Πώς να διαχωρίσετε οθόνες στα Windows

Δείτε πολλαπλές εφαρμογές στην οθόνη σας με την Οθόνη διαχωρισμού των Windows

Εάν εργάζεστε με πολλά ανοιχτά παράθυρα, πιθανόν να περάσετε πολύ χρόνο μεταξύ αυτών. Σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, μπορεί να έχετε αρκετά παράθυρα ανοιχτά. ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για πλοήγηση στο Internet, ένα πρόγραμμα αλληλογραφίας για τη διαχείριση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δύο εφαρμογές για την εκτέλεση εργασιών και ίσως ακόμη και ένα παιχνίδι ή δύο. Σίγουρα, υπάρχουν μερικές παραδοσιακές επιλογές εναλλαγής μεταξύ τους, όπως το Alt + Tab και η αλλαγή μεγέθους των ανοικτών παραθύρων, αλλά υπάρχει και μια άλλη επιλογή που μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, την οθόνη διαχωρισμού των Windows.

Όλες οι εκδόσεις των Windows προσφέρουν έναν τρόπο για να χωρίσετε εφαρμογές σε μια οθόνη, ώστε να μπορείτε να δείτε περισσότερες από μία κάθε φορά. Ωστόσο, αυτό που μπορείτε να κάνετε στο μηχάνημά σας εξαρτάται από το λειτουργικό σύστημα και την ανάλυση οθόνης. Μπορείτε να κάνετε περισσότερα με τα Windows 10 παρά με το παράθυρο XP, για παράδειγμα, και έχετε περισσότερες επιλογές με υψηλή ανάλυση οθόνης από μία χαμηλή.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε τις εργασίες που περιγράφονται εδώ για το λειτουργικό σας σύστημα, σκεφτείτε να αλλάξετε την ανάλυση της οθόνης σας σε κάτι υψηλότερο.

01 από 04

Διαχωρίστε την οθ νη στα Windows 10

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χωρίσετε μια οθόνη στα Windows 10, αλλά το πιο εύκολο είναι με το Snap Assist. Αυτή η λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθεί από το Έναρξη > Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πολυεπεξεργασία, αν και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από προεπιλογή.

Το Snap Assist σάς επιτρέπει να σύρετε ένα παράθυρο σε μια γωνία ή στην πλευρά της οθόνης για να το "κουμπώσετε" εκεί, γεγονός που με τη σειρά του καθιστά περιθώριο για άλλες εφαρμογές να σπάσουν στον κενό χώρο της οθόνης που προκύπτει.

Για να διαιρέσετε την οθόνη στα Windows 10 με το Snap Assist χρησιμοποιώντας το ποντίκι:

  1. Ανοίξτε πέντε παράθυρα και / ή εφαρμογές . (Αυτό είναι ένα καλό ποσό για να ασκήσετε με.)
  2. Τοποθετήστε το ποντίκι σας σε μια κενή περιοχή στο επάνω μέρος οποιουδήποτε ανοικτού παραθύρου , κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύρετε το παράθυρο στην αριστερή πλευρά της οθόνης προς το κέντρο αυτής της πλευράς.
  3. Αφήστε το ποντίκι. Τα παράθυρα θα πρέπει να καταλαμβάνουν το ήμισυ της οθόνης, αν και σε μερικές περιπτώσεις σπάει στην πάνω αριστερή γωνία. Απλώς παίρνει πρακτική.)
  4. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε παράθυρο που εμφανίζεται τώρα στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Θα τοποθετηθεί η ίδια για να αναλάβει το άλλο μισό.
  5. Με δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα, σύρετε τη διαχωριστική γραμμή που τα χωρίζει για να αλλάξετε το μέγεθος των δύο παραθύρων ταυτόχρονα.
  6. Αποκτήστε πρόσβαση και στη συνέχεια σύρετε οποιοδήποτε άλλο ανοιχτό παράθυρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Πιθανότατα θα μπεί στην επάνω δεξιά γωνία.
  7. Συνεχίστε να δοκιμάζετε με μεταφορά και απόθεση κάθε ανοιχτού παραθύρου. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε μικρότερο παράθυρο για να το φέρετε στο προσκήνιο.
  8. Σύρετε οποιοδήποτε παράθυρο στο επάνω μέρος της οθόνης για να το μεγιστοποιήσετε.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο Windows + αριστερό βέλος και το Windows + δεξί βέλος να κουμπώνουν τα παράθυρα.

02 από 04

Οθόνη διαχωρισμού των Windows στα Windows 8.1

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ανοίξετε και να ανοίξετε εφαρμογές. Getty Images

Η Microsoft ανέλαβε με τα Windows 8 και 8.1 ότι οι περισσότεροι χρήστες θα είχαν μια συσκευή αφής. Εάν έχετε μια οθόνη αφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία snap για να τοποθετήσετε δύο παράθυρα στην οθόνη ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας. Αυτό που περιγράφεται εδώ μπορεί επίσης να γίνει με ένα ποντίκι.

Για να χρησιμοποιήσετε τη διαίρεση οθόνης με τα Windows 8.1:

  1. Ανοίξτε τις δύο εφαρμογές που θέλετε να προβάλετε ταυτόχρονα και ανοίξτε μία από αυτές σε λειτουργία πλήρους οθόνης .
  2. Σύρετε το δάχτυλό σας από την αριστερή πλευρά και κρατήστε το δάκτυλό σας στην οθόνη έως ότου συνδεθεί η δεύτερη εφαρμογή στην αριστερή πλευρά της οθόνης. (Εναλλακτικά, τοποθετήστε το ποντίκι στην επάνω αριστερή γωνία, κάντε κλικ στην εφαρμογή για μετακίνηση και σύρετέ το στην επιθυμητή θέση στην οθόνη.)
  3. Αγγίξτε παρατεταμένα τη γραμμή διαίρεσης που εμφανίζεται ανάμεσα στις δύο εφαρμογές και σύρετέ την προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να επανατοποθετήσετε τις εφαρμογές ώστε να καταλαμβάνουν περισσότερο ή λιγότερο χώρο στην οθόνη.

Σημείωση: Εάν η ανάλυση οθόνης σας είναι αρκετά υψηλή και η κάρτα γραφικών σας την υποστηρίζει, μπορείτε να τοποθετήσετε τρεις εφαρμογές στην οθόνη. Πειραματιστείτε με αυτό για να δείτε αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός.

03 του 04

Πώς να κάνετε Split οθόνη στα Windows 7

Τα Windows 7 υποστηρίζουν το Snap. Getty Images

Τα Windows 7 ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που υποστηρίζει τη δυνατότητα Snap. Ενεργοποιήθηκε από προεπιλογή.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Snap στα Windows 7 για να τοποθετήσετε δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα:

  1. Ανοίξτε δύο παράθυρα και / ή εφαρμογές .
  2. Τοποθετήστε το ποντίκι σας σε μια κενή περιοχή στο επάνω μέρος οποιουδήποτε ανοικτού παραθύρου, κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύρετε το παράθυρο στην αριστερή πλευρά της οθόνης προς το κέντρο αυτής της πλευράς.
  3. Αφήστε το ποντίκι. Το παράθυρο θα λάβει το ήμισυ της οθόνης.
  4. Επαναλάβετε το Βήμα 2 για το δεύτερο παράθυρο, αυτή τη φορά σύροντας προς τα δεξιά πριν αφήσετε το κουμπί του ποντικιού. Το παράθυρο θα καλύψει το άλλο μισό της οθόνης.

Σημείωση: Στα Windows 7 μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κλειδί των Windows και τα αριστερά ή τα δεξιά βέλη για να μετακινήσετε τα παράθυρα γύρω.

04 του 04

Διαχωρίστε την οθόνη σας στα Windows XP

Ευγενική παραχώρηση της Microsoft.com

Τα Windows XP δεν υποστηρίζουν τη δυνατότητα Snap. αυτή η δυνατότητα εμφανίστηκε στα Windows 7. Τα Windows XP προσφέρουν επιλογές για να χωρίσουν πολλαπλές εφαρμογές οριζόντια ή κάθετα. Ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης σας, μπορείτε να προσθέσετε τρία παράθυρα.

Για να ανοίξετε δύο παράθυρα για να καταλάβετε τη μισή οθόνη σε έναν υπολογιστή με Windows XP:

  1. Ανοίξτε δύο εφαρμογές .
  2. Κάντε κλικ σε ένα από τα εικονίδια της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL στο πληκτρολόγιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο δεύτερο εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών.
  3. Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο της εφαρμογής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πλακάκι οριζόντια ή κεραμίδι κάθετα .