Εργασία με εικόνες στο Microsoft Word

Η δυνατότητα εισαγωγής και επεξεργασίας εικόνων στο Word είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος - παίρνει το Word πέρα ​​από έναν κανονικό επεξεργαστή κειμένου και σας επιτρέπει να επιτύχετε αποτελέσματα που προσεγγίζουν τα αποτελέσματα ενός προγράμματος εκτύπωσης desktop.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θα προειδοποιήσουν να μην χρησιμοποιήσετε το Word για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας. Θα έχετε πολύ λίγο έλεγχο της ανάλυσης των εικόνων σας και, αρκετά παράξενα, όταν περικόψετε μια εικόνα στο Word, το Word αποθηκεύει ολόκληρη την εικόνα με το αρχείο, αλλά τοποθετεί ένα "χαλάκι" γύρω από την περικομμένη περιοχή.

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο, αλλά μπορεί να σημαίνει τεράστια μεγέθη αρχείων που καθιστούν τα έγγραφα δύσκολα να μοιράζονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τρώνε πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο.

Τοποθετήστε την εικόνα σε ένα έγγραφο του Word

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εισαγωγής μιας εικόνας στο έγγραφό σας στο Word. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε τη φωτογραφία από την Εξερεύνηση των Windows στο έγγραφό σας. (Ναι, είναι τόσο εύκολο!)

Αλλά ο παραδοσιακός τρόπος εισαγωγής μιας εικόνας είναι να χρησιμοποιήσετε το μενού Εισαγωγή:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή
  2. Επιλέξτε Εικόνα
  3. Στο υπομενού, επιλέξτε Από αρχείο

Επιλέξτε την εικόνα σας

Εάν επιλέξετε να εισαγάγετε μια εικόνα από το μενού Εισαγωγή, ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή εικόνας. Επιλέξτε την εικόνα σας επισημαίνοντάς την και κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή. Ή, μπορείτε απλά να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο εικόνας. Η εικόνα θα εμφανιστεί στο έγγραφό σας.

Επεξεργασία μεγέθους εικόνας

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να διαμορφώσετε την εικόνα σας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Αλλά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών του Word για απλές αλλαγές.

Για να αλλάξετε το μέγεθος μιας φωτογραφίας, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτήν και να χρησιμοποιήσετε τα γωνιακά πλαίσια για να το αλλάξετε το μέγεθος. Ή, εάν χρειάζεστε περισσότερη ακρίβεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση εικόνας:

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Μορφοποίηση εικόνας
  2. Στο παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση εικόνας (Picture Format), κάντε κλικ στην καρτέλα Μέγεθος
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλαίσια Ύψος και Πλάτος στην κορυφή για να εισαγάγετε μέγεθος σε ίντσες
  4. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλαίσια Ύψος και Πλάτος στην ενότητα κλίμακας για να καθορίσετε το μέγεθος ως ποσοστό
  5. Απενεργοποιήστε την αναλογία διαστάσεων κλειδώματος εάν δεν θέλετε να διατηρήσετε την τρέχουσα αναλογία πλάτους προς ύψος
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK

Συμπίεση εικόνων

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Word για να επεξεργαστείτε φωτογραφίες ή ακόμη και αν συμπεριλαμβάνετε συχνά εικόνες στο έγγραφό σας Word , θα θέλετε να εξοικειωθείτε με το κουμπί "Συμπίεση εικόνων" στη γραμμή εργαλείων Εικόνες. Ενώ δεν θα σας δώσει απόλυτο έλεγχο των εικόνων σας στο Word, θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το μέγεθος αρχείου των εγγράφων που περιέχουν εικόνες.

  1. Κάντε κλικ σε μια εικόνα στο έγγραφό σας
  2. Στη γραμμή εργαλείων "Εικόνα", κάντε κλικ στο κουμπί "Συμπίεση εικόνων" (είναι το ένα με τα βέλη και στις τέσσερις γωνίες)
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Συμπίεση εικόνων , παρουσιάζονται επιλογές για τον τρόπο επεξεργασίας του Word από τις εικόνες σας
  4. Για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σας σε όλες τις εικόνες στο έγγραφό σας, κάντε κλικ στο κουμπί δίπλα στην επιλογή Όλες οι εικόνες σε ένα έγγραφο στην ενότητα Εφαρμογή σε
  5. Στην επιλογή Επιλογές, μπορείτε να επιλέξετε να συμπιέσετε τις φωτογραφίες σας ή / και να διαγράψετε τις περικομμένες περιοχές της εικόνας σας επιλέγοντας το κατάλληλο κουτί
  6. Μόλις κάνετε τις αλλαγές σας, κάντε κλικ στο OK

Επεξεργασία διάταξης εικόνας

Το Word σάς παρέχει μια ποικιλία επιλογών για την αλλαγή της διάταξης της εικόνας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε το κείμενο τυλιγμένο γύρω από την εικόνα ή μπορείτε να εισάγετε την εικόνα εν σειρά με το κείμενο του εγγράφου.

Για να αλλάξετε τις επιλογές διάταξης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα στο έγγραφό σας
  2. Επιλέξτε Μορφοποίηση εικόνας
  3. Ανοίξτε την καρτέλα Διάταξη
  4. Επιλέξτε πώς θέλετε να εμφανίζεται η εικόνα σας 5. Για προχωρημένες επιλογές, όπως το μέγεθος χώρου γύρω από την εικόνα, κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους

Προσθέστε μια λεζάντα στη φωτογραφία σας

Μια λεζάντα θα διευκρινίσει την εικόνα σας στους αναγνώστες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποδώσει την εικόνα σε μια συγκεκριμένη πηγή. Ή μπορεί να σας βοηθήσει να αναφέρετε την εικόνα σε άλλα μέρη του εγγράφου.

Για να προσθέσετε μια λεζάντα στην εικόνα σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε λεζάντα
  2. Στο παράθυρο διαλόγου Λεζάντα, πληκτρολογήστε τη λεζάντα σας στο κουτί με την ετικέτα "Caption"
  3. Επιλέξτε μια ετικέτα για τη λεζάντα της επιλογής Εξαίρεση ετικέτας από τη λεζάντα
  4. Αν δεν σας αρέσουν οι επιλογές της ετικέτας, δημιουργήστε ένα νέο με ένα κλικ Νέο ετικέτα
  5. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Θέση για να επιλέξετε τη θέση της λεζάντας

Η λεζάντα σας θα εμφανιστεί δίπλα, κάτω ή πάνω από τη φωτογραφία, ανάλογα με την επιλογή σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και να βοηθήσετε τα έγγραφά σας να προσεγγίσουν την επόμενη ποιότητα.