Πιστεύει η Google ότι είστε άντρας ή γυναίκα;

Πώς μπορείτε να δείτε και να αλλάξετε τα δημογραφικά σας δεδομένα στο Google

Η υψηλότερη πηγή εισοδήματος της Google είναι οι διαφημίσεις. Δρομολογούν διαφημίσεις σχεδόν παντού στον ιστό, με συνδέσμους κειμένου και διαφημίσεις banner. Μια μέθοδος μάρκετινγκ στοχεύει σε εσάς για ορισμένες διαφημίσεις που βασίζονται στο φύλο σας.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι μέσω των cookies του προγράμματος περιήγησης ιστού ή των μικρών αρχείων που είναι αποθηκευμένα από ένα πρόγραμμα περιήγησης που σας ακολουθεί από τοποθεσία σε τοποθεσία, ο οποίος αναγνωρίζει λίγο για εσάς για τους διαφημιζόμενους. Συγκεκριμένα, εξηγούν τα ενδιαφέροντά σας, τους ιστότοπους που επισκεφθήκατε προηγουμένως και τα υποτιθέμενα δημογραφικά στοιχεία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αίσθηση ότι οι διαφημίσεις Google σας παρακολουθούν. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, ενδέχεται να παρατηρήσετε διαφημίσεις από έναν ιστότοπο που επισκεφθήκατε προηγουμένως, ακόμη και σε διαφορετική συσκευή. Όταν επισκέπτεστε αρκετούς ιστότοπους σχετικά με τα παπούτσια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι διαφημίσεις σε άλλες ιστοσελίδες μιλούν για υποδήματα.

Αυτό είναι είτε πολύ σχετικό είτε πολύ ανατριχιαστικό ... ίσως και από τα δύο. Ευτυχώς, δεν είστε κολλημένοι να δέχεστε παθητικά αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να δείτε και να προσαρμόσετε τη διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος από την Google και μπορείτε ακόμη και να σβήσετε τις διαφημίσεις για μια χρονική περίοδο , μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google.

Πώς να προβάλετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις διαφήμισης

  1. Ανοίξτε τη σελίδα "Ρυθμίσεις διαφημίσεων" και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Το προφίλ σας . Το φύλο και η ηλικία σας αναφέρονται σε αυτόν τον τομέα.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι για να αλλάξετε ένα από αυτά.
  4. Για να επιλέξετε ένα άλλο φύλο εκτός από τον Άντρα ή το Θηλυκό , μεταβείτε στις ρυθμίσεις Φύλο και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Ή ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ .
  1. Πληκτρολογήστε ένα προσαρμοσμένο φύλο και επιλέξτε SAVE .

Προσαρμόστε τις διαφημίσεις που σας δείχνει το Google

Η αλλαγή του είδους των διαφημίσεων που πρέπει και δεν πρέπει να εμφανίζει η Google μπορεί να γίνει από την ενότητα Εξατομίκευση διαφημίσεων από τη σύνδεση στο Βήμα 1 παραπάνω.

Πραγματοποιήστε έξοδο από οποιαδήποτε θέματα από την ενότητα ΘΕΜΑΤΑ που σας αρέσουν που δεν θέλετε να βλέπετε διαφημίσεις ή να προσθέσετε νέες με το κουμπί ΝΕΟ ΘΕΜΑ .

Πηγαίνετε στα ΘΕΜΑΤΑ που δεν σας αρέσει να αλλάξετε αυτές τις επιλογές.

Απενεργοποίηση εξατομίκευσης διαφημίσεων

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως την εξατομίκευση διαφημίσεων, επιστρέψτε στο Βήμα 1 και εναλλαγή ολόκληρης της ενότητας στη θέση OFF και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε την με το πλήκτρο TURN OFF .

Εδώ είναι αυτό που πρέπει να πει η Google για την απενεργοποίηση εξατομίκευσης διαφημίσεων: