Μάθετε πώς και γιατί να εκτελείτε μακροεντολές AutoExec όταν ανοίγετε το Word

Οι περισσότεροι χρήστες του Microsoft Word έχουν ακούσει πιθανώς τη λέξη Macro πριν, αλλά ποτέ δεν κατάλαβαν τι ήταν, πολύ λιγότερο πώς να δημιουργήσετε και να αυτοματοποιήσετε. Ευτυχώς, πρέπει να σας διδάξω πώς να δημιουργήσετε, να εκτελέσετε και να ρυθμίσετε τις μακροεντολές σας ώστε να εκτελούνται αυτόματα κατά την εκκίνηση του MS Word.

Τι είναι μια μακροεντολή;

Όταν βράζετε τα βασικά, μια μακροεντολή είναι απλώς μια σειρά εντολών και διαδικασιών που έχετε καταγράψει. Αφού καταγράψετε μια μακροεντολή, μπορείτε να την εκτελέσετε ανά πάσα στιγμή για να εκτελέσετε την ίδια διαδικασία αργότερα.

Αν το σκεφτείτε, σχεδόν κάθε συντόμευση που χρησιμοποιείτε στο Microsoft Office είναι βασικά μια μακροεντολή επειδή πατάτε μερικά κουμπιά για να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη σειρά οδηγιών αντί να χρειάζεται να περιηγηθείτε στις επιλογές κορδέλας για να εκτελέσετε τις εντολές.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τις μακροεντολές AutoExec;

Τώρα που ξέρετε ποιες είναι οι μακροεντολές, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις μακροεντολές AutoExec. Οι μακροεντολές AutoExec είναι αυτές οι μακροεντολές που θα εκτελούνται μόλις ανοίξετε το Microsoft Word. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μακροεντολές για να αλλάξετε διαδρομές αρχείων, να αποθηκεύσετε τοποθεσίες, προεπιλεγμένους εκτυπωτές και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μακροεντολές AutoExec για την αντικατάσταση προτύπων όταν χρειάζεται να δημιουργήσετε συγκεκριμένους τύπους εγγράφων, όπως σημειώματα, γράμματα, οικονομικά έγγραφα ή οποιοδήποτε άλλο τύπο εγγράφου με προκαθορισμένες πληροφορίες και μορφοποίηση.

Κάντε κλικ στους ακόλουθους υπερσυνδέσμους εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τα βασικά στοιχεία του τρόπου συνεργασίας με τις μακροεντολές στο Microsoft Office Word 2003 , 2007 , 2010 ή 2013 .

Δημιουργία μακροεντολών AutoExec

Πρώτον, πρέπει να ανοίξετε το αρχείο προτύπου Normal.dot από την προεπιλεγμένη τοποθεσία του αρχείου προτύπου:

C: \ Documents and Settings \ Όνομα χρήστη \ Δεδομένα εφαρμογής \ Microsoft \ Templates

Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε τη μακροεντολή σας χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που εξηγούνται στα άρθρα που αναφέρονται παραπάνω. Όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε τη μακροεντολή σας και να της δώσετε ένα όνομα, ονομάστε το "AutoExec".

Επειδή κάθε μακροεντολή πρέπει να έχει ένα μοναδικό όνομα, συμπεριλαμβανομένων όλων των εντολών που θέλετε να εκτελέσετε στη μακροεντολή. Αφού ονομάσετε την ολοκλήρωση της μακροεντολής και την ονομάζετε, αποθηκεύστε το πρότυπο.

Τώρα που ολοκληρώσατε αυτή τη διαδικασία, την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το MS Word, η μακροεντολή που μόλις δημιουργήσατε θα εκτελεστεί αυτόματα.

Αποτρέψτε τη μακροεντολή AutoExec από την εκτέλεση

Εάν δεν θέλετε να εκτελείται η μακροεντολή όταν ανοίγει το Word, υπάρχουν δύο τρόποι να σταματήσετε τη λειτουργία της. Η πρώτη επιλογή είναι να κάνετε διπλό κλικ στο εικονίδιο του Microsoft Word και να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο "Shift".

Η δεύτερη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την εκτέλεση της μακροεντολής είναι να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο διαλόγου "Εκτέλεση" ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Τυλίγοντας

Τώρα που ξέρετε πώς να δημιουργείτε και να χρησιμοποιείτε μακροεντολές για τις διάφορες εκδόσεις του Word και πώς να το εκτελείτε αυτόματα όταν ανοίγετε ένα νέο έγγραφο, θα είστε έτοιμοι να εντυπωσιάσετε όλους τους φίλους και τους συναδέλφους σας με την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα επεξεργασίας κειμένου.

Επεξεργασμένο από: Martin Hendrikx