Ανασκόπηση: Στερεοφωνικός δέκτης Harman Kardon HK 3490

Ο Harman Kardon είναι ένα θρυλικό όνομα στην επιχείρηση στερεοφωνικών και οικιακών κινηματογράφων, με μια ισχυρή φήμη που εκτείνεται δεκαετίες. Η εταιρεία παράγει μερικούς από τους καλύτερους ενισχυτές, προενισχυτές, δέκτες και δέκτες, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα. Εξακολουθούμε να διαθέτουμε και να χρησιμοποιούμε έναν στερεοφωνικό ενισχυτή ισχύος Harman Kardon Citation 16 - έναν ενισχυτή υψηλής ποιότητας που αγοράστηκε στη δεκαετία του 1970! Πάρτε λοιπόν αυτό ως απόδειξη της ποιότητας.

Βασική τεχνολογία του στερεοφωνικού δέκτη HK 3490

Ο Harman Kardon είναι γνωστός για τους ενισχυτές υψηλού ρεύματος, εξαιρετικά ευρείας ζώνης. ένα σχέδιο που προσφέρει εκτεταμένη απόκριση υψηλής συχνότητας πολύ πέρα ​​από τα 20k Hz σε όλη τη διαδρομή μέχρι τα 110 kHz. Παρόλο που δεν ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που προώθησε αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενισχυτή, ήταν ένα από τα πρώτα που το καθιέρωσε ποτέ.

Ο μέσος άνθρωπος θεωρείται ικανός να ακούει μέχρι 20 kHz, μια συχνότητα που συνήθως ισχύει για νεαρούς ανθρώπους ή / και για όσους δεν έχουν ακόμη βλάψει την ακοή με υπερβολικό όγκο (π.χ μπουμπούκια αυτιών, έντονες συναυλίες). Ωστόσο, πολλοί λάτρεις της μουσικής πιστεύουν ότι μια εκτεταμένη απόκριση υψηλής συχνότητας συμβάλλει στη βελτιωμένη αναπαραγωγή αρμονικών υψηλότερης τάξης , γεγονός που με τη σειρά της οδηγεί σε καλύτερη συνολική αναπαραγωγή μουσικής. Παρόλο που τα 110 kHz υπερβαίνουν τους φυσιολογικούς μας περιορισμούς, οι αρμονικές δημιουργούν μια πραγματική, αντιληπτή διαφορά στον ήχο. Και αυτό το στοιχείο δείχνει στην απόδοση του στερεοφωνικού δέκτη HK 3490.

Χαρακτηριστικά

Το Harman Kardon HK 3490 προσφέρει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να αναζητήσει σε ένα δέκτη, συν μερικά επιπλέον. Υπάρχει μια είσοδος για το σταθμό βάσης Harman Kardon Bridge II , συμβατό με το Apple iPod ή το iPod Touch . Και το HK 3490 είναι επίσης XM Satellite Radio έτοιμο όταν χρησιμοποιείται με έναν προαιρετικό δέκτη XM. Το ένα χαρακτηριστικό που μπορεί κανείς να χάσει είναι ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, καθώς το τηλεχειριστήριο που συνοδεύει το HK 3490 μπορεί να λειτουργήσει μόνο τα εξαρτήματα Harman Kardon.

Το HK 3490 έχει εξόδους για δύο ζεύγη στερεοφωνικών ηχείων καθώς και δύο υπογούφερ. Οι μεταδιδόμενες έξοδοι σκανδαλισμού ενεργοποιούν αυτόματα το subwoofer (s) όταν ο δέκτης είναι ενεργοποιημένος, απενεργοποιώντας τη στιγμή που ο δέκτης δεν χρησιμοποιείται πλέον. Αυτός ο δέκτης διαθέτει επίσης εξόδους προενισχυτή και εισόδους κύριου ενισχυτή για έναν εξωτερικό ενισχυτή ή έναν ισοσταθμιστή στερεοφωνικού ήχου . Και αν τυχαίνει να ακούτε μουσικά αρχεία βινυλίου, το HK 3490 διαθέτει μια εισερχόμενη φωνή εισόδου μαγνήτη .

Για ρυθμίσεις οικιακού κινηματογράφου, το Harman Kardon HK 3490 προσφέρει τρεις εισόδους βίντεο, το Dolby Virtual Speaker για εξομοιωμένο περιβάλλοντα ήχο και το Dolby Headphone για ιδιωτικό ήχο surround ήχου. Αυτός ο στερεοφωνικός δέκτης διαθέτει ισχύ 120 W (φορές δύο φορές) που μπορεί να οδηγήσει και τα δύο κανάλια . Αυτό είναι ένα σημαντικό spec, καθώς πολλοί δέκτες βαθμολογούνται για να οδηγούν μόνο ένα κανάλι, το οποίο είναι ευκολότερο έργο για έναν ενισχυτή. Η ισχύς κατάταξης με αμφότερα τα κανάλια δείχνει πώς λειτουργεί ο ενισχυτής υπό απαιτητικές συνθήκες.

Ο μπροστινός πίνακας του στερεοφωνικού δέκτη Harman Kardon HK 3490 είναι απλός και απλός - μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τα γεμάτα εμπρός πάνελ που βρίσκονται σε πολλές άλλες μάρκες εξαρτημάτων. Κατά τη λειτουργία, τα μόνο ορατά / λαμπερά χειριστήρια του HK 3490 είναι για ισχύ και ένταση. Η ευανάγνωστη οθόνη του μπροστινού πίνακα μπορεί επίσης να σβηστεί ή να απενεργοποιηθεί τελείως.

Εκτέλεση

Συνολικά, ο στερεοφωνικός δέκτης Harman Kardon HK 3490 προσφέρει αξιέπαινη απόδοση ήχου, ειδικά στην περιοχή των μεσαίων έως υψηλών συχνοτήτων - η ευρυζωνική απόκριση συχνότητας (110 kHz, -3 dB) φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην ποιότητα των διαφανών, ανοικτών και λεπτομερών ήχος. Κάποιος μπορεί επίσης να σημειώσει την εξαιρετική φωνητική αναπαραγωγή, η οποία είναι εξίσου ιδανική για τον κινηματογράφο.

Ελέγξαμε τον στερεοφωνικό δέκτη HK 3490 με ένα ζευγάρι ηχείων Paradigm Reference Studio 100. Οι ενισχυτές 120 καναλιών ανά κανάλι του δέκτη έχουν περισσότερο από επαρκή δυναμική εμβέλεια, επιτρέποντας την εύκολη οδήγηση των ηχείων. Τα ηχεία Paradigm διαθέτουν μεσαία ευαισθησία 91 dB και το Harman Kardon HK 4390 μπόρεσε να παρουσιάσει την εφεδρική του δύναμη και την ικανότητα να χειρίζεται μουσικές κορυφές, ανεξάρτητα από το ποιο κομμάτι έπαιζε.

Η αναπαραγωγή της ηχητικής σκηνής παρουσιάζει αξιόλογο βάθος εμπρός και πίσω με το αντίστοιχο πλάτος. Μερικές φορές, ο στερεοφωνικός δέκτης Harman Kardon HK 3490 φαίνεται να οδηγεί το μπάσο λίγο βαρύ ή ισχυρό, αν και αυτό εξαρτάται κυρίως από το τραγούδι. Διαφορετικά, μπορείτε να περιμένετε να απολαμβάνετε σφιχτά ηχητικά και καλά καθορισμένα μπάσα (εφ 'όσον τα ηχεία είναι ικανά ή / και ποιότητας), ακόμη και χωρίς χωριστό υπογούφερ.

Αν θέλετε να ακούσετε το επίγειο ραδιόφωνο, μην υπολογίζετε τον ενσωματωμένο δέκτη AM / FM του HK 3490! Ακόμη και σε περισσότερες αγροτικές περιοχές, αυτός ο δέκτης μπόρεσε να τραβήξει ακόμα και τα πιο αδύναμα σήματα / σταθμούς.

συμπέρασμα

Ο στερεοφωνικός δέκτης Harman Kardon HK 3490 προσφέρει εξαιρετική απόδοση ήχου και πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Παρά την έλλειψη καθολικού τηλεχειριστηρίου, η ποιότητα υλικού και ήχου του HK 3490 το καθιστά εύκολη ως βασικό στερεοφωνικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου ή ως δευτερεύον σύστημα ήχου για υπνοδωμάτια ή δωμάτια. Από τότε έχει διακοπεί από τον κατασκευαστή, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε πολλά, αν ψωνίζετε με σύνεση.

Σελίδα της εταιρείας: Harman Kardon