Αλλαγή των περιθωρίων στο Word 2003

Αλλάξτε το περιθώριο για να τονίσετε ένα στοιχείο σχεδίασης

Τα τυπικά περιθώρια για ένα έγγραφο του Word 2003 είναι 1 ίντσα στο πάνω και το κάτω μέρος της σελίδας και 1 1/4 ίντσα για την αριστερή και τη δεξιά πλευρά. Κάθε νέο έγγραφο που ανοίγετε στο Word έχει αυτά τα περιθώρια από προεπιλογή. Ωστόσο, αλλάζετε τα περιθώρια ανάλογα με τις ανάγκες του εγγράφου σας. Συχνά έχει μεγαλύτερη λογική η συμπίεση μιας επιπλέον γραμμής ή δύο σε μια σελίδα και όχι η χρήση ενός δεύτερου φύλλου χαρτιού.

Δείτε πώς αλλάζετε τα περιθώρια στο Word 2003.

Αλλαγή περιθωρίων χρησιμοποιώντας τη γραμμή χάρακα

Μπορεί να έχετε ήδη προσπαθήσει να αλλάξετε τα περιθώρια του εγγράφου σας μετακινώντας τα ρυθμιστικά στην μπάρα χάρακα, πιθανώς ανεπιτυχώς. Είναι δυνατή η αλλαγή των περιθωρίων χρησιμοποιώντας τη γραμμή χάρακα. Κρατάτε το ποντίκι σας πάνω από τα τριγωνικά ρυθμιστικά έως ότου ο δρομέας μετατραπεί σε βέλος διπλής κεφαλής. όταν κάνετε κλικ, εμφανίζεται μια κίτρινη διακεκομμένη γραμμή στο έγγραφό σας όπου υπάρχει το περιθώριο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε το περιθώριο προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, ανάλογα με το πού θέλετε να μετακινήσετε το περιθώριο. Το πρόβλημα με τη χρήση των ολισθητήρων γραμμής χάρακα είναι ότι είναι εύκολο να αλλάξετε τις εσοχές και τις κλίνες που κρέμονται όταν σκοπεύετε να αλλάξετε τα περιθώρια επειδή τα χειριστήρια είναι τόσο στενά τοποθετημένα. Επιπλέον, εάν αλλάξετε τις εσοχές αντί για τα περιθώρια, θα πρέπει να κάνετε ένα χάος του εγγράφου.

Ένας καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε τα περιθώρια του Word

Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε τα περιθώρια:

  1. Επιλέξτε Page Setup ... από το μενού Αρχείο .
  2. Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Page Setup , κάντε κλικ στην καρτέλα Margins ( Περιθώρια ).
  3. Κάντε κλικ στα πεδία Κορυφαία , Κάτω , Αριστερά και Δεξιά στην ενότητα Περιθώρια , επισημάνετε την καταχώρηση που θέλετε να αλλάξετε και εισαγάγετε έναν νέο αριθμό για το περιθώριο σε ίντσες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα βέλη για να αυξήσετε ή να μειώσετε τα περιθώρια σε βήματα που έχουν προκαθοριστεί από το Word.
  4. Κάτω από την Εφαρμογή στην επικεφαλίδα υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο μενού που δηλώνει ότι ολόκληρο το έγγραφο που δηλώνει την αλλαγή περιθωρίου θα εφαρμοστεί σε όλο το έγγραφο του Word. Εάν αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε, κάντε κλικ στο βέλος για να εφαρμόσετε τις αλλαγές περιθωρίου μόνο από το σημείο της τρέχουσας θέσης δρομέα προς τα εμπρός. Το αναπτυσσόμενο μενού θα διαβάσει αυτό το σημείο προς τα εμπρός.
  5. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να τις εφαρμόσετε στο έγγραφο. Το πλαίσιο διαλόγου του πλαισίου κλείνει αυτόματα.

Εάν θέλετε να αλλάξετε το περιθώριο μόνο για ένα μικρό τμήμα μιας σελίδας - για να υποχωρήσετε δραματικά μια προσφορά ως στοιχείο σχεδιασμού σελίδας, για παράδειγμα - επισημάνετε το τμήμα της σελίδας του Word που θέλετε να αλλάξετε τα περιθώρια. Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου όπως παραπάνω και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Εφαρμογή στο . Βεβαιωθείτε ότι αυτό το σημείο προς τα εμπρός αλλάζει στο Επιλεγμένο κείμενο .

Σημείωση: Όταν ρυθμίζετε τα περιθώρια, θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι εκτυπωτές απαιτούν περίπου περιθώριο μισής ίντσας σε όλο το μήκος της σελίδας για να εκτυπώσετε σωστά. αν καθορίζετε περιθώρια εκτός της εκτυπώσιμης περιοχής της σελίδας, ενδέχεται να λάβετε ή να μην λάβετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα όταν προσπαθείτε να εκτυπώσετε το έγγραφο.