Κρατήστε τον υπολογιστή σας χωρίς κακόβουλο λογισμικό με εβδομαδιαία σάρωση ασφαλείας

Προγραμματίστε το Microsoft Security Essentials για σάρωση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Μόλις εκτελέσετε μια χειροκίνητη ανίχνευση ιών ή δύο, πιθανότατα θα θέλετε οι σαρώσεις να είναι μια αυτόματη διαδικασία με ελάχιστη ή καθόλου είσοδο από την πλευρά σας.

Ευτυχώς, το Microsoft Security Essentials (MSE) σας επιτρέπει να προγραμματίσετε σαρώσεις ιών στον υπολογιστή σας Windows. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω πώς να ρυθμίσετε το MSE ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε αυτόματα ανιχνεύσεις ιών και να σταματήσετε να ανησυχείτε τόσο πολύ για την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

1. Ανοίξτε τα Βασικά στοιχεία ασφαλείας και ενεργοποιήστε τις προγραμματισμένες σαρώσεις

Κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις στο Microsoft Security Essentials . Ελέγξτε την εκτέλεση προγραμματισμένης σάρωσης στον υπολογιστή μου (συνιστάται).

2. Επιλέξτε τον τύπο της σάρωσης

Υπάρχουν τρεις τύποι σαρώσεων που μπορείτε να προγραμματίσετε:

3. Επιλέξτε μια συχνότητα

Η επόμενη επιλογή σάς επιτρέπει να αποφασίσετε πότε πρέπει να γίνει η σάρωση. Οι επιλογές είναι να το κάνετε κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή ή καθημερινά.

Μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετή για τους περισσότερους υπολογιστές. Ωστόσο, αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ή αν ξοδεύετε πολύ χρόνο για να ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να περιηγείστε στον ιστό , ίσως είναι καλή ιδέα να πραγματοποιείτε μια σάρωση κάθε μέρα.

4. Επιλέξτε Χρόνο

Το αναπτυσσόμενο μενού Around σας παρέχει μια λίστα με κάθε ώρα της ημέρας. Επιλέξτε την ώρα που ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά σας. Αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή για παρελθόν 10 π.μ., τότε προγραμματίστε τη σάρωση να λάβει χώρα λίγο αργότερα.

Επιλέξτε όποια ώρα ταιριάζει στο πρόγραμμά σας. Μπορείτε πάντα να προγραμματίσετε τη σάρωση να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τη χρήση του υπολογιστή, αλλά αυτό πιθανότατα θα εμποδίσει την απόδοση - αν και μπορούμε να αποφασίσουμε πόσο (βλ. Παρακάτω).

5. Επιλέξτε πρόσθετες επιλογές

Μόλις προσδιορίσετε τον τύπο της σάρωσης και πότε θέλετε να το εκτελέσετε, το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε εάν θα ενεργοποιήσετε ή όχι τις ακόλουθες επιλογές:

Συμβουλή: Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την επιλογή περιορισμού CPU μόνο εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ενώ η προγραμματισμένη σάρωση βρίσκεται σε εξέλιξη, διαφορετικά καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Σημείωση: Ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές από τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για επιβεβαίωση.

Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, το Microsoft Security Essentials θα σαρώσει τον υπολογιστή σας στις προγραμματισμένες ώρες που έχετε αντιστοιχίσει.

Παρόλο που έχετε προγραμματισμένη σάρωση που εκτελείται είτε καθημερινά είτε σε εβδομαδιαία βάση, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να εκτελείτε χειροκίνητη σάρωση κάθε τόσο για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί κανονικά.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.