Αποτρέψτε τη φόρτωση προγραμμάτων κατά την εκκίνηση των Windows

01 του 06

Γιατί να διατηρήσετε τα προγράμματα ξεκινώντας από τα Windows

Πρόληψη του προγράμματος ξεκινά με τα Windows.

Η πρόληψη των μη απαραίτητων προγραμμάτων από την εκκίνηση των Windows είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιταχύνετε τα παράθυρα. Το παρακάτω άρθρο θα σας δείξει πώς μπορείτε να καθορίσετε ποια προγράμματα εκτελούνται κατά την εκκίνηση των Windows, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ποια προγράμματα θα καταργηθούν. Όλα τα προγράμματα χρησιμοποιούν πόρους συστήματος (μνήμη λειτουργίας), οπότε οποιοδήποτε πρόγραμμα που δεν λειτουργεί θα μειώσει τη χρήση της μνήμης και μπορεί να επιταχύνει τον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν 5 θέσεις που μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη φόρτωση προγραμμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Ο φάκελος εκκίνησης (Startup Folder), στο μενού Έναρξη (Start)
  2. Στο ίδιο το πρόγραμμα, συνήθως κάτω από Εργαλεία, Προτιμήσεις ή Επιλογές
  3. Το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος
  4. Το Μητρώο Συστήματος
  5. Ο χρονοπρογραμματιστής εργασιών

Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε τα πάντα

Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε πλήρως κάθε περιοχή. Δώστε προσοχή σε όλες τις σημειώσεις και τις προειδοποιήσεις. Πάντα να παρέχετε στον εαυτό σας έναν τρόπο να ακυρώσετε μια ενέργεια (δηλαδή, μετακινήστε μια συντόμευση αντί να την διαγράψετε πρώτα) - έτσι μπορείτε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσετε κατά την προσπάθεια βελτιστοποίησης του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Μια "συντόμευση" είναι ένα εικονίδιο που δείχνει ή συνδέει σε πρόγραμμα ή αρχείο - δεν είναι το πραγματικό πρόγραμμα ή αρχείο.

02 του 06

Ελέγξτε το φάκελο εκκίνησης και διαγράψτε τις ανεπιθύμητες συντομεύσεις

Διαγραφή στοιχείων από το φάκελο εκκίνησης.

Το πρώτο και ευκολότερο σημείο ελέγχου είναι ο φάκελος εκκίνησης, στο μενού Έναρξη. Αυτός ο φάκελος φιλοξενεί συντομεύσεις για προγράμματα που θα εκτελούνται κατά την εκκίνηση των Windows. Για να καταργήσετε τη συντόμευση ενός προγράμματος σε αυτόν το φάκελο:

  1. Πλοηγηθείτε στο φάκελο (ανατρέξτε στην παρεχόμενη εικόνα)
  2. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα
  3. Επιλέξτε "Αποκοπή" (για να βάλετε τη συντόμευση στο πρόχειρο)
  4. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε "Επικόλληση" - Η συντόμευση θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας σας

Αφού ολοκληρώσετε την κατάργηση των συντομεύσεων από το φάκελο εκκίνησης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως θέλετε.

Εάν όλα λειτουργούν μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να διαγράψετε τις συντομεύσεις από την επιφάνεια εργασίας σας ή να τις αποθέσετε στον Κάδο Ανακύκλωσης. Αν όλα δεν λειτουργούν μετά την επανεκκίνηση, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη συντόμευση που χρειάζεστε ξανά στον φάκελο Εκκίνηση.

Σημείωση: Η κατάργηση μιας συντόμευσης δεν θα διαγράψει το πρόγραμμα από τον υπολογιστή σας.

03 του 06

Κοιτάξτε μέσα στα προγράμματα - Κατάργηση επιλογών αυτόματης εκκίνησης

Καταργήστε την επιλογή της επιλογής αυτόματης εκκίνησης.

Μερικές φορές, τα προγράμματα ρυθμίζονται στο ίδιο το πρόγραμμα για να φορτωθούν όταν ξεκινούν τα Windows. Για να βρείτε αυτά τα προγράμματα, κοιτάξτε στο δίσκο εργαλείων στα δεξιά της γραμμής εργασιών. Τα εικονίδια που βλέπετε είναι μερικά από τα προγράμματα που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή.

Για να αποτρέψετε την εκκίνηση ενός προγράμματος κατά την εκκίνηση των Windows, ανοίξτε το πρόγραμμα και αναζητήστε ένα μενού επιλογών. Αυτό το μενού είναι συνήθως στο μενού Εργαλεία στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος (επίσης βλέπετε στο μενού Προτιμήσεις). Όταν βρείτε το μενού "Επιλογές", αναζητήστε ένα πλαίσιο ελέγχου που λέει "Εκτέλεση προγράμματος κατά την εκκίνηση των Windows" - ή κάτι τέτοιο. Καταργήστε την επιλογή αυτού του πλαισίου και κλείστε το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δεν θα πρέπει πλέον να εκτελείται όταν ξαναρχίζουν τα Windows.

Για παράδειγμα, έχω ένα πρόγραμμα που ονομάζεται "Samsung PC Studio 3" το οποίο συγχρονίζει το τηλέφωνό μου με το MS Outlook. Όπως βλέπετε στην εικόνα, το μενού Επιλογές έχει μια ρύθμιση για την εκτέλεση αυτού του προγράμματος κατά την εκκίνηση των Windows. Αποκαλύπτοντας αυτό το πλαίσιο ελέγχου, αποφεύγω να ξεκινήσω αυτό το πρόγραμμα μέχρι να το χρησιμοποιήσω.

04 του 06

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος (MSCONFIG)

Χρησιμοποιήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος.

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος (MSCONFIG), αντί του συστήματος μητρώου είναι ασφαλέστερο και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή αντικειμένων σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα χωρίς να τα διαγράψετε. Με άλλα λόγια, μπορείτε να τα αφήσετε να μην εκτελούνται κατά την εκκίνηση των Windows και εάν υπάρχει πρόβλημα να τα επιλέξετε ξανά στο μέλλον, να τα διορθώσετε.

Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση"
  2. Πληκτρολογήστε "msconfig" στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο OK (θα ανοίξει το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος).
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εκκίνηση (για να δείτε τη λίστα των στοιχείων που φορτώνουν αυτόματα με τα Windows).
  4. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στο όνομα του προγράμματος που δεν θέλετε να ξεκινήσετε με τα Windows.
  5. Κλείστε αυτό το πρόγραμμα και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Αν δεν είστε σίγουροι για το στοιχείο, αλλάξτε το μέγεθος των στηλών "Έναρξη", "Εντολή" και "Τοποθεσία", ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες. Μπορείτε να δείτε το φάκελο που αναγράφεται στη στήλη τοποθεσίας για να καθορίσετε ποιο είναι το στοιχείο ή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Internet για περισσότερες πληροφορίες. Συνήθως τα προγράμματα που παρατίθενται στους φακέλους Windows ή System θα πρέπει να επιτρέπεται να φορτώνονται - αφήνουν τους μόνο τους.

Αφού καταργήσετε την επιλογή ενός στοιχείου, είναι καλή ιδέα να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά, πριν να καταργήσετε την επιλογή των άλλων. Κατά την επανεκκίνηση των Windows, ενδέχεται να παρατηρήσετε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι τα Windows ξεκινούν σε επιλεκτική ή διαγνωστική λειτουργία. Αν εμφανιστεί κάτι τέτοιο, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου, για να μην εμφανιστεί αυτό το μήνυμα στο μέλλον.

Για παράδειγμα, δείτε την παρεχόμενη εικόνα. Παρατηρήστε ότι ορισμένα στοιχεία δεν έχουν ελεγχθεί. Το έκανα αυτό ώστε οι ενημερώσεις Adobe και Google καθώς και το QuickTime να μην ξεκινήσουν αυτόματα. Για να ολοκληρώσετε την εργασία, έκανα κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή και επανεκκίνηση των Windows".

05 του 06

Χρησιμοποιήστε το Σύστημα Μητρώου (REGEDIT)

Χρησιμοποιήστε το Μητρώο συστήματος.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε τη διαδικασία σε αυτή τη σελίδα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα MSCONFIG και αν δεν έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα που δεν θέλετε να ξεκινήσετε με τα Windows, μπορείτε να κάνετε κλικ στο επόμενο βέλος για να μεταβείτε στην ενότητα Χρονοδιάγραμμα εργασιών. Η παρακάτω διαδικασία συστήματος μητρώου συστήματος είναι προαιρετική και δεν συνιστάται για τους περισσότερους χρήστες των Windows.

Μητρώο συστήματος

Για χρήστες που αναζητούν περισσότερες περιπέτειες ή συγκινήσεις, μπορείτε να ανοίξετε το Σύστημα Μητρώου. Ωστόσο: Προχωρήστε με προσοχή. Εάν δημιουργήσετε ένα σφάλμα στο Μητρώο συστήματος, ενδέχεται να μην μπορείτε να το αναιρέσετε.

Για να χρησιμοποιήσετε το Σύστημα Μητρώου:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση"
  2. Πληκτρολογήστε "regedit" στο πλαίσιο κειμένου
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK
  4. Μεταβείτε στο φάκελο HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run
  5. Κάντε δεξί κλικ στο επιθυμητό στοιχείο για να το επιλέξετε, πατήστε Διαγραφή και επιβεβαιώστε τη δράση σας
  6. Κλείστε το Σύστημα Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Και πάλι, μην διαγράφετε κάτι αν δεν ξέρετε τι είναι. Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή των αντικειμένων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα MSCONFIG χωρίς να τα διαγράψετε και να τα επιλέξετε ξανά εάν αυτό προκαλεί κάποιο πρόβλημα - γι 'αυτό και επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα πριν μεταβεί στο Μητρώο συστήματος.

06 του 06

Κατάργηση ανεπιθύμητων στοιχείων από τον Χρονοδιάγραμμα εργασιών

Κατάργηση στοιχείων από το χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Για να αποτρέψετε την αυτόματη εκτόξευση ανεπιθύμητων προγραμμάτων κατά την εκκίνηση των Windows, μπορείτε να καταργήσετε εργασίες από τον προγραμματιστή εργασιών των Windows.

Για να μεταβείτε στο φάκελο C: \ windows \ tasks:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ο υπολογιστής μου
  2. Κάτω από τις μονάδες σκληρού δίσκου, κάντε κλικ στην επιλογή Τοπικός δίσκος (C :)
  3. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο των Windows
  4. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο "Εργασίες"

Ο φάκελος θα περιέχει μια λίστα εργασιών που προγραμματίζονται να εκτελούνται αυτόματα. Σύρετε και αποθέστε τις συντομεύσεις ανεπιθύμητων εργασιών στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλο φάκελο (Μπορείτε να τις διαγράψετε αργότερα, αν θέλετε). Οι εργασίες που καταργείτε από αυτό το φάκελο δεν θα εκτελούνται αυτόματα στο μέλλον, εκτός και αν τους ρυθμίσετε ξανά.

Για περισσότερους τρόπους βελτιστοποίησης του υπολογιστή με Windows, διαβάστε επίσης τους Top 8 τρόπους να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας .