Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ραδιοφωνικό πρόγραμμα σε 6 εύκολα βήματα

Φέρτε τις ιδέες σας στη ζωή μεταδίδοντας τον εαυτό σας

Έχετε κνησμό να μεταδώσετε τον εαυτό σας; Σκέφτεστε να δημιουργήσετε τη δική σας ραδιοφωνική εκπομπή ή podcast; Πρώτα μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό. Από πού πρέπει να αρχίσετε;

Ακριβώς εδώ. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το όνειρό σας με αυτά τα έξι απλά βήματα:

Ξεκινήστε με κάτι που αγαπάτε

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τι είδους πρόγραμμα θέλετε να προσφέρετε. Ποιο είναι το πάθος σου; Ίσως θέλετε να μοιραστείτε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ή να θελήσετε να μιλήσετε σε ένα αγαπημένο θέμα, όπως η πολιτική ή τα τοπικά αθλήματα. Αξιοποιήστε τα δικά σας συμφέροντα και σκεφτείτε έξω από το κουτί, εάν είναι απαραίτητο.

Πραγματοποιήστε κάποια έρευνα αφού εγκαταστήσετε το θέμα ή το θέμα σας. Δεν χρειάζεστε δύσκαμπτο, καθιερωμένο ανταγωνισμό όταν ξεκινάτε απλά, οπότε αν όλοι οι ντόπιοι ακούνε ήδη το Αθλητικό Σόου του Bob, θα πρέπει να κάνετε το πρόγραμμά σας καλύτερο από αυτό του ή τουλάχιστον διαφορετικά. Τουλάχιστον, δεν θα θέλετε να εκτοξεύσετε τη δική σας στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαδικτυακή ροή ή Podcasting - ποια χρήση;

Υπάρχουν περισσότερες επιλογές σήμερα για τη δημιουργία και τη διανομή του ραδιοφωνικού σας προγράμματος από ποτέ άλλοτε. Όποιος έχει ακόμη και έναν μικρό προϋπολογισμό, μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό Διαδικτύου και να εκπέμψει τα δικά του προγράμματα. Ή μπορείτε να περάσετε σχεδόν καθόλου χρήματα και απλά podcast. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε ποιος λειτουργεί καλύτερα για τους στόχους σας. Αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε.

Εργαλεία για την εγγραφή του ραδιοφώνου σας

Θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία ανεξάρτητα από το είδος της διανομής στην οποία βρίσκεστε. Τουλάχιστον, θα χρειαστείτε ένα ποιοτικό μικρόφωνο, μια εφαρμογή εγγραφής και ίσως ένα μίκτη ήχου . Μπορεί να χρειαστείτε ακόμη περισσότερα, ανάλογα με το πόσο περίπλοκο θα γίνει η ραδιοφωνική σας εκπομπή. Θα χρησιμοποιείτε ηχητικά εφέ ή μουσική; Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για ψηφιακά αρχεία MP3, μικρόφωνα, αναμίκτες και άλλα εργαλεία του εμπορίου.

Formatics-Τι είναι αυτά τα Heck και γιατί τα χρειάζεστε;

Μπορείτε να οραματιστείτε το ραδιοφωνικό σας θέαμα να είναι μια άγρια ​​βόλτα εξωφρενικών διαστάσεων, και αυτό είναι υπέροχο. Αλλά θυμηθείτε ότι οι άνθρωποι είναι πλάσματα που αναζητούν την τάξη - ακόμη και σε διαταραχή. Οι φορμαριστές δίνουν τη δομή στη ραδιοφωνική σας εκπομπή. Είναι τα στοιχεία της εκπομπής σας που θα ακούσουν οι ακροατές σας. Μπορούν να περιλαμβάνουν φωνή DJ - εσείς, μιλάτε για το πάθος σας ή συνδέεστε με το κοινό σας - και αυτό που ονομάζεται "σάρωθρο", μια δήλωση ή jingle που προσδιορίζει το σταθμό σας. Μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά.

Αρχικό υλικό και μουσικά δικαιώματα

Εάν πρόκειται να εκτελέσετε ραδιοφωνική εκπομπή με μουσική που δημιουργήθηκε από κάποιον άλλο, θα πρέπει να πληρώσετε δικαιώματα για το δικαίωμα εκπομπής αυτής της μουσικής. Ευτυχώς, μπορείτε να μεταδώσετε μέσω τρίτου όπως το Live365.com και θα χειριστούν αυτές τις χρεώσεις - συνήθως έναντι αμοιβής, φυσικά. Ή μπορείτε να μοιραστείτε το πρωτότυπο υλικό της ομιλίας - ή τη δική σας μουσική - δωρεάν. Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με έναν πληρεξούσιο ή άλλο νομικό επαγγελματία προτού ξεκινήσετε τη μετάδοση, ώστε να κατανοήσετε τις νομικές σας ευθύνες. Δεν θέλετε να κατεβείτε από το έδαφος μόνο για να μάθετε ότι έχετε εναχθεί!

Έχετε ένα ραδιοφωνικό ή ένα podcast; Προωθήστε το!

Αφού δημιουργήσετε τη ραδιοφωνική σας εκπομπή και την προσφέρετε στον κόσμο με τακτικό πρόγραμμα, θα θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερους ακροατές. Μπορείτε να έχετε το μεγαλύτερο προϊόν στον κόσμο, αλλά αν κανείς δεν ξέρει ότι είναι έξω εκεί και πού να έχει πρόσβαση, δεν θα κάνετε πολλές πωλήσεις. Μπορεί να χρειαστεί λίγο στο κόστος εκκίνησης, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε freebies όπως μπρελόκ, μπλουζάκια, στυλό ή σημειωματάρια σε μεγάλους εμπορικούς κόμβους εάν εκτελείτε τοπικά. Κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, εάν πρόκειται να είστε στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτό που προσφέρετε, μπορούν να βρουν εύκολα την τοποθεσία σας στον ιστό.

Αυτό είναι. Όταν έχετε καρφώσει όλα αυτά τα πράγματα κάτω, πρέπει να είστε έτοιμοι. Καλή τύχη!