Εισαγωγή στις Πολιτικές Αποδεκτής Χρήσης (AUP)

Μια Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης (AUP) είναι μια γραπτή συμφωνία που όλα τα μέρη σε ένα δίκτυο υπολογιστών της κοινότητας υπόσχονται να τηρούν για το κοινό καλό. Ένα AUP ορίζει τις προβλεπόμενες χρήσεις του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των απαράδεκτων χρήσεων και των συνεπειών για τη μη συμμόρφωση. Συνήθως θα δείτε το AUP κατά την εγγραφή σας σε ιστότοπους της κοινότητας ή όταν εργάζεστε σε εταιρικό intranet .

Γιατί είναι αποδεκτές οι αποδεκτές πολιτικές χρήσης

Μια καλή Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης θα καλύπτει τις διατάξεις για την εθιμοτυπία του δικτύου, θα αναφέρει τα όρια στη χρήση των πόρων του δικτύου και θα αναφέρει σαφώς το επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής που θα πρέπει να αναμένει ένα μέλος του δικτύου. Οι καλύτεροι AUPs ενσωματώνουν σενάρια "τι εάν", που απεικονίζουν τη χρησιμότητα της πολιτικής σε πραγματικούς όρους.

Η σημασία των AUPs είναι αρκετά γνωστή σε οργανισμούς όπως τα σχολεία ή οι βιβλιοθήκες που προσφέρουν πρόσβαση στο Internet καθώς και στο εσωτερικό (intranet). Αυτές οι πολιτικές αποσκοπούν κυρίως στην προστασία της ασφάλειας των νέων από την ακατάλληλη γλώσσα, την πορνογραφία και άλλες αμφισβητήσιμες επιρροές. Εντός των εταιρειών, το εύρος εκτείνεται και περιλαμβάνει άλλους παράγοντες, όπως η φύλαξη των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τι πρέπει να περιέχει ένα AUP;

Πολλά στοιχεία πολιτικής που πρέπει να περιμένετε να βρείτε σε ένα AUP αφορούν την ασφάλεια των υπολογιστών . Αυτές περιλαμβάνουν τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης , άδειες χρήσης λογισμικού και διαδικτυακής πνευματικής ιδιοκτησίας. Άλλοι σχετίζονται με τη βασική διαπροσωπική εθιμοτυπία, ιδιαίτερα σε συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πίνακα ανακοινώσεων. Μια τρίτη κατηγορία ασχολείται με την υπερβολική χρήση ή την κατάχρηση πόρων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία υπερβολικής κυκλοφορίας στο δίκτυο, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή.

Εάν είστε στη διαδικασία ανάπτυξης μιας Πολιτικής Αποδεκτής Χρήσης ή εάν έχετε ήδη μια τέτοια πολιτική στον οργανισμό σας, εδώ είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της:

Ένας αυξανόμενος αριθμός οργανισμών παρακολουθεί τα δίκτυα υπολογιστών τους για απαράδεκτες χρήσεις και οι καλές πολιτικές αποδεκτής χρήσης καλύπτουν στρατηγικές παρακολούθησης δικτύου όπως αυτές:

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις για ένα AUP

Εξετάστε τι θα κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις:

Αν δεν είστε σίγουροι για τη δράση που πρέπει να ακολουθήσετε σε περιπτώσεις όπως αυτές, μια Πολιτική Αποδεκτής Χρήσης θα πρέπει να είναι ο τόπος όπου απευθύνεστε για απαντήσεις.