Πόσο κοστίζει το Twitter μου;

Δίνοντας ένα τιμολόγιο στα Tweets και στους οπαδούς σας

Ως θρύλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Ted "The Million Dollar Man" η DiBiase άρεσε να πει, "Όλοι έχουν μια τιμή." Αλλά όλοι έχουν τιμή στο διαδίκτυο; Το μέγιστο ισχύει για τα κοινωνικά μέσα; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για παράδειγμα, "Πόσο αξίζει το Twitter μου;"

Πριν επικοινωνήσετε με τη Christie's για να κλείσετε έναν δημοπράτη, λάβετε υπόψη σας ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία μας η απάντηση δεν είναι καθόλου. Δεν μιλάμε για το απόθεμά σας στο Twitter. μιλάμε για το λογαριασμό σας στο Twitter. Αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι υπάρχει ένας τρόπος να εκτιμηθεί η αξία των λογαριασμών μας και δεν θα μάθουμε ποτέ αν μπορούμε να κάνουμε εκατομμύρια δολάρια εκτός αν δεν λάβουμε μια αξιολόγηση, έτσι;

Όπως θα μπορούσατε πιθανώς να μαντέψετε, κρίσιμες μεταβλητές στις περισσότερες «φόρμουλες» περιλαμβάνουν τη συχνότητα και την απόδοση των Tweets σας και την αρίθμηση και το διαμέτρημα των οπαδών σας. Μετά την IPO του Twitter, ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (εμείς θα το ονομάσουμε "Α") τον Νοέμβριο του 2013, ο χρόνος υπολογίζεται ότι η εταιρεία οφειλόταν στον Justin Bieber ένα δροσερό ποσό 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Πώς προέκυψε αυτό το συγκεκριμένο τιμολόγιο;

Λοιπόν, χρειάστηκε το αίτημα του Twitter για 200 εκατομμύρια "παραδοθέντα" Tweets ημερησίως, καθώς 200 εκατομμύρια Tweets πραγματικά "είδαν" άλλοι χρήστες. Θα καλέσουμε τον αριθμό Β. Για να καθορίσουμε μια τιμή για κάθε Tweet, ο Χρόνος χωρίστηκε Α από Β και έφτασε στα 12,45 σεντ. Τότε πολλαπλασιάστηκε αυτό κατά 25% των οπαδών του χρήστη, ένα ποσοστό που βασίστηκε σε ποσοστά συμμετοχής και στατιστικά στοιχεία εκείνη την εποχή. (Με άλλα λόγια, μπορείτε να υπολογίζετε στα τρία τέταρτα των οπαδών σας για να σας αγνοήσουν αμέσως από το ρόπαλο - δεν είναι τίποτα προσωπικό.) Ο αριθμός που θα προκύψει θα είναι η περικοπή των κερδών σας. Όσο πιο διάσημος ή επιρροή είστε , τόσο πιο υγιεινό είναι το κομμάτι.

Στην περίπτωση του Bieber, ήταν μια αρκετά υγιής περικοπή. Μετά από όλα, αν ο καθυστερημένος, μεγάλος James Brown ήταν μια μηχανή σεξ, το Bieb είναι μια μηχανή Tweet. Και ενώ στον κυβερνοχώρο κανείς δεν μπορεί να ακούσει μια κοπέλα εφηβικής κοπέλας, το 25% των ομαδικών απογόνων του ήταν ίσες με δεκάδες εκατομμύρια μάτια. Αυτός είναι ίσως μια συντηρητική εκτίμηση, ωστόσο, όπως γνωρίζετε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των οπαδών του Bieber κρέμονται από κάθε χαρακτήρα του.

Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο payday.

Ή τουλάχιστον μια μεγάλη θεωρητική ημέρα πληρωμής . Ο χρόνος κατέστησε σαφές ότι ο διαδραστικός τύπος του - που έχει πλέον ξεχαστεί μετά από την αλλαγή των πολιτικών του Twitter σε ό, τι είναι δημόσιο και τι όχι - ήταν μόνο για σκοπούς διασκέδασης.

Το περιοδικό ήταν επίσης μπροστά για την πιο φανερή πλάνη: η αξία του Twitter βασίστηκε στο μέλλον του, φυσικά ... όχι στο παρόν. Για την εταιρεία και για όσους από εμάς περιμένουν έλεγχο στο ταχυδρομείο, η αξία αυτή αυξήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων (σε 27,4 δισεκατομμύρια, από αυτό το γράψιμο) μετά από ένα ξεκάθαρο ξεκίνημα που αφορούσε τους επενδυτές.

Άλλοι ιστότοποι, εν τω μεταξύ - πολλοί με δευτερεύοντα κίνητρα για τη συλλογή των πληροφοριών σας - έχουν προχωρήσει για να χρησιμοποιήσουν το API του Twitter με τον κωδικό πρόσβασής σας για να δώσουν χρηματική αξία στο λογαριασμό σας. Παρόλο που δεν αποκαλύπτουν τους "αλγορίθμους" τους, οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες χρησιμοποιούν τεχνικές που συσσωρεύουν τους οπαδούς σας, ανακοινώνουν τα tweets, προτιμούν Tweets και άλλους παράγοντες για να πετάξουν έναν αριθμό - αν κάνουν ακόμη και αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είναι καινοτομίες, σε γενικές γραμμές, και σας συμβουλεύουμε να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση τους.

Πόσο είναι το Twitter μου αξίζει ... Για τους διαφημιστές;

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε για να υπολογίσουμε την αξία των λογαριασμών Twitter μας είναι ως επί το πλείστον για διασκέδαση, αλλά για τους διαφημιστές, η παρουσία σας στο Twitter δεν είναι θέμα γέλιου. Και με τη διαφημιστική πλατφόρμα Twitter - η κύρια πηγή εσόδων - κερδίζοντας περισσότερο προφίλ, ο λογαριασμός σας σημαίνει πολλά για τα εμπορικά σήματα και για το ίδιο το Twitter.

Σύμφωνα με τους αναλυτές στο SumAll, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναμένουν κέρδη 1% έως 2% στα έσοδα κατά την ενσωμάτωση του Twitter. Για αυτούς, κάθε Tweet αξίζει περίπου $ 26. retweets, $ 20. Εν τω μεταξύ, το Twitter έκανε περισσότερα από 312 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2014, περισσότερο από το διπλάσιο από αυτά που έφεραν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.

Εκτός από τα κλικ, τις εμφανίσεις και τους νέους οπαδούς, όταν μια εταιρεία διαφημίζει με το Twitter, αποκτά πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία, όπως τα δεδομένα και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τα οποία δεν μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε. Η σκέψη είναι ότι όταν μια υπηρεσία είναι ελεύθερη, εμείς - οι χρήστες - είναι συνήθως το προϊόν. Σύμφωνα με το Twitter, κατά μέσο όρο, οι κάτοχοι λογαριασμών - από το 60% των οποίων έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο μέσω κινητού τηλεφώνου, όπου προέρχεται η πλειοψηφία της τοπικής επισκεψιμότητας αναζήτησης λιανικής - ακολουθούν έξι ή περισσότερες μάρκες.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι το SumAll διαπίστωσε ότι για τις επιχειρήσεις, ένας οπαδός της Instagram αξίζει 10 followers Twitter. Και σύμφωνα με το PC Magazine , ένα Facebook όπως είναι περίπου τέσσερις φορές η αξία ενός follower Twitter, τουλάχιστον για τώρα.

Τελικά, αν θέλετε να δείτε οποιαδήποτε μετρητά από τη συμμετοχή σας στο Twitter, ίσως χρειαστεί να βασιστείτε σε κάποιον που θέλει να αγοράσει το χερούλι σας. Η Νάοκι Χιροσίμα, @ Ν, είχε κάποτε προσφερθεί 50.000 δολάρια για την του, προτού να κλαπεί από αυτόν.

Διαφορετικά, ίσως ο Bieb να σας φωνάξει όπως έκανε με τον Carly Rae Jepsen. Σε αυτή την περίπτωση, ο λογαριασμός σας θα έχει τελικά αξίζει εκατομμύρια, μετά από όλα.