Είστε προστατευμένοι από το 911 με VoIP;

Κλήσεις έκτακτης ανάγκης με VoIP

911 είναι η αμερικανική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, η οποία αντιστοιχεί στο 112 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει τώρα μια βελτιωμένη έκδοση του 911 που είναι το E911 . Εν ολίγοις, είναι ο αριθμός που καλείτε για μια κλήση έκτακτης ανάγκης.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις έκτακτης ανάγκης όποτε χρειάζεται. Εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία VoIP , δηλαδή μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω Internet, ενδεχομένως παρακάμπτοντας το δίκτυο PSTN, δεν είστε βέβαιοι να έχετε 911. Κατά την υπογραφή σύμβασης με πάροχο υπηρεσιών VoIP, πρέπει να ξέρετε είτε μπορείτε να καλέσετε κλήσεις έκτακτης ανάγκης είτε όχι, έτσι ώστε αν δεν μπορείτε, να λάβετε τις προκαταρκτικές σας προφυλάξεις. Ο απλούστερος τρόπος να το γνωρίσεις είναι να τους ρωτήσεις.

Το Vonage, για παράδειγμα, υποστηρίζει τη δρομολόγηση 911 ή την κλήση έκτακτης ανάγκης στις περισσότερες περιοχές δημόσιας ασφάλειας, αλλά πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό. Παρακάτω υπάρχει ένα μικρό τμήμα της συμφωνίας παροχής υπηρεσιών Vonage σχετικά με τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης:

"Αναγνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι η κλήση 911 δεν λειτουργεί εκτός εάν έχετε ενεργοποιήσει με επιτυχία τη δυνατότητα 911 κλήσης ακολουθώντας τις οδηγίες από το σύνδεσμο" Dial 911 "στον πίνακα ελέγχου σας και μέχρι να γίνει μεταγενέστερη αυτή η επιβεβαίωση της ενεργοποίησης μέσω ενός μηνύματος επιβεβαίωσης. Αναγνωρίζετε και καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να καλέσετε 911 από αυτήν τη γραμμή εκτός και αν λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης.
"... Η μη παροχή της τρέχουσας και σωστής φυσικής διεύθυνσης και της τοποθεσίας του εξοπλισμού Vonage ακολουθώντας τις οδηγίες από το σύνδεσμο" Dial 911 "στο ταμπλό σας θα έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε επικοινωνία 911 που μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένη τοπική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης προμηθευτής."

VoIP και 911

Το 2005, δύο μέλη μιας οικογένειας στις ΗΠΑ πυροβολήθηκαν και η ζωή άλλων ατόμων στο σπίτι ήταν σε κίνδυνο. Το σπίτι ήταν εξοπλισμένο με τηλεφωνικό σύστημα VoIP. Ένα άτομο προσπάθησε να καλέσει το 911 αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Ευτυχώς, είχε το χρόνο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο PSTN ενός γείτονα. Αργότερα, υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών VoIP.

Το VoIP παρουσιάζει πρόβλημα με κλήσεις έκτακτης ανάγκης και οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν πολύ αργό ρυθμό για να το προσθέσουν στα πακέτα τους. Είναι τελικά μάλλον απίθανο να βρούμε μια υπηρεσία με εγκατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν υπάρχει, τότε θα πρέπει να ρωτήσω για μια άλλη μεγάλη ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία του.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης στις υπηρεσίες VoIP είναι τεχνικές και πολιτικές. Αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο POTS (απλό τηλεφωνικό σύστημα), ακόμα και αν έχετε διακοπή ρεύματος, μπορείτε ακόμα να πραγματοποιείτε κλήσεις. Αλλιώς, για τις προπληρωμένες γραμμές, ακόμη και αν δεν έχετε καμία πίστωση για την πραγματοποίηση κλήσης, μπορείτε ακόμα να καλέσετε τους δωρεάν αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για VoIP και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε

Η πρώτη και πιο απλή λύση είναι να έχετε μια κανονική τηλεφωνική συσκευή PSTN (σταθερής τηλεφωνίας) στο σπίτι ή στο γραφείο σας, μαζί με το σύστημα VoIP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βασιστείτε στο κανονικό τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Εάν δεν θέλετε να κάνετε τον κόπο να εγκαταστήσετε ή να διατηρήσετε μια γραμμή για το κανονικό τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Ένα άλλο εύκολο και φθηνό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε έναν μόνιμο δείκτη για να καταγράψετε τον πλήρη (και πληρωμένο) αριθμό τηλεφώνου του πλησιέστερου αποστολέα δημόσιας ασφάλειας ή του αστυνομικού τμήματος. Μπορείτε να το κάνετε κοντά σε κάθε τηλέφωνο που έχετε συνδεδεμένο στο δίκτυο VoIP. Καλέστε τον αριθμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι μάλλον ντεμοντέ, θα λέγατε, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο μια μέρα. Αν δεν θέλετε να είστε παλιομοδίτικος, διαμορφώστε τα τηλέφωνα VoIP για να κάνετε κλήσεις ταχείας κλήσης στον πλήρη αριθμό έκτακτης ανάγκης. Θα αποθηκευτεί στη μνήμη. Μπορείτε ίσως να σκεφτείτε το 9-1-1 ως βασικό συνδυασμό!