Αναθεώρηση προϊόντων: August Smart Lock με το HomeKit

"Γεια σου Siri, κλειδώσω την μπροστινή πόρτα;"

Ο Siri , εικονικός βοηθός της Apple, γίνεται όλο και πιο ευέλικτος κάθε μέρα. Στο παρελθόν, ο Siri μπορούσε να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις, να θέσει συναγερμούς, να σας πει τον καιρό και τα ασήμαντα πράγματα αυτής της φύσης. Κάθε επανάληψη του iOS φαίνεται να φέρνει μαζί του νέες δυνατότητες Siri.

Πληκτρολογήστε: Apple HomeKit. Το πρότυπο HomeKit της Apple παρέχει ακόμα μία επέκταση της προσέγγισης του Siri. Το HomeKit επιτρέπει στη Siri να ελέγχει τεχνολογίες αυτοματισμού στο σπίτι, όπως θερμοστάτες, φωτιστικά και συσκευές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών μανδάλων.

Εκεί βρίσκεται ο νέος Smart Lock από τον Αύγουστο. Ο Αύγουστος κυκλοφόρησε πρόσφατα το Smart Lock με δυνατότητα ενεργοποίησης του August HomeKit, δίνοντάς σας τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου πάνω από το μανδάλωμά σας μέσω του Siri.

Αυτή είναι η δεύτερη επανάληψη του Smart Lock του Αυγούστου και η πρώτη που είναι ενεργοποιημένη στο HomeKit.

Αυτή η έξυπνη κλειδαριά δεν είναι μια πλήρης αντικατάσταση υλικού κλειδώματος όπως αυτές που προσφέρονται από την Kwikset και την Shlage. Το Smart Lock του Αυγούστου συνδέεται με τον υπάρχοντα κρίκο σας, ώστε να αντικαθιστάτε μόνο το τμήμα εσωτερικής πόρτας της κλειδαριάς σας, το εξωτερικό (πλευρά κλειδιού) παραμένει το ίδιο και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κλειδαριά ως τυπικό κλείστρο που λειτουργεί με κλειδί. Αυτό κάνει την κλειδαριά τέλεια για καταστάσεις διαμερισμάτων και ενοικίασης όπου δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσετε μια νέα κλειδαριά.

Τα εσωτερικά στοιχεία της κλειδαριάς είναι εκεί όπου συμβαίνει η πραγματική μαγεία. Η κλειδαριά του Αυγούστου περιλαμβάνει έναν κινητήρα, τις μπαταρίες, τον μηχανισμό κλειδώματος και τα ασύρματα εξαρτήματα όλα σε μια κομψή κυλινδρική συσκευασία που αντικαθιστά εύκολα τα εσωτερικά εξαρτήματα του μπουζί σας. Η εγκατάσταση απαιτεί μόνο την αφαίρεση / αντικατάσταση των δύο βιδών που υπάρχουν ήδη και την αφαίρεση του εσωτερικού μηχανισμού αντίρρησης αντίχειρα, ο οποίος αντικαθίσταται από τη μονάδα του Αυγούστου.

Ας ρίξουμε μια σε βάθος ματιά στο August Smart Lock με την υποστήριξη HomeKit.

Αποσύνδεση και πρώτη εμφάνιση:

Η κλειδαριά του Αυγούστου έρχεται τακτοποιημένα σε ένα βιβλίο-όπως κιβώτιο. Η κλειδαριά και άλλα υλικά προστατεύονται καλά με αφρώδες και πλαστικό κάλυμμα και οι οδηγίες και το υλικό τοποθέτησης είναι συσκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο να δείτε και να οργανώσετε όλα τα εξαρτήματα για εγκατάσταση.

Η συσκευασία του προϊόντος είναι πολύ "τύπου Apple", ίσως επειδή ο Αύγουστος ξέρει ότι το πακέτο αυτό είναι πιθανό να κατευθύνεται στα σπίτια ανθρώπων που το αγόρασαν αποκλειστικά για την ενσωμάτωση στο HomeKit (Siri) ή ίσως απλώς θέλουν να ξέρετε ότι ενδιαφέρονται για αυτά είδος λεπτομέρειας, όποια και αν είναι η αιτία, η συσκευασία σάς κάνει να πιστεύετε ότι ο Αύγουστος είναι μια επιχείρηση με λεπτομέρειες.

Εγκατάσταση:

Εάν έχετε ένα διαμέρισμα όπως το κάνω, κάνοντας αλλαγές στην κλειδαριά της μπροστινής πόρτας σας μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ανησυχίας. Ανησυχείτε "τι θα συμβεί αν το βγάλω αυτό και πρέπει να καλέσω τον ιδιοκτήτη μου;" Ευτυχώς, η εγκατάσταση ήταν ένα αεράκι. Υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο κομμάτια υλικού που πρέπει να εγκαταστήσετε εκτός από την κλειδαριά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατσαβίδι και κάποια ταινία κάλυψης και συμπεριέλαβαν ακόμη και την ταινία που χρειάζεστε (απλά όχι το κατσαβίδι).

Βασικά, για να εγκαταστήσετε αυτή την κλειδαριά, το μόνο που κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα κομμάτι ταινίας πάνω από την κλειδαριά στο εξωτερικό της πόρτας για να το κρατήσετε στη θέση του ενώ εργάζεστε στο εσωτερικό. Βγάζετε τις δύο βίδες που περνούν από το μανδάλωμά σας, τοποθετήστε τη συμπεριλαμβανόμενη πλάκα στήριξης, βάλτε τις αρχικές βίδες πίσω μέσα από την πλάκα συναρμολόγησης, επιλέξτε και συνδέστε ένα από τα τρία κομμάτια περιστρεφόμενης κλειδαριάς που βασίζονται στο εμπορικό σήμα του deadbolt που έχετε, επάνω στη βάση, τραβήξτε δύο αποχωρούντες για να το κλειδώσετε στη θέση του, και τελειώσατε. Κυριολεκτικά χρειάστηκε λιγότερο από 10 λεπτά από το άνοιγμα της συσκευασίας για να γίνει με το τοποθετημένο στην πόρτα.

Οι 4 μπαταρίες 2ΑΑ είναι ήδη εγκατεστημένες στην κλειδαριά, αφαιρώντας μια πλαστική γλωττίδα μπαταρίας είναι όλα όσα απαιτούνται για την ενεργοποίηση της κλειδαριάς. Όλα τα υπόλοιπα από το σημείο αυτό προς τα εμπρός γίνεται μέσω της εφαρμογής smartphone του Αυγούστου, μιας δωρεάν εφαρμογής που έχει μεταφορτωθεί από το App Store της Apple ή από το Google Play (ανάλογα με το είδος του τηλεφώνου που διαθέτετε).

Η κλειδαριά χρησιμοποιεί Bluetooth Low Energy (BLE) για επικοινωνία με το τηλέφωνό σας, ώστε να έχετε ενεργοποιημένο το Bluetooth για να λειτουργεί με το τηλέφωνό σας.

Χαρακτηριστικά και Χρήση:

Η ίδια η κλειδαριά αισθάνεται συμπαγής, έχει την κορφή που θα περίμενε κανείς από μια κλειδαριά ποιότητας. Το κάλυμμα της μπαταρίας διαθέτει μαγνήτες που τη διατηρούν με ασφάλεια στη κλειδαριά και διατηρούν το λογότυπο και τα φώτα ένδειξης ευθυγραμμισμένα σωστά. Είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθεί, αλλά οι μαγνήτες είναι αρκετά ισχυροί ώστε να μην πέσουν κατά την κανονική χρήση.

Ο μηχανισμός περιστροφής είναι ασφαλής. Προτιμώ το κοίλο βλέμμα του παλιού στιλ κλειδαριάς πάνω στο νέο σχέδιο επειδή ο παλαιότερος φαίνεται ότι θα ήταν ευκολότερο να πει εάν ήταν κλειδωμένο από όλη την αίθουσα.

Η ενδεικτική λυχνία στο κλείδωμα αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο όταν η ασφάλεια κλειδώνει και έπειτα επιστρέφει στο πράσινο όταν αποσυνδέεται. Ο τρόπος με τον οποίο τα φώτα μετακινούνται σε ένα μοτίβο κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας είναι εντυπωσιακός και προσθέτει έναν "μυστικό πράκτορα" στο προϊόν. Τόσο το ξεκλείδωμα όσο και το κλείδωμα από την απομακρυσμένη πλευρά του συνοδηγού συνοδεύονται όχι μόνο από τα φώτα αλλά και από διαφορετικούς ήχους επιβεβαίωσης, ώστε να μπορείτε να ακούσετε πότε έχει κλειδωθεί ή αποσυνδεθεί η κλειδαριά. Οι ήχοι ακούγονται μόνο όταν το κλείδωμα ή το ξεκλείδωμα γίνεται από απόσταση, όχι όταν γίνεται χειροκίνητα.

Το εύρος λειτουργίας της κλειδαριάς μέσω Bluetooth μόνο ήταν καλό και εάν η κλειδαριά έχει συνδυαστεί με την προαιρετική σύνδεση August (ουσιαστικά μια γέφυρα Bluetooth σε Wi-Fi που συνδέεται σε μια ηλεκτρική πρίζα κοντά στην κλειδαριά) η εμβέλεια είναι λίγο πολύ απεριόριστη. Το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα από απόσταση χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σύνδεσης φάνηκε να λειτουργεί ως διαφημιζόμενος αν και υπήρξε περιστασιακά καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων για την απόκτηση της τρέχουσας κατάστασης της κλειδαριάς (είτε ήταν κλειδωμένη είτε ξεκλειδωμένη) και μερικές φορές χρειάστηκαν αρκετές βρύσες στο κλείδωμα / ξεκλειδώστε το κουμπί για να ξεκλειδώσετε ή να κλειδώσετε την πόρτα.

Όταν χρησιμοποιείται τοπικά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (όχι μέσω του κυψελοειδούς δικτύου), η καθυστέρηση από την πάτησή της από το πάτημα του κουμπιού της εφαρμογής έναντι της ενεργοποίησης ή της αποσύνδεσης της κλειδαριάς ήταν ελάχιστη. Η απόκριση ήταν σχεδόν στιγμιαία με σχεδόν καθόλου αισθητή καθυστέρηση.

Siri (HomeKit) Ολοκλήρωση:

Μόλις εγκατασταθεί και ρυθμιστεί σωστά η κλειδαριά, μπορεί να ελεγχθεί από το Siri. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε στο Siri "Κλείδωμα της μπροστινής πόρτας" ή "Ξεκλείδωμα της μπροστινής πόρτας" και θα συμμορφωθεί με το αίτημά σας.

Επιπλέον, η Siri μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση της κλειδαριάς, όπως εάν είναι κλειδωμένη ή ξεκλειδωμένη. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Siri, κλειδώσαμε την μπροστινή πόρτα;" και θα διερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση της και θα σας ενημερώσει αν το κάνατε ή όχι.

Δεδομένου ότι επιτρέποντας στο Siri να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει κάποιες πόρτες είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση, έχει υπάρξει κάποια ασφάλεια που προστέθηκε έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει αυτό το αίτημα εάν έχει ενεργοποιηθεί η οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Εάν επιχειρήσετε μια εντολή που θα παρακάμψει την ασφάλεια της κλειδαριάς οθόνης, η Siri θα πει κάτι όπως "Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας." Αυτό κρατά τους ξένους να έχουν το Siri ξεκλειδώσετε την πόρτα σας αν τυχόν αφήσετε το τηλέφωνό σας χωρίς επιτήρηση.

Apple Watch Integration:

Ο Αύγουστος προσφέρει επίσης μια εφαρμογή σύνταξης Apple Watch που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε και να κλειδώσετε την πόρτα σας από το Apple Watch. Επιπλέον, το Siri στο Apple Watch σας μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία ξεκλειδώματος και κλειδώματος ακριβώς όπως και στο τηλέφωνο. Αυτό είναι εξαιρετικά βολικό όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα και το τηλέφωνό σας βρίσκεται στην τσέπη σας και χρειάζεστε την πόρτα ανοιχτή. Απλά κρατήστε το ρολόι σας μέχρι το στόμα σας και αφήστε το Siri να ξεκλειδώσει την πόρτα για σας!

Εικονικά κλειδιά και ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες:

Αυτή η έξυπνη κλειδαριά επιτρέπει επίσης στον ιδιοκτήτη της κλειδαριάς να στέλνει εικονικά κλειδιά σε άλλους ώστε να μπορούν να ξεκλειδώσουν και να κλειδώσουν την πόρτα χωρίς να χρειάζονται φυσικό κλειδί. Οι ιδιοκτήτες κλειδαριών μπορούν να στείλουν "προσκαλεί" για να παρέχουν πρόσβαση σε άλλους. Μπορούν να περιορίσουν τους προσκεκλημένους στην πρόσβαση "φιλοξενούμενων" που έχουν περιορισμένο προνόμιο ή μπορούν να τους δώσουν την ιδιότητα "ιδιοκτήτη" που τους επιτρέπει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες κλειδώματος και τις διοικητικές ικανότητες.

Τα εικονικά κλειδιά μπορούν να είναι είτε προσωρινά είτε μόνιμα και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή από έναν ιδιοκτήτη κλειδαριάς. Ο Αύγουστος συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες, όπως η AirBNB, για να επεκτείνει τη χρησιμότητα του Smart Lock σε καταστάσεις όπως η ενοικίαση σπιτιού διακοπών.

Αυτή η κλειδαριά ενσωματώνεται επίσης με άλλα προϊόντα του Αυγούστου, όπως η κάμερα Doorbell και το Smart Keypad

Περίληψη:

Η έξυπνη κλειδαριά του August με την ενσωμάτωση HomeKit (Siri) είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση στο προηγούμενο Smart Lock του Αυγούστου. Το ταιριάζει με το τελείωμα είναι στην ίδια με τα προϊόντα της Apple. Η ενσωμάτωση του Siri λειτουργεί όπως διαφημίζεται. Εκείνοι που αγκαλιάζουν τις έξυπνες τεχνολογίες αυτοματισμού στο σπίτι σίγουρα θα αγαπήσουν τα χαρακτηριστικά που προσφέρει αυτή η κλειδαριά.