Οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων VPN για απομακρυσμένους εργάτες

Πώς να λύσετε κοινά προβλήματα VPN

Για έναν απομακρυσμένο εργαζόμενο ή έναν τηλεμεταφορέα, χωρίς να έχει σύνδεση VPN στο γραφείο, μπορεί να είναι σχεδόν εξίσου κακό, καθώς δεν έχει καθόλου σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη ρύθμιση ή τη σύνδεση με το VPN της εταιρείας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας μερικά από αυτά, προτού εξαπολύσετε τη βοήθεια του τμήματος πληροφορικής της εταιρείας σας. (Επίσης, τα ζητήματα VPN τείνουν να βρίσκονται στην πλευρά του πελάτη και όχι στο εταιρικό δίκτυο, αν και αυτό δεν είναι ανήθικο.) Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε μόνο τις ρυθμίσεις / αλλαγές που σας ταιριάζουν και βασίζεστε στην υποστήριξη IT της εταιρείας σας για οποιεσδήποτε άλλες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων .

Ελέγξτε ξανά τις ρυθμίσεις VPN

Το τμήμα πληροφορικής του εργοδότη σας θα σας παράσχει οδηγίες και στοιχεία σύνδεσης για το VPN και ενδεχομένως έναν πελάτη λογισμικού για εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης έχουν εισαχθεί ακριβώς όπως έχει καθοριστεί. καταχωρίστε ξανά τις πληροφορίες σύνδεσης μόνο σε περίπτωση.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone, ανατρέξτε σε αυτές τις συμβουλές για τη σύνδεση με ένα VPN στο Android .

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λειτουργική σύνδεση στο Internet

Ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης και δοκιμάστε να επισκεφθείτε μερικούς διαφορετικούς ιστότοπους για να βεβαιωθείτε ότι η πρόσβαση στο Internet λειτουργεί πραγματικά. Εάν βρίσκεστε σε ασύρματο δίκτυο και έχετε προβλήματα σύνδεσης με το Internet ή προβλήματα σήματος, θα πρέπει πρώτα να επιλύσετε προβλήματα ασύρματης σύνδεσης πριν χρησιμοποιήσετε το VPN.

Εάν το VPN σας βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, χρησιμοποιήστε το σωστό, ενημερωμένο πρόγραμμα περιήγησης

Τα SSL VPN και ορισμένες λύσεις απομακρυσμένης πρόσβασης λειτουργούν μόνο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (αντί να απαιτούν λογισμικό πελάτη), αλλά συχνά λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης (συνήθως Internet Explorer). Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζεται από τον τύπο VPN σας, ελέγξτε τις ενημερώσεις του προγράμματος περιήγησης και προσέξτε για τυχόν ειδοποιήσεις στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης που ενδέχεται να απαιτούν την προσοχή σας προτού επιτρέψετε τη σύνδεσή σας (π.χ. Active X controls).

Δοκιμάστε εάν το ζήτημα είναι με το οικιακό σας δίκτυο

Αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, επισκεφθείτε ένα δωρεάν hotspot wi-fi και δοκιμάστε το VPN από εκεί. Εάν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το VPN μέσω του δικτύου hotspot, το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στο οικιακό σας δίκτυο. Τα επόμενα δύο συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πιθανών ρυθμίσεων του οικιακού δικτύου που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα VPN.

Ελέγξτε εάν το δευτερεύον δίκτυο IP του οικιακού σας δικτύου είναι το ίδιο με το δίκτυο της εταιρείας

Το VPN δεν θα λειτουργήσει αν ο οικιακός σας υπολογιστής φαίνεται να είναι τοπικά συνδεδεμένος με το απομακρυσμένο γραφείο - δηλαδή εάν η διεύθυνση IP βρίσκεται στο ίδιο εύρος ομαδοποίησης των αριθμών διεύθυνσης IP ( υποδίκτυο IP ) που χρησιμοποιεί το δίκτυο της εταιρείας σας. Ένα παράδειγμα αυτού είναι αν η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας είναι 192.168.1. [1-255] και το δίκτυο της εταιρείας χρησιμοποιεί επίσης το 192.168.1. [1-255].

Αν δεν γνωρίζετε το υποδίκτυο IP της εταιρείας σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα πληροφορικής σας για να το μάθετε. Για να βρείτε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας στα Windows, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη > Εκτέλεση ... και πληκτρολογήστε cmd για να ξεκινήσει ένα παράθυρο εντολών. Σε αυτό το παράθυρο, πληκτρολογήστε ipconfig / all και πατήστε Enter. Αναζητήστε τον προσαρμογέα δικτύου και ελέγξτε το πεδίο "Διεύθυνση IP".

Για να διορθώσετε μια κατάσταση όπου το δευτερεύον δίκτυο IP του οικείου δικτύου σας είναι το ίδιο με το υποδίκτυο της εταιρείας, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του δρομολογητή του σπιτιού σας. Μεταβείτε στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή (ελέγξτε το εγχειρίδιο για τη διεύθυνση URL διαχείρισης) και αλλάξτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή έτσι ώστε τα τρία πρώτα τμήματα αριθμών στη διεύθυνση IP να διαφέρουν από το υποδίκτυο IP του δικτύου της εταιρείας, π.χ. 192.168. 2 .1. Επίσης, βρείτε τις ρυθμίσεις του διακομιστή DHCP και αλλάξτε το έτσι ώστε ο δρομολογητής να δίνει διευθύνσεις IP σε πελάτες στο 192.168. 2 .2 έως 192.168. 2,255 εύρος διευθύνσεων.

Βεβαιωθείτε ότι ο οικιακός σας δρομολογητής υποστηρίζει VPN

Ορισμένοι δρομολογητές δεν υποστηρίζουν το VPN passthrough (ένα χαρακτηριστικό στο δρομολογητή που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία μέσω του Διαδικτύου) και / ή πρωτόκολλα που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν ορισμένοι τύποι VPN. Όταν αγοράζετε ένα νέο δρομολογητή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ως VPN υποστήριξη.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση στο VPN με τον τρέχον δρομολογητή σας, πραγματοποιήστε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο στο συγκεκριμένο εμπορικό σήμα και στο μοντέλο του δρομολογητή συν τη λέξη "VPN" για να δείτε εάν υπάρχουν αναφορές ότι δεν λειτουργεί με το VPN - και αν υπάρχουν διορθώσεις. Ο κατασκευαστής του δρομολογητή σας μπορεί να προσφέρει αναβάθμιση υλικολογισμικού που μπορεί να ενεργοποιήσει την υποστήριξη VPN. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να πάρετε νέο δρομολογητή στο σπίτι, αλλά επικοινωνήστε πρώτα με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας σας για περισσότερες συμβουλές.

Ενεργοποιήστε τις θύρες και πρωτόκολλα VPN Passthrough και VPN

Στο οικείο δίκτυο, ελέγξτε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή και των προσωπικών ρυθμίσεων τείχους προστασίας για αυτές τις επιλογές:

Μην ανησυχείτε αν αυτό ακούγεται πολύ περίπλοκο. Αρχικά, ελέγξτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή ή την τεκμηρίωση του ιστότοπου για οτιδήποτε λέει "VPN" και θα πρέπει να βρείτε τις πληροφορίες (με εικονογραφήσεις) που χρειάζεστε για τη συγκεκριμένη συσκευή σας. Επίσης, ο Οδηγός του Tom για να πάρει VPN για να εργαστεί μέσω firewalls NAT προσφέρει screenshots αυτών των ρυθμίσεων χρησιμοποιώντας ένα δρομολογητή Linksys.

Συζητήστε με το τμήμα πληροφορικής σας

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τουλάχιστον μπορείτε να πείτε στους τύπους IT που δοκιμάσατε! Αφήστε τους να γνωρίζουν τις λύσεις που δοκιμάσατε, το είδος ρύθμισης που έχετε (τον τύπο του δρομολογητή, τη σύνδεση στο Internet, το λειτουργικό σύστημα κ.λπ.) και τυχόν μηνύματα σφάλματος που λάβατε.