Χρήση καλωδίου USB στο Aux στο ηχοσύστημα αυτοκινήτου

Τα καλώδια USB σε Aux υπάρχουν και λειτουργούν για τους σκοπούς που έχουν σχεδιαστεί, αλλά δεν λειτουργούν με τον τρόπο που περιγράφετε. Εάν συνδέσετε μια μονάδα USB αντίχειρα σε ένα καλώδιο σύνδεσης USB και συνδέσετε το καλώδιο στη μονάδα κεφαλής , τίποτα δεν θα συμβεί.

Το ίδιο ισχύει, στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν συνδέσετε ένα καλώδιο USB στο καλώδιο Aux στο τηλέφωνό σας και συνδέσετε το στη μονάδα κεφαλής. Ορισμένα τηλέφωνα και συσκευές αναπαραγωγής MP3 έχουν σχεδιαστεί για να εκπέμπουν σήματα ήχου μέσω σύνδεσης USB, όπως το αρχικό HTC Dream που χρησιμοποίησε μία μόνο υποδοχή μικροφώνου USB τόσο για έξοδο ρεύματος όσο και για ήχο, αλλά τα περισσότερα τηλέφωνα και συσκευές αναπαραγωγής MP3 έρχονται με ένα πρότυπο 3.5mm ή 2.5mm TRRS υποδοχή ακουστικών για κάποιο λόγο.

Η διαφορά μεταξύ του USB και του βοηθητικού αυτοκινήτου

Με απλά λόγια, το USB είναι μια ψηφιακή σύνδεση που μεταφέρει ψηφιακές πληροφορίες και μια τυπική βοηθητική υποδοχή TRRS 3,5 χιλ. Είναι μια αναλογική σύνδεση που αναμένει ένα αναλογικό σήμα ήχου. Υπάρχει κάποια επικάλυψη μεταξύ των δύο, καθώς υπάρχουν ακουστικά USB, αλλά τα ακουστικά USB απαιτούν ακόμα αναλογική είσοδο μέσω της σύνδεσης USB.

Η κύρια διαφορά μεταξύ USB και aux στο ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι ότι οι συνδέσεις USB έχουν σχεδιαστεί για να αποφορτίζουν την επεξεργασία των ηχητικών δεδομένων στη μονάδα κεφαλής, ενώ οι συνδέσεις aux μπορούν να μεταφέρουν μόνο ένα ήδη επεξεργασμένο σήμα. Αν δεν μπορείτε να συνδέσετε μια σειρά ακουστικών σε μια συσκευή, τότε δεν μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή στη βοηθητική είσοδο της μονάδας κεφαλής σας.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ακουστικών και των εξόδων γραμμής, γεγονός που είναι ένας από τους λόγους που οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν USB για την εκφόρτωση και την ενίσχυση της μονάδας κεφαλής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν συνδέετε ένα τηλέφωνο ή μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 στην είσοδο Aux σε μια μονάδα κεφαλής, καταλήγετε σε σωληνώσεις ένα ήδη ενισχυμένο σήμα που προορίζεται για ακουστικά παρά ένα σήμα γραμμής που δεν είναι ιδανικό από την άποψη της ποιότητας ήχου .

Αν ένα τηλέφωνο ή συσκευή αναπαραγωγής MP3 προσφέρει επιλογή εξόδου γραμμής, αυτό συνήθως θα παρέχει καλύτερο ήχο και το USB θα παρέχει επίσης καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά μόνο εάν η μονάδα κεφαλής έχει επίσης σύνδεση USB.

Γιατί δεν μπορείτε να συνδέσετε μια μονάδα USB Flash σε καλώδιο USB σε Aux

Όταν τοποθετείτε μουσική σε μονάδα flash USB ή σε τηλέφωνο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο αποθήκευσης, αποθηκεύεται ως ψηφιακό αρχείο. Το αρχείο συνήθως συμπιέζεται ως MP3, AAC, OGG ή άλλη μορφή εκτός αν αγοράσετε ψηφιακή μουσική υψηλής ανάλυσης . Για να ακούσετε τα αρχεία αυτά, πρέπει να διαβάσετε τα δεδομένα και να τα μετατρέψετε σε αναλογικό σήμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οδήγηση ακουστικών ή ηχείων. Είτε πρόκειται για λογισμικό σε έναν υπολογιστή, τηλέφωνο, συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή ακόμα και στην κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου σας, η διαδικασία είναι ουσιαστικά η ίδια.

Στην περίπτωση μιας μονάδας flash USB, αυτό που έχετε είναι παθητικά μέσα αποθήκευσης που περιέχουν δεδομένα τραγουδιού αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με αυτά τα δεδομένα. Όταν συνδέετε τη μονάδα στη σύνδεση USB συμβατής μονάδας κεφαλής ή συστήματος πληροφοριών ψυχαγωγίας, η κεντρική μονάδα θα την προσεγγίσει όπως ακριβώς και ο υπολογιστής σας. Η μονάδα κεφαλής διαβάζει δεδομένα από τη μονάδα δίσκου και μπορεί να αναπαράγει τα τραγούδια επειδή έχει το σωστό υλικολογισμικό ή λογισμικό για να το κάνει.

Όταν συνδέετε μια μονάδα flash USB σε ένα καλώδιο σύνδεσης USB και συνδέετε το καλώδιο σε μια θύρα aux στη μονάδα κεφαλής, δεν συμβαίνει τίποτα. Η μονάδα αντίχειρα δεν είναι σε θέση να εξάγει ένα ηχητικό σήμα και η είσοδος aux στη μονάδα κεφαλής δεν είναι σε θέση να διαβάσει τις ψηφιακές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη μονάδα.

Το ίδιο ισχύει για τηλέφωνα και συσκευές αναπαραγωγής MP3 που δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την παραγωγή ήχου μέσω της σύνδεσης USB. Η σύνδεση USB είναι ικανή να μεταφέρει ψηφιακά δεδομένα εμπρός και πίσω και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για τη φόρτιση της συσκευής, αλλά συνήθως δεν θα έχει σχεδιαστεί για να εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα.

Η μόνη περίπτωση που θα θέλατε ή θα χρειαστείτε να εξάγετε ήχο από τη σύνδεση USB ενός τηλεφώνου σε μια είσοδο aux στη μονάδα κεφαλής είναι εάν το τηλέφωνο δεν περιλαμβάνει επίσης υποδοχή ακουστικών. Ορισμένα τηλέφωνα, όπως το αρχικό G1 / HTC Dream, παρέλειψαν μια υποδοχή ακουστικών υπέρ της δυνατότητας εξόδου ήχου μέσω της σύνδεσης USB.

Ποια είναι τα καλώδια USB για Aux καλώδια;

Τα καλώδια USB σε Aux έχουν κάποιες χρήσεις, αλλά απέχουν πολύ από το καθολικό σε όλες τις συσκευές. Για παράδειγμα, μία χρήση για καλώδιο USB σε βοηθητικό είναι η σύνδεση ακουστικών USB στην υποδοχή ακουστικών 3,5 mm σε έναν υπολογιστή. Αυτό θα λειτουργήσει για ορισμένα ακουστικά που έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται αναλογικό σήμα ήχου με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν θα λειτουργήσει για άλλα ακουστικά που αναμένουν ψηφιακή έξοδο από τον υπολογιστή ή απαιτούν τροφοδοσία μέσω της σύνδεσης USB.

Η θήκη ενός άκρου όπου ένα καλώδιο USB σε βοηθητικό θα ήταν χρήσιμο για να ακούτε μουσική σε ένα αυτοκίνητο περιλαμβάνει ένα τηλέφωνο ή μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 όπως το παλιό HTC Dream που διαθέτει ένα μικρό ή μίνι USB και καμία υποδοχή ακουστικών. Τα τηλέφωνα και οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 σαν αυτό είναι ικανές να εκπέμπουν ήχο μέσω της σύνδεσης USB, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να συνδέσετε ένα καλώδιο USB σε Aux και να το λειτουργήσετε. Ωστόσο, η φόρτιση του τηλεφώνου ταυτόχρονα σε αυτή την περίπτωση είναι εφικτή μόνο με ένα καλώδιο Y που συνδέεται στη σύνδεση USB του τηλεφώνου και παρέχει τόσο έξοδο aux ήχου 3,5 mm για ήχο όσο και σύνδεση USB για τη διέλευση.