Ποια είναι η διαφορά μεταξύ USB και Aux;

Aux εισόδους Vs. Συνδέσεις USB

Τα τηλέφωνα και οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής έχουν συνήθως USB και βοηθητικές εξόδους, με υποδοχές ακουστικών, και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά μουσικής στο αυτοκίνητο ή στο στερεοφωνικό σπίτι. Και οι δύο είναι εξίσου βολικές, αφού μπορείτε να συνδέσετε και να αποσυνδέσετε και τους δύο τύπους συνδέσεων κατά βούληση, αλλά είναι πολύ διαφορετικές από την άποψη του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ USB και βοηθητικών καλωδίων;

Η κύρια διαφορά μεταξύ σύνδεσης USB και βοηθητικής εισόδου (aux) είναι ότι αποστέλλει μη επεξεργασμένα ψηφιακά δεδομένα στη μονάδα κεφαλής και ότι η άλλη αποστέλλει ένα επεξεργασμένο αναλογικό σήμα ήχου. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να το σκεφτείτε, καθώς το καλώδιο USB μεταφέρει δεδομένα όπως θα κάνατε σε έναν υπολογιστή και το καλώδιο aux που μεταφέρει ένα ηχητικό σήμα όπως εσείς στα ακουστικά σας.

Παρόλο που υπάρχουν πλεονεκτήματα τόσο στις συνδέσεις USB όσο και στις συνδέσεις Aux, θα έχετε σχεδόν πάντα καλύτερη ποιότητα ήχου εκτός σύνδεσης USB. Ενώ μια βοηθητική υποδοχή στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας θα παρέχει συνήθως περισσότερη χρησιμότητα, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών, το γεγονός ότι η μονάδα κεφαλής είναι σχεδόν σίγουρα καλύτερη για να μετατρέψετε τα ψηφιακά αρχεία σε αναλογικό ήχο από το μικρό σας smartphone Mp3 player.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το USB σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε την αναπαραγωγή και άλλες λειτουργίες από τη μονάδα κεφαλής. Επειδή οι βοηθητικές υποδοχές μπορούν να μεταφέρουν μόνο αναλογικά σήματα ήχου, δεν θα λάβετε ποτέ αυτό το είδος λειτουργιών από μια σύνδεση aux.

Τι είναι το DAC και γιατί έχει σημασία;

Στον κόσμο του ήχου, το DAC αντιπροσωπεύει μετατροπέα από ψηφιακό σε αναλογικό . Αυτή είναι μια τεχνολογία που πιθανώς χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση, αλλά ποτέ δεν πρέπει πραγματικά να το σκεφτείτε. Το smartphone, η συσκευή αναπαραγωγής MP3, το στερεοφωνικό αυτοκινήτου και πολλές άλλες συσκευές περιέχουν ένα DAC.

Σε πολύ βασικούς όρους, ένας DAC λαμβάνει ψηφιακά δεδομένα και τα μετατρέπει σε αναλογικό σήμα που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία ή τα ακουστικά. Κάθε φορά που ακούτε ένα CD στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου ή ακούτε ένα MP3 στο τηλέφωνό σας, ο DAC πρέπει να πάρει τις ψηφιακές πληροφορίες και να τις επεξεργαστεί σε ένα ηχητικό σήμα.

Ενώ βοηθητικές εισόδους και USB είναι και οι δύο καλές μέθοδοι για τη σύνδεση ενός τηλεφώνου ή MP3 player στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου, μπορεί να υπάρξει τεράστια διαφορά στην ποιότητα με βάση τα DAC που εμπλέκονται. Αυτό συμβαίνει επειδή μια σύνδεση aux χρησιμοποιεί το DAC στο τηλέφωνό σας ή την συσκευή αναπαραγωγής MP3, ενώ μια σύνδεση USB επιτρέπει στο DAC στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου να επεξεργάζεται δεδομένα που βρίσκονται στο τηλέφωνό σας ή στο MP3 player.

Τι είναι το Aux;

Η βοηθητική είσοδος κυριολεκτικά σημαίνει μόνο μια πρόσθετη μέθοδο εισαγωγής ήχου. Δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος σύνδεσης όπως το USB, και υπάρχουν στην πραγματικότητα ένας τόνος διαφορετικών τύπων καλωδίων και τύπων σύνδεσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικές εισόδους.

Ο κύριος τύπος εισόδου aux που βρίσκετε στις μονάδες κεφαλής αυτοκινήτου είναι ένας βύσμα 3,5 χιλ., Ο οποίος είναι ο ίδιος τύπος συνδέσμου TRRS για το μανίκι τύπου δακτυλίου (TRS) ή για δακτύλιο δακτυλίου-δακτύλου που βλέπετε στα ακουστικά. Έτσι, όταν βλέπετε την ένδειξη "aux input" που αναφέρεται ως χαρακτηριστικό της κύριας μονάδας, για αυτό μιλούν πραγματικά - μια υποδοχή που μπορείτε να συνδέσετε απευθείας στην υποδοχή ακουστικών στο iPhone ή στο iPod ή σε οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου καλώδιο TRRS 3,5 mm από αρσενικό σε άνδρα.

Τα οικιακά στερεοφωνικά προγράμματα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο σύνδεσης, αλλά θα βρείτε επίσης ένα μεγαλύτερο στυλ σύνδεσης TRS, συνδέσεις τύπου RCA, οπτικές συνδέσεις και πολλά άλλα.

Οφέλη από τις εισόδους Aux

Το κύριο πλεονέκτημα για τις εισόδους aux είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με βασικά οποιαδήποτε συσκευή ήχου. Ανεξάρτητα από το εάν διαθέτετε iPhone, τηλέφωνο Android ή ακόμα και μια Walkman ηλικίας δεκαετιών, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με την είσοδο aux στο head unit ή στο στερεοφωνικό σπίτι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα καλώδιο aux θα λειτουργήσει με σχεδόν όλες τις φορητές συσκευές σας, αν και μερικές θα απαιτήσουν έναν προσαρμογέα, και η αλλαγή ή αναβάθμιση του music player σας είναι ανώδυνη. Είναι συνήθως ένα απλό θέμα απλά να αποσυνδέσετε το παλιό σας τηλέφωνο ή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, συνδέοντας ένα καινούργιο και τελειώσατε.

Μειονεκτήματα των εισόδων Aux

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης μιας βοηθητικής εισόδου έχει να κάνει με τη διαφορά μεταξύ ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου και των ακουστικών. Τα ακουστικά είναι μικρά και δεν τροφοδοτούνται, ενώ το απλούστερο στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου έχει πολύ μεγαλύτερα ηχεία και ενισχυτή, είτε είναι ένας ισχυρός ενισχυτής ή είναι ενσωματωμένος στην κεντρική μονάδα.

Το ζήτημα είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε βοηθητικό καλώδιο με φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής όπως το iPhone, το υλικό του τηλεφώνου πρέπει να κάνει όλη τη βαριά ανύψωση. Το iPhone επεξεργάζεται τα αρχεία ψηφιακής μουσικής που έχετε αποθηκεύσει σε αυτό και μεταδίδει το προκύπτον ηχητικό σήμα μέσω της υποδοχής ακουστικών στην είσοδο aux της κύριας μονάδας.

Δεδομένου ότι τα iPhone έχουν σχεδιαστεί με ακουστικά και ακουστικά και δεν περιλαμβάνουν εξόδους γραμμής, μπορεί να εισαχθεί πρόσθετος θόρυβος στο ηχητικό σήμα όταν περνάει μέσα από τον ενισχυτή στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου. Φυσικά, ο θόρυβος μπορεί επίσης να εισαχθεί μέσω του καλωδίου aux και των υποδοχών.

Οφέλη και μειονεκτήματα των εισόδων USB

Όταν συνδέετε το iPhone ή οποιαδήποτε άλλη συμβατή συσκευή σε μια μονάδα κεφαλής μέσω μιας εισόδου USB, συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Το iPhone ή άλλη συσκευή συνήθως στέλνει μη επεξεργασμένα δεδομένα στη μονάδα κεφαλής αντί για επεξεργασμένο σήμα ήχου. Η μονάδα κεφαλής είναι τότε υπεύθυνη για την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία των δεδομένων του τραγουδιού σε ένα ηχητικό σήμα.

Δεδομένου ότι οι μονάδες κεφαλής έχουν σχεδιαστεί με ενισχυτές και μεγάλα ηχεία, κατά κανόνα περιλαμβάνουν DAC που είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένα σε αυτό το έργο από οποιοδήποτε φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής-iPhone ή άλλως.

Το κύριο πλεονέκτημα μιας εισόδου USB έναντι μιας βοηθητικής εισόδου είναι η ποιότητα ήχου, αλλά αυτές οι συνδέσεις έρχονται συχνά με άλλα οφέλη. Για παράδειγμα, μερικές μονάδες κεφαλής μπορούν να πάρουν απευθείας έλεγχο ενός iPhone μέσω σύνδεσης USB. Αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως άμεσος έλεγχος του iPod και είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο βολικό από το να παίζεις με το τηλέφωνό σου κάθε φορά που θέλεις να αλλάξεις τραγούδια ή να ρυθμίσεις την ένταση.

Φυσικά, το επίπεδο ένταξης ποικίλλει από τη μία μονάδα στην άλλη. Ορισμένες μονάδες κεφαλής, όπως το AppRadio της Pioneer, περιλαμβάνουν χειριστήρια οθόνης αφής τύπου iOS και άλλα είναι λίγο πιο κρυφά.

Παρόλο που οι συνδέσεις USB παρέχουν συνήθως καλύτερη ποιότητα ήχου από τις βοηθητικές εισόδους, δεν είναι τόσο καθολικές. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια είσοδο Aux με σχεδόν οποιαδήποτε φορητή συσκευή ήχου, η συμβατότητα της εισόδου USB μιας μονάδας κεφαλής είναι συνήθως περιορισμένη. Για παράδειγμα, η πρώτη γενιά μονάδων κεφαλής AppRadio της Pioneer δεν ήταν αρχικά συμβατή με το iPhone 5 .

Κατανόηση των καλωδίων USB σε Aux

Με την κατανόηση ότι μια σύνδεση USB σε μια μονάδα κεφαλής χειρίζεται ακατέργαστα δεδομένα, ενώ μια είσοδος aux ασχολείται με αναλογικά σήματα ήχου, φαίνεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα, όπως ένα καλώδιο USB σε Aux . Όταν πρόκειται για ήχο αυτοκινήτου, η σύνδεση ενός καλωδίου USB σε μια είσοδο Aux 3,5 mm θα ήταν σαν να προσπαθείτε να παίξετε ένα ρεκόρ βινυλίου σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής δίσκων λέιζερ. Ίσως να το καταφέρετε, αλλά ποιο θα ήταν το θέμα;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα USB για aux καλώδια εκεί έξω, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι για και τι δεν μπορούν πραγματικά να κάνουν. Αν έχετε, για παράδειγμα, μια μονάδα αντίχειρα USB και θέλετε να την συνδέσετε στη μονάδα κεφαλής, θα χρειαστείτε μια μονάδα κεφαλής που έχει ενσωματωμένη θύρα USB. Συνδέοντας το σε ένα καλώδιο USB σε Aux και συνδέοντας το καλώδιο στην κεντρική μονάδα, δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα.

Τα καλώδια USB σε Aux έχουν πράγματι νόμιμες λειτουργίες, όπως συνδέοντας ένα ακουστικό USB στην υποδοχή ακουστικών 3,5 mm σε έναν υπολογιστή. Ορισμένα τηλέφωνα και συσκευές αναπαραγωγής MP3 είναι σε θέση να εκπέμπουν ήχο μέσω της θύρας USB, αλλά αυτά είναι ακραίες περιπτώσεις. Εάν το τηλέφωνό σας ή η συσκευή αναπαραγωγής MP3 διαθέτει έξοδο ήχου, θα είστε συνήθως καλύτερα να το χρησιμοποιείτε μόνο αν είναι ικανό να εκπέμπει ήχο μέσω θύρας USB.