μοντέλα GPS μεγέθους οθόνης 3,5 ιντσών στην αγορά, μπορείτε να βρείτε μοντέλα 4,3 ιντσών για μόλις λίγα δολάρια περισσότερο σε σχέση με την απόδοση και το φάσμα χαρακτηριστικών. Αυτό το πολύτιμο κομμάτι της ακίνητης περιουσίας με επιπλέον οθόνη κάνει μια σημαντική διαφορά στην ορατότητα και την ευκολία χρήσης των χειριστηρίων οθόνης αφής. Αυτό καθιστά δύσκολο να συστήσει ένα μέγεθος οθόνης 3,5 ιντσών σε οποιονδήποτε για οποιονδήποτε σκοπό.

Οι οθόνες μεγέθους 4,3 ιντσών είναι ωραία για την πλειοψηφία των χρηστών. Το επιπλέον ακίνητο που παρέχεται από μεγαλύτερες οθόνες είναι ωραίο, αλλά δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους σκοπούς. Καθώς οι κατασκευαστές βελτιώνουν την ανάλυση οθόνης, όπως οι Garmin και TomTom έκαναν με τα νέα μοντέλα με οθόνη αφής χωρητικότητας - Garmin Nuvi 3790T και TomTom GO 2405 - μπορείτε να πάρετε μια πολύ πιο ευκρινή και καθαρότερη εικόνα στην μορφή μεγέθους οθόνης 4,3 ιντσών.

Το μεγαλύτερο είναι συνήθως καλύτερο

Γιατί λοιπόν να κλιμακώσετε σε οθόνη 5 ιντσών ή ακόμα και 7 ιντσών; Η ορατότητα βελτιώνεται όσο αυξάνεται το μέγεθος. Οι οθόνες αφής χρησιμοποιούνται ευκολότερα σε μεγαλύτερες οθόνες. Η οθόνη 5 ιντσών έχει γίνει το προτιμώμενο μέγεθος για συσκευές GPS αυτοκινήτου, για όλα εκτός από οχήματα με μικρά παρμπρίζ, όπου η θέα του δρόμου μπορεί να μπλοκαριστεί.

Τα μεγαλύτερα οχήματα, όπως τα οχήματα RV και τα φορτηγά, συχνά έχουν παρμπρίζ που βρίσκονται πιο μακριά από τον οδηγό από ό, τι στα επιβατικά αυτοκίνητα. Επίσης, τα φορτηγά και τα RV έχουν συχνά μεγαλύτερα παρμπρίζ συνολικά, επιτρέποντας μεγαλύτερες συσκευές GPS χωρίς να εμποδίζουν την προβολή του δρόμου. Ένα GPS οθόνη 7 ιντσών μεγάλης οθόνης είναι ευκολότερο να βλέπει σε μεγάλες καμπίνες. Ορισμένοι κατασκευαστές GPS προσφέρουν μοντέλα μεγάλης οθόνης, trucker και RV, όπως η οθόνη Garmin Dezl 7 ιντσών. Εκτός από τη μεγάλη οθόνη του, το Dezl διαθέτει ένα ηχείο με δυνατότητες πιο δυνατούς όγκους, καθώς και μια σειρά ειδικών λειτουργιών δρομολόγησης μεγάλης ταχύτητας.

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι ποιο μέγεθος οθόνης GPS είναι κατάλληλο για εσάς, σταματήστε από έναν ηλεκτρονικό έμπορο λιανικής πώλησης - ίσως θέλετε να καλέσετε πρώτα για να μάθετε ποιες μονάδες εμφανίζονται - και δοκιμάστε να συγκρίνετε τα μεγέθη οθόνης.