Πώς να ακούσετε ένα iPod σε ένα αυτοκίνητο

Χωρίς αναβάθμιση της κύριας μονάδας σας

Οι ευκολότεροι τρόποι να ακούσετε ένα iPod σε ένα αυτοκίνητο είναι να χρησιμοποιήσετε μια βοηθητική είσοδο ή να συνδέσετε το iPod μέσω απευθείας ελέγχου , αλλά αν δεν θέλετε να αγοράσετε μια νέα μονάδα, τότε μπορείτε να ξεχάσετε αυτά. Ανάλογα με την τρέχουσα μονάδα κεφαλής που διαθέτετε, υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε για να χρησιμοποιήσετε το iPod σας χωρίς μια προϋπάρχουσα είσοδο aux: έναν προσαρμογέα κασέτας αυτοκινήτου, έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα FM ή έναν FM διαμορφωτή. Αυτές είναι όλες οι βιώσιμες επιλογές και όλοι ουσιαστικά προσθέτουν μια προσωρινή εισροή aux στο ηχητικό σας σύστημα, αλλά το καλύτερο για την ιδιαίτερη κατάστασή σας θα εξαρτηθεί από διάφορους διαφορετικούς παράγοντες.

Προσαρμογέας κασέτας αυτοκινήτου (η φθηνότερη επιλογή)

Ο ευκολότερος, λιγότερο δαπανηρός τρόπος να ακούτε ένα iPod σε ένα αυτοκίνητο χωρίς aux είναι ένας προσαρμογέας κασέτας αυτοκινήτου . Ενώ αυτοί οι προσαρμογείς σχεδιάστηκαν αρχικά με συσκευές αναπαραγωγής CD, θα λειτουργούν επίσης καλά με το iPod ή οποιοδήποτε άλλο MP3 player που διαθέτει υποδοχή ήχου 3,5 mm. Δουλεύουν βασικά να ξεγελάσουν τα κεφάλια στο κασετόφωνο σας για να σκεφτούν ότι διαβάζουν ταινία, έτσι ώστε το ηχητικό σήμα να μεταδίδεται απευθείας από τον προσαρμογέα στις κεφαλές ταινίας. Αυτό παρέχει αξιοπρεπή ποιότητα ήχου, ειδικά για την τιμή.

Οι προσαρμογείς κασέτας αυτοκινήτου είναι επίσης εύκολες στη χρήση. Δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση, δεδομένου ότι κυριολεκτικά πρέπει να κολλήσετε μια ταινία στο κασετόφωνό σας και να την συνδέσετε στην υποδοχή ήχου του iPod σας. Φυσικά, ένας προσαρμογέας κασέτας αυτοκινήτου είναι μόνο μια επιλογή, εάν η κεφαλή σας έχει μια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών, και αυτό γίνεται όλο και πιο ασυνήθιστο σε νέες μονάδες κεφαλής.

FM πομπός (η επιλογή Universal)

Αν έχετε μια κεφαλή που χτίστηκε τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν μια εγγύηση ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πομπό FM για να ακούσετε το iPod σας στο αυτοκίνητό σας . Στο σπάνιο περιστατικό που το αυτοκίνητό σας (ή το φορτηγό) έχει μια μονάδα AM μόνο, και δεν περιλαμβάνει κασετόφωνο, τότε πραγματικά θα θέλατε να σκεφτείτε την αναβάθμιση.

Οι πομποί FM είναι σαν ραδιοφωνικοί σταθμοί μεγέθους pint, καθώς εκπέμπουν στην ίδια περιοχή συχνοτήτων που έχει σχεδιαστεί για το ραδιόφωνο FM. Είναι επίσης πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθούν, αν και δεν λειτουργούν τόσο καλά στις μεγάλες πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές. Για να ρυθμίσετε έναν πομπό FM, πρέπει να το συνδέσετε στο iPod σας (συνήθως μέσω του ζεύγους Bluetooth ή της υποδοχής του ακουστικού) και στη συνέχεια να το συντονίσετε σε μια ανοιχτή συχνότητα FM . Στη συνέχεια, συντονίζετε το ραδιόφωνο σας στην ίδια συχνότητα και η μουσική στο iPod σας θα έρθει από τη μονάδα κεφαλής ακριβώς όπως ένας ραδιοφωνικός σταθμός.

Modulator FM (η επιλογή μόνιμης επιλογής)

Από τις τρεις επιλογές που περιγράφονται εδώ, ένας διαμορφωτής FM είναι ο μόνος που σας απαιτεί να τραβήξετε τη μονάδα κεφαλής και να κάνετε κάποια καλωδίωση. Αυτά τα gadgets λειτουργούν σαν πομποί FM, αλλά παραβλέπουν ολόκληρο το θέμα της ασύρματης μετάδοσης. Αντ 'αυτού, συνδέετε έναν διαμορφωτή FM μεταξύ της κεφαλής και της κεραίας. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα ήχου από ό, τι βλέπετε από έναν πομπό FM με λιγότερες πιθανότητες παρεμβολής. Είναι επίσης λίγο πιο καθαρό από μια εγκατάσταση, καθώς ο διαμορφωτής μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή κάτω από την ταμπέλα, και μπορείτε ακόμη και να πιέσετε την είσοδο ήχου εκτός δρόμου.

Έτσι, ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να ακούτε ένα iPod σε ένα αυτοκίνητο χωρίς είσοδο Aux;

Δεν υπάρχει μοναδική καλύτερη επιλογή για οποιονδήποτε με iPod και μονάδα κεφαλής που δεν διαθέτει βοηθητική είσοδο, αλλά είναι σχετικά εύκολο να επιλέξετε το καλύτερο με βάση την ιδιαίτερη κατάστασή σας. Εάν η μονάδα κεφαλής σας διαθέτει κασετόφωνο και θέλετε μια γρήγορη και βρώμικη λύση που απλά λειτουργεί, τότε αυτό που ψάχνετε είναι ένας προσαρμογέας κασέτας αυτοκινήτου. Εάν δεν διαθέτετε κασετόφωνο και δεν θέλετε να ανακατεύετε με οποιαδήποτε (ημι) μόνιμη καλωδίωση, τότε θα πρέπει να πάτε για πομπό FM. Από την άλλη πλευρά, ένας διαμορφωτής FM είναι η καλύτερη επιλογή εάν ζείτε σε μια περιοχή με πλήθος επιλογών FM ή θέλετε μια πιο καθαρή και πιο μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας.