Πώς να εισαγάγετε τον πηγαίο κώδικα σε ένα έγγραφο του Word

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη ή ακόμη και γνώση του πηγαίου κώδικα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορεί να το θεωρούν χρήσιμο. Εάν είστε προγραμματιστής ή προγραμματιστής λογισμικού, τότε θα ξέρετε τον αγώνα της προσπάθειας να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Office Word για εργασία πηγαίου κώδικα. Ενώ δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MS Word για να γράψετε ή να εφαρμόσετε τον πηγαίο κώδικα, η τοποθέτησή του σε ένα έγγραφο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε τον πηγαίο κώδικα για εκτύπωση ή κοινή χρήση σε παρουσιάσεις χωρίς λήψη στιγμιότυπων από κάθε τμήμα κώδικα.

Σημείωση: Σημειώστε ότι ενώ παρέχω μόνο σαφείς οδηγίες για να το κάνετε αυτό με το MS Word, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια διαδικασία για να εισαγάγετε τον πηγαίο κώδικα σε όλα τα άλλα προγράμματα του Office.

Καταρχάς

Ενώ καταλαβαίνω ότι με την ανάγνωση της προηγούμενης παραγράφου αυτού του άρθρου, ξέρετε ποιος είναι ο πηγαίος κώδικας, θα σας δώσω μια βασική περιγραφή για όποιον αποφάσισε να είναι περιπετειώδης ή ήταν απλώς περίεργος για τη διαδικασία.

Οι προγραμματιστές γράφουν προγράμματα λογισμικού χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού (Java, C ++, HTML , κλπ.). Η γλώσσα προγραμματισμού παρέχει μια σειρά οδηγιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν το πρόγραμμα που θέλουν. Όλες οι οδηγίες που χρησιμοποιεί ένας προγραμματιστής για την κατασκευή του προγράμματος είναι γνωστές ως πηγαίος κώδικας.

Εάν αποφασίσετε ποτέ να τοποθετήσετε τον πηγαίο κώδικα σε ένα πρόγραμμα του Office (2007 ή νεώτερο), θα αντιμετωπίσετε αρκετά κοινά σφάλματα που περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

  1. Επαναδιαμόρφωση κειμένου
  2. Εσοχές
  3. Δημιουργία συνδέσμων
  4. Και τέλος, γελοία ποσά ορθογραφικών λαθών.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά τα σφάλματα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της παραδοσιακής αντιγραφής και επικόλλησης, ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο, μπορείτε εύκολα και με ακρίβεια να αναφέρετε ή να μοιράζεστε περιεχόμενο πηγαίου κώδικα από άλλες πηγές.

Ας αρχίσουμε

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει προφανώς να ανοίξετε ένα νέο ή υπάρχον έγγραφο MS Word. Αφού ανοίξετε το έγγραφο, τοποθετήστε τον δρομέα πληκτρολόγησης οπουδήποτε θέλετε να εισάγετε τον πηγαίο κώδικα. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να επιλέξετε την καρτέλα "Εισαγωγή" στην κορδέλα στο πάνω μέρος της οθόνης.

Μόλις μπείτε στην καρτέλα "Εισαγωγή", κάντε κλικ στο κουμπί "Αντικείμενο" στη δεξιά πλευρά. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να πατήσετε "Alt + N" και μετά "J." Μόλις ανοίξει το παράθυρο διαλόγου "Αντικείμενο", θα πρέπει να επιλέξετε "OpenDocument Text" κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε "ανοιχτό" και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Εμφάνιση ως εικονίδιο" παραμένει ανεξέλεγκτη. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, μπορεί να ελεγχθεί ή να μη γίνει έλεγχος. Τέλος, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο "OK" στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Τα επόμενα βήματα

Μόλις κάνετε όλα αυτά, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο MS Word και αυτόματα θα ονομάζεται "Έγγραφο στο [όνομα του αρχείου σας]".

Σημείωση: Ίσως χρειαστεί να αποθηκεύσετε το έγγραφο προτού μπορέσετε να προχωρήσετε εάν εργάζεστε με ένα κενό έγγραφο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα έγγραφο που δημιουργήθηκε και αποθηκεύτηκε στο παρελθόν, δεν θα έχετε αυτό το ζήτημα.

Τώρα που αυτό το δεύτερο έγγραφο είναι ανοιχτό, μπορείτε απλά να αντιγράψετε τον πηγαίο κώδικα από την αρχική πηγή του και να επικολλήσετε απευθείας σε αυτό το νεοδημιουργούμενο έγγραφο. Όταν ακολουθείτε αυτήν τη διαδικασία, το MS Word θα αγνοήσει αυτόματα όλα τα κενά, τις καρτέλες και άλλα ζητήματα μορφοποίησης. Θα δείτε πολλά ορθογραφικά λάθη και γραμματικά σφάλματα που επισημαίνονται σε αυτό το έγγραφο, αλλά μόλις αυτά εισαχθούν στο πρωτότυπο έγγραφο, θα αγνοηθούν.

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία του εγγράφου πηγαίου κώδικα, απλώς το κλείστε και θα σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε και να επιβεβαιώσετε αν θέλετε να το εισαγάγετε στο κύριο έγγραφο.

Στην περίπτωση που χάσατε τίποτα

Λάβετε υπόψη ότι ενώ η παραπάνω διαδικασία φαίνεται αρκετά αποθαρρυντική, τα απλουστευμένα βήματα παρατίθενται παρακάτω.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Εισαγωγή" στην κορδέλα
  2. Κάντε κλικ στο "Αντικείμενο" Ή Πιέστε "Alt + N τότε J" στο πληκτρολόγιό σας
  3. Κάντε κλικ στο "OpenDocument Text"
  4. Πληκτρολογήστε "ανοιχτό" (βεβαιωθείτε ότι δεν εμφανίζεται "Εμφάνιση ως εικονίδιο")
  5. Κάντε κλικ στο "OK"
  6. Αντιγράψτε και επικολλήστε τον πηγαίο κώδικα στο νέο έγγραφο
  7. Κλείστε το έγγραφο πηγαίου κώδικα
  8. Επαναλάβετε τις εργασίες στο κύριο έγγραφο.