Ήχος Hijack 3: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Χρησιμοποιήστε τα μπλοκ ήχου για να δημιουργήσετε σύνθετες περιόδους εγγραφής

Το Audio Hijack υπήρξε ένα από τα Mac Software Picks μου στο παρελθόν και για καλό λόγο. Αυτή η εφαρμογή από το Rogue Amoeba σάς επιτρέπει να καταγράφετε ήχο από σχεδόν οποιαδήποτε πηγή στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, της εισόδου μικροφώνου , των αναλογικών εισόδων, της αγαπημένης σας συσκευής αναπαραγωγής DVD ή της ροής ήχου στον ιστό.

Pro

Ενάντιος

Το Audio Hijack 3 είναι νέο, με μια νέα και ευπρόσδεκτη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο έχει ρυθμιστεί και χρησιμοποιηθεί. Έχω χρησιμοποιήσει προηγούμενες εκδόσεις του Audio Hijack Pro για τη λήψη web podcasts και την καταγραφή συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με διάφορες εφαρμογές VoIP . Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αρπάξετε οποιοδήποτε ήχο από το Mac σας. Στην πραγματικότητα, από εκεί προέρχεται το όνομα: η δυνατότητα να πειραματιστείτε σε όλους τους ήχους του συστήματος ή των εφαρμογών σας και να τις διοχετεύσετε σε εγγραφές που αποθηκεύετε στο Mac σας.

Η νέα έκδοση προσθέτει στις δυνατότητες της εφαρμογής. Η αναβαθμισμένη διεπαφή χρήστη είναι πραγματικά μοναδική και ίσως πιο σημαντική και αποτελεσματική, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε απλές ή σύνθετες περιόδους εγγραφής για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας.

Διασύνδεση θορύβου ήχου

Το Audio Hijack 3 εγκαταλείπει την ηχητική πηγή ως το κέντρο όλων των ηχογραφήσεων και αντ 'αυτού προωθεί την έννοια μιας περιόδου σύνδεσης. Οι περιόδους σύνδεσης είναι επαναχρησιμοποιήσιμες συλλογές μπλοκ επεξεργασίας ήχου, καθώς και οι ρυθμίσεις τους. Οργάζεστε μπλοκ ήχου για να δημιουργήσετε έναν ήχο διαδρομής που θα περάσει. Για παράδειγμα, μια απλή περίοδος εγγραφής του ήχου από μια τοποθεσία Web θα περιέχει ένα μπλοκ εφαρμογής, το οποίο έχει οριστεί ως Safari ως η πηγή του ήχου, το οποίο στη συνέχεια δρομολογείται σε ένα μπλοκ εγγραφής που έχει ρυθμιστεί για την εγγραφή ήχου σε μορφή MP3.

Κομψό και απλό, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Με περισσότερους από 40 διαφορετικούς τύπους ακουστικών μπλοκ και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των φορών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μπλοκ ήχου, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύπλοκες αλυσίδες ήχου που μπορούν να φροντίζουν για τους περισσότερους τύπους εγγραφών που πιθανόν να κάνετε.

Πλέγμα ήχου

Τα μπλοκ ήχου αποθηκεύονται σε μια καλά οργανωμένη βιβλιοθήκη που ταξινομεί τα μπλοκ σε έξι κατηγορίες: Πηγές, Έξοδοι, Ενσωματωμένα Εφέ, Προηγμένα, Μετρητές και Εφέ Μονάδας Ήχου. Μπορείτε να τραβήξετε οποιοδήποτε μπλοκ από τη βιβλιοθήκη και να το σύρετε στο Audio Grid, όπου μπορείτε να τακτοποιήσετε τα μπλοκ για να ορίσετε τον ήχο διαδρομής που θα πάρει. Ένα παράδειγμα θα ήταν να τοποθετήσετε μια πηγή, δηλ. Την είσοδο μικροφώνου του Mac σας, στην αριστερή πλευρά του πλέγματος, και στη συνέχεια να σύρετε ένα μπλοκ Volume, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε την ένταση του μικροφώνου. Έπειτα, ίσως προσθέσετε ένα μπλοκ VU Meter, έτσι ώστε να έχετε μια οπτική αναπαράσταση του επιπέδου ήχου και στη συνέχεια ένα μπλοκ Recorder, για να σας επιτρέψει να καταγράψετε τον ήχο αφού περάσει από όλα τα μπλοκ που σύρετε στο Audio Grid.

Το πλέγμα ήχου έχει μια ροή από αριστερά προς τα δεξιά, τα μπλοκ πηγής τοποθετούνται στα αριστερά και τα μπλοκ εξόδου, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφικών, που βρίσκονται στα δεξιά. Ενδιάμεσα είναι όλα τα μπλοκ ήχου για τη μετατροπή του ήχου με τον τρόπο που επιθυμείτε.

Με μια τόσο μεγάλη ποικιλία μπλοκ ήχου, το Audio Grid μπορεί να γεμίσει αρκετά γρήγορα. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του Πίνακα ήχου ανάλογα με τις ανάγκες ή ακόμα και να μεταβείτε στην πλήρη οθόνη εάν χρειάζεστε πραγματικά το δωμάτιο.

Ένα παράδειγμα μιας κάπως περίπλοκης περιόδου λειτουργίας που δημιουργήθηκε στο Audio Grid θα περιλαμβάνει τη δημιουργία podcast με πολλαπλές εισόδους. Ας το κρατήσουμε βασικό και να πείτε ότι έχετε δύο μικρόφωνα και μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για ηχητικά εφέ. Θα ξεκινήσετε σύροντας δύο μπλοκ συσκευών εισόδου και ένα μπλοκ πηγής εφαρμογών στο πλέγμα ήχου. Ορίστε τις δύο συσκευές εισόδου για τα μικρόφωνα σας και το μπλοκ πηγής εφαρμογών για την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για ηχητικά εφέ.

Στη συνέχεια, προσθέστε τρία τεμάχια έντασης, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ένταση κάθε συσκευής εισόδου. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να προσθέσετε δύο μπλοκ EQ 10 ζωνών, ένα για κάθε μικρόφωνο, για να βελτιώσετε τους φωνητικούς ήχους. Στη συνέχεια, μια συσκευή εγγραφής για κάθε κανάλι μικροφώνου, έτσι ώστε να έχετε ξεχωριστές εγγραφές για κάθε συμμετέχοντα στο podcast και, τέλος, ένα τελευταίο καταγραφικό που καταγράφει όλα τα κανάλια, τα δύο μικρόφωνα με το EQ τους και το κανάλι των ηχητικών εφέ. Μπορείτε, φυσικά, να δημιουργήσετε ακόμα πιο σύνθετες συνεδρίες, ίσως προσθέτοντας μπλοκ Pan για τον έλεγχο της τοποθέτησης σε ένα στερεοφωνικό πεδίο ή ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης. Το Audio Hijack σάς επιτρέπει να δημιουργείτε απλές ή πολύ σύνθετες συνεδρίες για να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας.

Ένα μικρό πρόβλημα που έτρεχα ήταν η αυτόματη σύνδεση των μπλοκ. Το Audio Hijack χρησιμοποιεί ένα ευφυές σύστημα για να συνδέει αυτόματα την είσοδο και την έξοδο των διαφόρων μπλοκ που προσθέτετε. Καθώς το ηχητικό σας πλέγμα αυξάνει τον αριθμό των μπλοκ, η λεπτότητα που χρειάζεστε για να ωθήσετε ένα μπλοκ εδώ και εκεί για να πάρετε τις αυτόματες συνδέσεις μπορεί να είναι λίγο πόνο. Θα ήθελα να δω τη δυνατότητα να κόψω χειροκίνητα ή να κάνω συνδέσεις ως επιλογή.

Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται σε αρχεία σε μορφές AIFF , MP3 , AAC , Apple Lossless , FLAC ή WAV . AIFF και WAV υποστηρίζουν εγγραφές 16 bit ή 24 bit, ενώ τα MP3 και AAC υποστηρίζουν ρυθμούς bit έως 320 Kbps. Το Audio Hijack διατηρεί μια λίστα όλων των εγγραφών που έχετε κάνει.

Χρονοδρομολόγηση

Μόλις δημιουργήσετε μια περίοδο σύνδεσης, μπορείτε να προσθέσετε ένα πρόγραμμα για αυτοματοποίηση κατά την εγγραφή ή την αναπαραγωγή. Με τα χρονοδιαγράμματα, μπορείτε να καταγράφετε την αγαπημένη σας ραδιοφωνική εκπομπή στο Internet κάθε εβδομάδα ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε το Audio Hijack ως ξυπνητήρι για να σας ξυπνάτε κάθε πρωί στον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό ροής.

Τελικές σκέψεις

Θα ξεκινήσω με το προφανές. Μου αρέσει πολύ το Audio Hijack 3; είναι μια θαυμάσια βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής, την οποία μου άρεσε επίσης. Το νέο περιβάλλον χρήστη καθιστά πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε σύνθετες περιόδους εγγραφής. Ταυτόχρονα, τα απλά καθήκοντα, όπως η εγγραφή από έναν ιστότοπο, παραμένουν εύκολα σαν πίτα.

Το μόνο μου παράπονο είναι ένα μικρό θέμα που αφορά το ηχητικό πλέγμα. απαιτείται λίγο περισσότερη ευελιξία. Πρώτον, η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε χειροκίνητα τις συνδέσεις μεταξύ των μπλοκ όταν χρειάζεται και, δεύτερον, θα ήταν ωραίο άγγιγμα αν μπορούσατε να προσαρμόσετε τα μπλοκ χρώματα για να διευκολύνετε τη διαπίστωση του σκοπού τους με μια ματιά.

Και μια τελευταία νίκη: Η αναγκαστική ροή από αριστερά προς τα δεξιά στο Audio Grid είναι κατανοητή για την εύκολη σύνδεση των μπλοκ, αλλά δεν θα με πείραζε να μπορώ να πάω από κάτω προς τα πάνω ή ακόμα και να δημιουργήσω μια φωλιά διασυνδέσεων αρουραίων, αν αυτό ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Στο τέλος, το Audio Hijack 3 αξίζει τουλάχιστον να το δούμε από οποιονδήποτε χρειάζεται ή θέλει να ηχογραφήσει ήχο στο Mac, όχι μόνο εκείνοι που αρπάζουν τον ήχο από έναν ιστότοπο. Η ικανότητα του Audio Hijack 3 να δημιουργεί σύνθετες περιόδους εγγραφής καθιστά ένα βιώσιμο εργαλείο για κάθε ενθουσιώδη ήχου.

Το Audio Hijack 3 είναι $ 49.00 ή μια αναβάθμιση $ 25.00. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .