Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 7

01 από 02

Ξεκλειδώστε τη γραμμή εργασιών

Κάντε δεξί κλικ και ξεκλειδώστε τη γραμμή εργασιών.

Αν ψάχνετε για μια εμπειρία που μοιάζει με Mac στα Windows 7 ή απλά θέλετε να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών σε μια θέση στην οθόνη που λειτουργεί καλύτερα για σας, η επιλογή είναι διαθέσιμη στα Windows 7.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να μεταφέρετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 7 σε μία από τις τέσσερις άκρες της οθόνης. Θα μάθετε επίσης πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αυτόματης απόκρυψης της γραμμής εργασιών για να ανακτήσετε κάποια οθόνη ακίνητης περιουσίας.

Ξεκλειδώστε τη γραμμή εργασιών

Σημείωση: Όταν ξεκλειδώνετε τη γραμμή εργασιών, δεν θα μπορείτε μόνο να αλλάξετε τη γραμμή εργασιών, αλλά θα μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος της Περιοχής ειδοποιήσεων και άλλων γραμμών εργαλείων στη γραμμή εργασιών.

02 του 02

Μετακινήστε τη Γραμμή εργασιών σε οποιαδήποτε άκρη στην οθόνη

Μετακινήστε τη γραμμή εργασιών των Windows 7 σε οποιαδήποτε άκρη της οθόνης.

Σημείωση: Στο παραπάνω screenshot, μετακινήσαμε τη γραμμή εργασιών στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Θα παρατηρήσετε ότι η γραμμή εργασιών θα προσθαραστεί αυτόματα στην άκρη προς την οποία μεταφέρεται και ότι τα εικονίδια, η ημερομηνία και η περιοχή ειδοποιήσεων θα προσαρμοστούν αυτόματα στη νέα θέση.

Αν θέλετε να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών σε άλλη άκρη, επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 παραπάνω.

Mac OS X Look

Εάν αναζητάτε μια παρόμοια διάταξη που βρίσκεται συνήθως στο λειτουργικό σύστημα Mac όπου η γραμμή μενού βρίσκεται στην επάνω άκρη της οθόνης, σύρετε τη γραμμή εργασιών στην επάνω άκρη της οθόνης και ολοκληρώστε το παρακάτω βήμα.

Απολαύστε τη νέα εμφάνιση στα Windows 7. Παρακάτω θα βρείτε μια επιπλέον άκρη της γραμμής εργασιών που θα διασφαλίσει ότι εκμεταλλεύεστε την ακίνητη περιουσία της οθόνης σας.

Γραμμή εργασιών που σας αγκαλιάζει; Κρυψ'το...

Αν διαπιστώσετε ότι η γραμμή εργασιών εξακολουθεί να παρεμποδίζει την πολύτιμη οθόνη ακίνητης περιουσίας σας, υπάρχει μια ρύθμιση που κάνει τη γραμμή εργασιών να κρυφτεί αυτόματα όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω λεπτομερή βήματα για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή εξοικονόμησης χώρου στα Windows 7.

Θα ανοίξει το παράθυρο του Taskbar και του μενού "Έναρξη" .

Θα παρατηρήσετε ότι όταν η γραμμή εργασιών δεν χρησιμοποιείται, θα κρυφτεί αυτόματα. Αυτό θα σας προσφέρει μια πραγματική εμπειρία πλήρους οθόνης στα Windows.

Για να επανεμφανιστεί η γραμμή εργασιών , πρέπει να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο κάτω άκρο της οθόνης. Όταν εμφανιστεί ξανά η γραμμή εργασιών, θα παραμείνει αχρησιμοποίητη, ενώ ο δρομέας βρίσκεται κοντά στη γραμμή εργασιών.

Σημείωση: Εάν αλλάξατε τη θέση της γραμμής εργασιών σε μία από τις άλλες άκρες, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον κέρσορα στην αντίστοιχη άκρη για να εμφανιστεί ξανά η γραμμή εργασιών, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτήν.

Με αυτήν την επιλογή, θα κερδίσετε επιπλέον ζευγάρι pixel που εξυπηρετούνται καλύτερα με εικόνες ή κείμενο κατά την περιήγηση στον ιστό ή τη χρήση μιας εφαρμογής στο μηχάνημα των Windows 7.