Τι είναι το Siri; Πώς μπορεί να βοηθήσει το Siri;

Μια ματιά στον προσωπικό βοηθό της Apple για iOS

Ξέρετε ότι το iPad σας έρχεται με έναν προσωπικό βοηθό; Το Siri είναι αρκετά ικανό να προγραμματίζει εκδηλώσεις, να θέτει υπενθυμίσεις, να μετράει ένα χρονοδιακόπτη και ακόμα και κρατήσεις κρατήσεων στα αγαπημένα σας εστιατόρια. Στην πραγματικότητα, το Siri επεκτείνει πολλές λειτουργίες του iPad στη φωνή σας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να παρακάμψετε την πληκτρολόγηση στο πληκτρολόγιο και να πάρετε αντίγραφο της φωνητικής υπαγόρευσης.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το Siri;

Το Siri είναι πιθανώς ήδη ενεργοποιημένο για τη συσκευή σας, αλλά αν όχι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να τροποποιήσετε το Siri ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του iPad , επιλέγοντας Γενικά από το αριστερό μενού και στη συνέχεια πιέζοντας το Siri από τις γενικές ρυθμίσεις.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το "Hey Siri", το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε το Siri λέγοντας "Hey Siri" αντί να πιέζετε το κουμπί Home. Για μερικά iPads, το "Hey Siri" θα λειτουργήσει μόνο όταν το iPad είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ενέργειας, και κάποια παλαιότερα μοντέλα δεν έχουν πρόσβαση στο "Hey Siri" καθόλου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις Siri για να αλλάξετε τη φωνή του Siri από θηλυκό σε αρσενικό . Μπορείτε να αλλάξετε την προφορά ή τη γλώσσα της.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Siri;

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Siri κρατώντας πατημένο το κουμπί Home στο iPad σας. Αφού πατήσετε για λίγα δευτερόλεπτα, το iPad θα σας ειδοποιήσει και η οθόνη θα αλλάξει στη διεπαφή Siri. Το κάτω μέρος αυτής της διεπαφής έχει πολύχρωμες γραμμές που δείχνουν ότι η Siri ακούει. Απλά ρωτήστε την μια ερώτηση για να ξεκινήσετε.

Τι πρέπει να ρωτήσω το Siri;

Το Siri έχει σχεδιαστεί ως προσωπικός βοηθός ανθρώπινης γλώσσας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε μαζί της, όπως και αν ήταν άνθρωπος, και αν μπορεί να κάνει ό, τι ζητάτε, θα πρέπει να λειτουργήσει. Μπορείτε να πειραματιστείτε ζητώντας της σχεδόν τίποτα. Ίσως να εκπλαγείτε με αυτό που μπορεί να καταλάβει ή ακόμα και μερικές από τις αστείες ερωτήσεις που μπορεί να απαντήσει . Εδώ είναι μερικά από τα βασικά:

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Siri για φωνητική υπαγόρευση;

Το πληκτρολόγιο του iPad διαθέτει ειδικό κλειδί με μικρόφωνο σε αυτό. Εάν πατήσετε αυτό το μικρόφωνο, θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία φωνητικής υπαγόρευσης του iPad. Αυτή η λειτουργία προσφέρεται οποτεδήποτε έχετε στην οθόνη ένα από τα βασικά πληκτρολόγια στην οθόνη, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις περισσότερες εφαρμογές. Και η φωνητική υπαγόρευση δεν σταματάει με λόγια. Μπορείτε να εισαγάγετε ένα κόμμα λέγοντας "κόμμα" και ακόμη και εντολή στο iPad να "ξεκινήσει μια νέα παράγραφο". Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φωνητική υπαγόρευση στο iPad .

Είναι Siri πάντα διαθέσιμο; Πώς λειτουργεί?

Το Siri λειτουργεί αποστέλλοντας τη φωνή σας στους διακομιστές της Apple για μια ερμηνεία και στη συνέχεια μετατρέποντας την ερμηνεία σε μια ενέργεια. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι η Siri δεν λειτουργεί αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της αποστολής της φωνής σας στην Apple είναι ότι ο μηχανισμός που ερμηνεύει τις φωνητικές σας εντολές είναι πολύ πιο ισχυρός από ότι θα μπορούσε να υπάρχει στο iPad. Μπορεί να «μάθει» τη φωνή σας, να πάρει την προφορά σας για να καταλάβει καλύτερα τι λέτε όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε το Mac σας για να ενεργοποιήσετε το Siri με φωνή, αν θέλετε.

Είναι το Siri Better από τον Προσωπικό Βοηθό της Google, το Cortana της Microsoft ή η Alexa της Amazon;

Η Apple είναι γνωστή για τον καθορισμό των τάσεων και η Siri δεν διαφέρει. Η Google, το Amazon και η Microsoft έχουν αναπτύξει τη δική τους φωνητική αναγνώριση, βοηθός. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κρίνουμε ποιο είναι το καλύτερο και, ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος για να τους φτιάξουμε ο ένας εναντίον του άλλου.

Ο "καλύτερος" προσωπικός βοηθός είναι αυτός που συνδέεστε με τους περισσότερους. Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως προϊόντα της Apple, η Siri θα κερδίσει. Είναι συνδεδεμένο με το Ημερολόγιο της Apple, τις Σημειώσεις, τις Υπενθυμίσεις κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε κυρίως προϊόντα της Microsoft, η Cortana μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα.

Ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η συσκευή που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Siri για να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή σας με Windows. Και αν έχετε iPad σας στα χέρια σας, ανοίγοντας την εφαρμογή Google μόνο για να κάνετε μια φωνητική αναζήτηση είναι ένα πάρα πολύ πολλά όταν μπορείτε να ζητήσετε απλά Siri.