Πώς να περιορίσετε την αναζήτησή σας Google σε συγκεκριμένους τομείς

Χρησιμοποιήστε αυτό το εύκολο τέχνασμα της Google για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης

Πολλές διευθύνσεις ιστότοπου τελειώνουν στο .com , το οποίο είναι το πιο γνωστό στους τομείς ανώτατου επιπέδου (TDL). Ωστόσο, δεν είναι μόνος. Άλλοι τομείς ανωτάτου επιπέδου που χρησιμοποιούν άλλα επιθήματα υπάρχουν. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

Μια απεριόριστη αναζήτηση Google ελέγχει σε όλους τους διαθέσιμους τομείς τους όρους αναζήτησης που μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα που δεν είναι αρκετά συγκεκριμένα για τις ανάγκες σας. Ένας τρόπος για να κάνετε την αναζήτησή σας πιο σχετική είναι να τον περιορίσετε σε έναν συγκεκριμένο τομέα.

Ειδικές αναζητήσεις TLD

Για να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο τομέα ανώτατου επιπέδου, απλώς τον προηγείτε με τον ιστότοπο: ακολουθείται αμέσως από το επίθεμα TLD χωρίς ένα κενό μεταξύ τους. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κενό και πληκτρολογήστε τον όρο για την αναζήτησή σας.

Για παράδειγμα, λέτε ότι αναζητάτε πληροφορίες για εγχειρίδια, αλλά δεν θέλετε να αγοράσετε ένα εγχειρίδιο. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας έδειχνε ως επί το πλείστον ιστοσελίδες που πωλούν εγχειρίδια. Για να αποκτήσετε αντ 'αυτού μη εμπορικά αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με εκπαιδευτικά εγχειρίδια, περιορίστε την αναζήτησή σας στον τομέα ανωτάτου επιπέδου .edu , πληκτρολογώντας το στο πεδίο αναζήτησης:

site: εγχειρίδιο edu

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να περιορίσετε τις αναζητήσεις σε οποιονδήποτε TLD.

Ειδικές αναζητήσεις για το συγκεκριμένο τομέα

Κάνοντας αυτό το τέχνασμα ένα βήμα πιο πέρα, μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση σε οποιοδήποτε τομέα δευτέρου ή τρίτου επιπέδου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να δείτε τι έχει στο θέμα των δρομολογητών, πληκτρολογείτε τα παρακάτω στη γραμμή αναζήτησης:

site: δρομολογητές

Τα αποτελέσματα αναζήτησης επικεντρώνονται σε άρθρα σχετικά με τους δρομολογητές, όχι σε άλλους ιστότοπους.

Οι αναζητήσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο τομέα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους Google για να προσαρμόσουν τις αναζητήσεις σας, όπως οι αναζητήσεις boolean και οι αναζητήσεις μπαλαντέρ .) Μια από τις πιο βασικές είναι να προσθέσετε εισαγωγικά σε μια ομάδα λέξεων για να υποδείξετε ότι ψάχνετε για μια φράση. Για παράδειγμα:

site: "τεχνητή νοημοσύνη"

Στην περίπτωση αυτή, τα εισαγωγικά λένε στο Google να χρησιμοποιεί το περιεχόμενό τους ως φράση αναζήτησης, και όχι ως ξεχωριστές λέξεις. Δεν θα έχετε αποτελέσματα που έχουν τεχνητή, αλλά όχι νοημοσύνη . Θα λάβετε αποτελέσματα αναζήτησης από τη φράση τεχνητή νοημοσύνη .