Χρόνοι όταν δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το HDR

Το ανθρώπινο μάτι είναι σε θέση να συλλάβει σκηνές πολύ πιο έντονα από αυτό ενός φακού κάμερας και ειδικά αυτό που είναι συνδεδεμένο με το έμπιστο smartphone μας. Τα μάτια μας είναι σε θέση να αντιληφθούν ένα πολύ ευρύ φάσμα δυναμικής που εξακολουθεί να είναι κάπως περιορισμένο στο ψηφιακό "μάτι." Όταν βλέπουμε μια σκηνή δεν είναι απαραιτήτως η ίδια που συλλαμβάνεται από τις κάμερες smartphone μας. Βλέπουμε μια ζωντανή σκηνή, αλλά η κάμερα καταγράφει μια σκηνή υψηλής αντίθεσης όπου οι φωτεινές περιοχές είναι υπερβολικά υπερβολικές και / ή οι σκοτεινές περιοχές είναι εντελώς μαύρες. Το HDR βοηθά στον καθορισμό του ψηφιακού "οφθαλμού" συνδυάζοντας αυτή τη σειρά σκοτεινών, φωτεινών και ισορροπιών σε μια φωτογραφία.

Η ιδέα πίσω από το HDR είναι να είναι σε θέση να συλλάβει μια σκηνή πιο κοντά σε αυτό που το ανθρώπινο μάτι είναι σε θέση να συλλάβει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να HDR κάθε φωτογραφία από εδώ και έξω. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται για σκηνές για να φέρει πίσω το φυσικό ή ως Justin Timberlake κάποτε δήλωσε, "φέρτε ότι σέξι πίσω."

Έτσι σε αυτό το άρθρο, ας φέρνουμε αυτό το σέξι πίσω αν δεν χρησιμοποιήσουμε το HDR για αυτές τις καταστάσεις.

Μην χρησιμοποιείτε το HDR για σκηνές με κίνηση

Αυτό σημαίνει ότι όταν μια σκηνή περιέχει ένα κινούμενο αντικείμενο ή όταν ο φοβερός κινητός φωτογράφος κινούνται. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το HDR λαμβάνει μια σειρά εικόνων. Οι εικόνες θα πρέπει πραγματικά να ταιριάζουν. Χειραψία ή οποιοδήποτε είδος κίνησης θα έχει ως αποτέλεσμα μια θολή εικόνα που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Pro tip: Εάν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο. Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρίποδο, κρατήστε το τηλέφωνο οριζόντια και με τα δύο.

Μη χρησιμοποιείτε HDR σε πολύ φωτεινές, ηλιόλουστες συνθήκες

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για να πυροβολήσει. Η χρήση της ρύθμισης HDR θα καθαρίσει τη σκηνή σας. Ως επί το πλείστον αυτό είναι ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα για μια φωτογραφία. Αυτό περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες στις οποίες τραβάτε φωτογραφίες υψηλής αντίθεσης όπως σιλουέτες . Η χρήση του HDR θα αλλάξει την εμφάνιση μιας εικόνας σιλουέτας και θα την αφήσει λιγότερο ενδιαφέρουσα και ανεπιθύμητη - και πραγματικά δεν είναι αρκετά όμορφη.

Μην περιμένετε το τηλέφωνο φωτογραφικών μηχανών σας να είναι γρήγορο κατά τη λήψη εικόνων HDR

Οι λήψεις HDR είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος αρχείου από αυτές των μεμονωμένων εικόνων. Και πάλι οι εικόνες HDR είναι ένας συνδυασμός τριών εικόνων - όλες με πολύ διαφορετικές πληροφορίες δεδομένων. Αυτό κάνει για μια μεγάλη εικόνα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι διαρκεί περισσότερο για το smartphone σας να καταγράψει αυτές τις εικόνες. Παίρνει λίγο για το τηλέφωνό σας να επεξεργαστεί τι κάνει. Έτσι, εάν ελπίζατε να τραβήξετε γρήγορα σκηνές, μεταβείτε στη λειτουργία HDR.

Μη χρησιμοποιείτε HDR για πολύ ζωηρά πολύχρωμες σκηνές

Όπως ανέφερα στο άρθρο "Κάνε", το HDR θα βγάλει μερικές λεπτομέρειες που μπορεί να χαθούν σε ορισμένες σκηνές. Για παράδειγμα, εάν η σκηνή σας είναι πολύ σκοτεινή ή πολύ ελαφριά, το HDR μπορεί να φέρει το σέξι χρώμα πίσω. Μαζί με αυτή τη σκέψη, αν η σκηνή σας είναι γεμάτη με έντονο χρώμα, το HDR θα τα ξεπλύνει.

Συμπέρασμα σχετικά με το HDR

Το HDR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και, αν χρησιμοποιηθεί με κάποιες από αυτές τις σκέψεις, μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιες όμορφες εικόνες. Ωστόσο, για να αρχίσετε να παίζετε με HDR ως πειραματικό εργαλείο σημαίνει ότι έχετε κατορθώσει να ελέγξετε τον έλεγχο HDR - είτε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή εγγενής φωτογραφικής μηχανής είτε την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής τρίτου μέρους. Όπως πάντα, διασκεδάστε με αυτή τη ρύθμιση και με την εξερεύνηση της κινητής φωτογραφίας.