Συνδέστε σελιδοδείκτες Safari χρησιμοποιώντας τη θυρίδα Dropbox

Χρησιμοποιώντας το Cloud Storage, μπορείτε να διατηρήσετε όλους τους σελιδοδείκτες Safari του Mac σας στο Sync

Η συγχρονισμός των σελιδοδεικτών Safari του Mac σας είναι μια εύκολη διαδικασία, η οποία θα αυξήσει επίσης την παραγωγικότητά σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε συστηματικά πολλούς υπολογιστές Mac.

Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές έχω αποθηκεύσει ένα σελιδοδείκτη και αργότερα δεν κατάφερα να το βρω, γιατί δεν μπορούσα να θυμηθώ ποιο Mac χρησιμοποιούσα την εποχή εκείνη. Ο συγχρονισμός σελιδοδεικτών θέτει τέρμα στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε τη δική σας υπηρεσία συγχρονισμού σελιδοδεικτών σελιδοδεικτών. Επιλέξαμε το Safari για αυτόν τον οδηγό επειδή είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού για το Mac και επειδή ο Firefox έχει ενσωματωμένες δυνατότητες συγχρονισμού σελιδοδεικτών, οπότε πραγματικά δεν χρειάζεστε πολύ οδηγό για να ρυθμίσετε την υπηρεσία αυτή. (Απλώς πηγαίνετε στις προτιμήσεις του Firefox και ενεργοποιήστε τη λειτουργία συγχρονισμού.)

Θα κάνουμε μόνο συγχρονισμό των σελιδοδεικτών του Safari, αν και είναι δυνατό να συγχρονίσουμε άλλες πτυχές του προγράμματος περιήγησης του Safari, όπως η ιστορία και η λίστα των κορυφαίων ιστότοπων. Οι σελιδοδείκτες είναι η πιο σημαντική πτυχή του Safari που θέλω να είμαι συνεπής σε όλους τους Macs μου. Αν θέλετε να συγχρονίσετε άλλα στοιχεία, αυτός ο οδηγός πρέπει να παρέχει αρκετές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να το κάνετε.

Ο, τι χρειάζεσαι

Δύο ή περισσότερους Mac των οποίων τα προγράμματα περιήγησης θέλετε να συγχρονίσετε.

OS X Leopard ή αργότερα. Αυτός ο οδηγός θα πρέπει να λειτουργεί και σε προηγούμενες εκδόσεις του OS X , αλλά δεν μπορώ να τις δοκιμάσω. Αφήστε μας μια γραμμή εάν δοκιμάσετε αυτόν τον οδηγό με μια παλαιότερη έκδοση του OS X, και ενημερώστε μας πώς πήγε.

Dropbox, μία από τις αγαπημένες υπηρεσίες αποθήκευσης που βασίζονται σε cloud. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται σε σύννεφο, εφόσον παρέχει ένα πρόγραμμα-πελάτη Mac που καθιστά το χώρο αποθήκευσης σύννεφων να εμφανίζεται στο Mac ως ένας άλλος φάκελος Finder .

Λίγα λεπτά από το χρόνο σας και πρόσβαση σε όλους τους Mac που θέλετε να συγχρονίσετε.

Πάμε

  1. Κλείστε το Safari, αν είναι ανοιχτό.
  2. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Dropbox, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Dropbox και να εγκαταστήσετε τον πελάτη Dropbox για Mac. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον Οδηγό ρύθμισης Dropbox για Mac .
  3. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο φάκελο υποστήριξης του Safari, που βρίσκεται στο: ~ / Library / Safari. Η tilde (~) στο όνομα διαδρομής αντιπροσωπεύει τον αρχικό σας φάκελο. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε εκεί ανοίγοντας τον αρχικό φάκελο, μετά τον φάκελο Βιβλιοθήκη και στη συνέχεια φάκελο Safari.
  4. Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Lion ή αργότερα, δεν θα δείτε το φάκελο της Βιβλιοθήκης καθόλου, επειδή η Apple επέλεξε να την αποκρύψει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω οδηγό για να εμφανιστεί ξανά ο φάκελος της Βιβλιοθήκης στο Lion: OS X Lion Κρύβει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας .
  5. Αφού ανοίξετε το φάκελο ~ / Library / Safari, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλά από τα αρχεία υποστήριξης που χρειάζεται το Safari. Συγκεκριμένα, περιέχει το αρχείο Bookmarks.plist, το οποίο περιέχει όλους τους σελιδοδείκτες του Safari.
  6. Θα κάνουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου σελιδοδεικτών, μόνο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τα επόμενα βήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε το Safari προτού ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Bookmarks.plist και επιλέξτε "Διπλότυπο" από το αναδυόμενο μενού.
  1. Το διπλό αρχείο θα ονομάζεται Bookmarks copy.plist. Μπορείτε να αφήσετε το νέο αρχείο όπου είναι. δεν θα παρεμβαίνει σε τίποτα.
  2. Ανοίξτε το φάκελο Dropbox σε άλλο παράθυρο Finder.
  3. Σύρετε το αρχείο Bookmarks.plist στο φάκελο Dropbox.
  4. Το Dropbox θα αντιγράψει το αρχείο στην αποθήκευση σύννεφου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, στο εικονίδιο του αρχείου θα εμφανιστεί ένα πράσινο σημάδι ελέγχου.
  5. Αφού μετακινήσαμε το αρχείο σελιδοδεικτών, πρέπει να πούμε στο Safari πού είναι, διαφορετικά, το Safari θα δημιουργήσει ένα νέο κενό αρχείο σελιδοδεικτών την επόμενη φορά που θα το ξεκινήσει.
  6. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  7. Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή τερματικού:
    1. ln -s ~ / Dropbox / Bookmarks.plist ~ / Βιβλιοθήκη / Safari / Bookmarks.plist
  8. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε για να εκτελέσετε την εντολή. Στη συνέχεια, το Mac σας θα δημιουργήσει μια συμβολική σύνδεση μεταξύ της τοποθεσίας. Το Safari αναμένει να βρει το αρχείο σελιδοδεικτών και τη νέα του θέση στον φάκελο Dropbox.
  9. Για να επαληθεύσετε ότι ο συμβολικός σύνδεσμος λειτουργεί, ξεκινήστε το Safari. Θα πρέπει να δείτε όλους τους σελιδοδείκτες σας στο πρόγραμμα περιήγησης.

Συγχρονισμός του Safari σε επιπλέον Mac

Με το κύριο Mac που αποθηκεύει τώρα το αρχείο Bookmarks.plist στο φάκελο Dropbox, είναι καιρός να συγχρονίσετε τους άλλους Mac σας με το ίδιο αρχείο. Για να γίνει αυτό, θα επαναλάβουμε τα περισσότερα από τα ίδια βήματα που εκτελέσαμε παραπάνω, με μία εξαίρεση. Αντί να μετακινήσετε κάθε αντίγραφο του Mac του αρχείου Bookmarks.plist στο φάκελο Dropbox, θα διαγράψουμε τα αρχεία αντί. Αφού τα διαγράψουμε, θα χρησιμοποιήσουμε το Terminal για να συνδέσουμε το Safari στο ενιαίο αρχείο Bookmarks.plist που βρίσκεται στο φάκελο Dropbox.

Έτσι, η διαδικασία θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Εκτελέστε τα βήματα 1 έως 7.
  2. Σύρετε το αρχείο Bookmarks.plist στον κάδο απορριμμάτων.
  3. Εκτελέστε τα βήματα 12 έως 15.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον συγχρονισμό του αρχείου σελιδοδεικτών του Safari. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους ίδιους σελιδοδείκτες σε όλους τους Mac σας. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στους σελιδοδείκτες σας, συμπεριλαμβανομένων προσθηκών, διαγραφών και οργάνωσης , θα εμφανίζονται σε κάθε Mac που συγχρονίζεται με το ίδιο αρχείο σελιδοδεικτών.

Κατάργηση συγχρονισμού σελιδοδείκτη Safari

Μπορεί να έρθει μια εποχή που δεν θέλετε πλέον να συγχρονίζετε τους σελιδοδείκτες του Safari με τη χρήση αποθηκευτικού χώρου που βασίζεται σε σύννεφο, όπως το Dropbox ή έναν από τους ανταγωνιστές του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη χρήση μιας έκδοσης του OS X που περιλαμβάνει iCloud υποστήριξη. iClouds ενσωματωμένη υποστήριξη για συγχρονισμό Σελιδοδείκτες Safari μπορεί να είναι πολύ πιο αξιόπιστη.

Για να επιστρέψετε το Safari στην αρχική του κατάσταση μη συγχρονισμού σελιδοδεικτών, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Κλείστε το Safari.
  2. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο φάκελο Dropbox.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο Bookmarks.plist στο φάκελο Dropbox και επιλέξτε Αντιγραφή 'Bookmarks.plist' από το αναδυόμενο μενού.
  4. Ανοίξτε ένα δεύτερο παράθυρο Finder και μεταβείτε στο / / Library / Safari. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιλέξετε Μετάβαση από το παράθυρο Finder, και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option. Η βιβλιοθήκη θα εμφανιστεί τώρα στη λίστα μενού με μέρη και φακέλους που μπορείτε να ανοίξετε. Επιλέξτε Βιβλιοθήκη από τη λίστα μενού. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο Safari στο φάκελο Βιβλιοθήκη.
  5. Στο παράθυρο Finder ανοίξτε στο φάκελο Safari, βρείτε μια κενή περιοχή, στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση στοιχείου από το αναδυόμενο μενού.
  6. Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το υπάρχον αρχείο Bookmarks.plist. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αντικαταστήσετε τη συμβολική σύνδεση που δημιουργήσατε νωρίτερα με το τρέχον αντίγραφο Dropbox του αρχείου σελιδοδεικτών.

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το Safari και όλοι οι σελιδοδείκτες σας θα πρέπει να είναι παρόντες και δεν θα είναι πλέον συγχρονισμένοι με άλλες συσκευές.